اخبار فوری فارکس | کامودیتی | ارز دیجیتال | تحلیل فوری اخبار
پر مخاطب ترین

با عضویت در خبر نامه یـــــــــوتــــــــو تایــــــــــمز از اخبار بروکر‌ها مطلع شوید

گزارش NFP و داده‌های PMI در دستور کار هفته آینده

آیا فدرال رزرو نرخ بهره را بار دیگر نیم درصد کاهش می‌دهد؟

با توجه به داده‌های اقتصادی که در هفته آینده منتشر خواهد شد، بازارهای جهانی تمرکز خود را روی گزارش‌های مهم اقتصادی آمریکا، به ویژه گزارش اشتغال غیرکشاورزی (NFP)، معطوف کرده‌اند.

پس از آنکه فدرال رزرو تصمیم به کاهش ۵۰ نقطه‌پایه‌ای نرخ بهره گرفت و سیگنال‌هایی مبنی بر کاهش بیشتر به همین میزان تا پایان سال جاری داد، ارزش دلار به‌ طور نسبی کاهش یافت. بازار اکنون در حال پیش‌بینی کاهش نرخ بهره به میزان ۷۵ نقطه‌پایه در ماه‌های نوامبر و دسامبر است. بر اساس قیمت‌گذاری بازار، احتمال یک کاهش ۵۰ نقطه‌پایه‌ای دیگر نرخ بهره توسط فدرال رزرو در نشست ماه نوامبر حدود ۵۰ درصد ارزیابی شده است.

گزارش NFP و داده‌های PMI در دستور کار هفته آینده

از سوی دیگر، چند تن از سیاست‌گذاران فدرال رزرو، از جمله کریستوفر والر و نیل کاشکاری، به صراحت اعلام کرده‌اند که چرخه کاهش سریع نرخ بهره باید متوقف شده و روندی آهسته‌تر برای کاهش‌ها در پیش گرفته شود. در حال حاضر، بازار این احتمال را می‌دهد که ممکن است افزایش فشارها برای جلوگیری از کاهش سریع‌تر نرخ بهره به وجود بیاید، به ‌ویژه اگر سایر مقامات فدرال رزرو نیز دیدگاه مشابهی داشته باشند یا داده‌های جدید اقتصادی این دیدگاه را قدرت ببخشند.

هفته آینده برای فعالان بازار اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا علاوه بر سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، در روز دوشنبه، داده‌های اقتصادی نیز به شدت زیر ذره‌بین خواهند بود. با توجه به اینکه نمودار دات‌پلات فدرال رزرو به ‌عنوان راهنمایی نسبتاً دقیق برای تصمیمات آتی این بانک مرکزی عمل می‌کند، انتظار می‌رود که داده‌های جدید اقتصادی از اهمیت بیشتری برخوردار باشند. در این میان، گزارش NFP که روز جمعه منتشر می‌شود، احتمالاً بیشترین توجه را به خود جلب خواهد کرد.

معامله‌گران باید به داده‌های PMI نیز توجه کنند

علاوه بر گزارش NFP، داده‌های شاخص‌های مدیران خرید (PMI) بخش تولیدی و خدماتی ایالات متحده به گزارش موسسه مدیرت عرضه (ISM) که به ترتیب در روزهای سه‌شنبه و پنج‌شنبه منتشر می‌شوند، به دقت بررسی خواهد شد. این داده‌ها به ‌ویژه برای بررسی عملکرد اقتصادی ایالات متحده در سه‌ماهه سوم سال اهمیت زیادی دارند. اگر این ارقام با دیدگاه‌های پاول پس از تصمیم هفته گذشته فدرال رزرو مبنی بر اینکه اقتصاد در وضعیت خوبی قرار دارد، هم‌خوانی داشته باشند، احتمالاً ارزش دلار بالا خواهد رفت، زیرا سرمایه‌گذاران ممکن است در اقدامات جدید توسط فدرال رزرو قیمت‌گذاری کنند.

با این حال، برای اینکه دلار بتواند جایگاه خود را حفظ کند، گزارش NFP روز جمعه نیز باید قدرت زیادی را از خود نشان دهد. طبق پیش‌بینی‌های فعلی، انتظار می‌رود که بزرگترین اقتصاد جهان در ماه سپتامبر حدود ۱۴۵ هزار شغل جدید ایجاد کرده باشد که کمی بیشتر از ۱۴۲ هزار شغل ماه اوت است. همچنین، انتظار می‌رود که نرخ بیکاری در سطح ۴.۲ درصد ثابت بماند. از سوی دیگر، پیش‌بینی می‌شود که میانگین درآمد ساعتی با کاهش جزئی به ۰.۳ درصد نسبت به ماه قبل (۰.۴ درصد) برسد.

گزارش NFP و داده‌های PMI در دستور کار هفته آینده

به طور کلی، پیش‌بینی‌ها نشان نمی‌دهند که گزارش NFP هفته آتی تغییری اساسی در روند اقتصادی ایجاد کند، اما هرگونه شگفتی مثبت می‌تواند موجب تقویت بیشتر دلار گردد، به ویژه اگر داده‌های PMI نیز مطلوب باشند و اظهار نظرهای مقامات فدرال رزرو انقباضی‌تر از حد انتظار تعبیر شوند. احتمالا بازار سهام نیز از داده‌های قوی استقبال کند، حتی اگر این داده‌ها به معنای کند شدن کاهش نرخ بهره در آینده باشد؛ چرا که نشان‌دهنده عدم ورود اقتصاد آمریکا به رکود خواهد بود و این خبر مثبتی تلقی می‌شود.

توجه به تورم ناحیه یورو در سایه اختلافات در بانک مرکزی اروپا

در ناحیه یورو، توجه‌ها به برآوردهای اولیه شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) برای ماه سپتامبر متمرکز خواهد شد. این داده‌ها قرار است روز سه‌شنبه منتشر شود و اهمیت زیادی برای بازار خواهد داشت. با اینکه کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا و همکارانش در نشست‌های اخیر هیچ سیگنال مشخصی در مورد کاهش نرخ بهره در ماه اکتبر ارائه ندادند، اما داده‌های ضعیف PMI باعث شده تا سرمایه‌گذاران قیمت‌گذاری خود را روی احتمال یک کاهش ۲۵ نقطه‌پایه‌ای در نشست ۱۷ اکتبر افزایش دهند. در حال حاضر، احتمال این کاهش حدود ۷۵ درصد تخمین زده شده است.

با این حال، گزارشی از خبرگزاری رویترز که به نقل از چندین منبع منتشر شده، نشان می‌دهد که تصمیم بانک مرکزی اروپا برای ماه اکتبر هنوز قطعی نیست و احتمال هر نتیجه‌ای وجود دارد. در این گزارش ذکر شده که مقامات انبساطی در بانک مرکزی اروپا خواهان کاهش نرخ بهره بوده، اما احتمالاً با مخالفت اعضای دیگر مواجه خواهند شد که خواستار توقف چرخه تسهیل پولی هستند. برخی منابع نیز به امکان یک راه‌حل مصالحه‌جویانه اشاره کرده‌اند که در آن نرخ بهره در ماه اکتبر ثابت نگه داشته می‌شود، اما در ماه دسامبر در صورت بهبود نیافتن داده‌ها، کاهش خواهد یافت.

با این حال، پیش‌بینی پایه بازار همچنان کاهش نرخ بهره در ماه‌های اکتبر و دسامبر است و اگر مجموعه‌ای از داده‌های CPI نشان‌دهنده کاهش بیشتر تورم در ناحیه یورو باشد، این دیدگاه تقویت خواهد شد.

گزارش NFP و داده‌های PMI در دستور کار هفته آینده

در چنین شرایطی، EURUSD ممکن است با کاهش بیشتری روبه‌رو شود و اگر داده‌های اقتصادی آمریکا نیز بر نیاز به ادامه کاهش‌های شدیدتر توسط فدرال رزرو تأکید نکند، این کاهش ادامه خواهد داشت. برای اینکه روند نزولی جدی‌تری در EURUSD آغاز شود، یک شکست نزولی قاطعانه زیر سطح ۱.۱۰۰۰ دلار ممکن است نیاز باشد، چرا که چنین شکست قیمتی احتمالاً تأییدکننده الگوی دو سقف در نمودار روزانه خواهد بود.

چشم‌انداز داده‌های PMI چین

از چین نیز در روز دوشنبه شاخص‌های رسمی PMI برای ماه سپتامبر منتشر خواهد شد. در ماه اوت، شاخص ترکیبی PMI در سطح ۵۰.۱ قرار گرفت که تنها یک پله بالاتر از مرز ۵۰ بود؛ مرزی که نشان‌دهنده تفکیک بین انبساط و انقباض اقتصادی است. اکنون باید دید که آیا فعالیت‌های تجاری در ماه سپتامبر بهبود یافته‌ یا وارد قلمروی انقباضی شده‌اند.

گزارش NFP و داده‌های PMI در دستور کار هفته آینده

این هفته، بانک مرکزی چین مجموعه‌ای از محرک‌های اقتصادی را اعلام کرد تا فعالیت‌های اقتصاد را تقویت نماید و به بخش املاک و مستغلات که به شدت آسیب دیده است، کمک کند. با این حال، این اقدامات نتوانست هیجان خاصی در بازارها ایجاد کند و قیمت نفت نیز به دلیل کاهش نگرانی‌ها از اختلالات در عرضه نفت از لیبی و گزارش‌هایی مبنی بر اینکه عربستان سعودی احتمالاً از هدف ۱۰۰ دلار در هر بشکه صرف‌نظر می‌کند، کاهش یافت.

با توجه به این شرایط، بازار هنوز هم نسبت به بازگشت تقاضای نفت از سوی چین خوش‌بین نیست و ممکن است همچنان نیاز به کمک‌های مالی بیشتر احساس شود. در این وضعیت، انتشار مجموعه‌ای از داده‌های PMI ناامیدکننده ممکن است فشار فروش بیشتری روی قیمت نفت وارد کند. با این حال، به‌نظر می‌رسد که هرگونه کاهش قیمت در ارزهای ریسکی همچون دلار استرالیا و دلار نیوزیلند محدود باشد، چرا که این ارزها از افزایش ریسک‌پذیری در بازارها که با رشد اخیر سهام مشهود است، بهره‌ می‌برند.

انتشار خلاصه نظرات بانک مرکزی ژاپن نیز در دستور کار

در ژاپن نیز این هفته گزارش خلاصه نظرات بانک مرکزی از آخرین نشست پولی منتشر خواهد شد. در آخرین نشست، بانک مرکزی ژاپن نرخ بهره را بدون تغییر نگه داشت، اما ارزیابی خود از مصرف داخلی را به دلیل افزایش سرعت رشد دستمزدها بهبود داد. کازوو اوئدا، رئیس بانک مرکزی ژاپن، اعلام کرده که در صورتی که اقتصاد طبق انتظارات پیش برود، ممکن است نرخ بهره افزایش یابد. به همین دلیل، سرمایه‌گذاران احتمالاً به دقت این خلاصه نظرات را بررسی خواهند کرد تا سرنخ‌هایی در مورد احتمال یک افزایش نرخ بهره دیگر تا پایان سال پیدا کنند.

علاوه بر این، داده‌های اشتغال ژاپن برای ماه اوت که در روز سه‌شنبه منتشر خواهد شد و همچنین، نظرسنجی تانکن که در روز پنج‌شنبه انتشار پیدا می‌کند، می‌توانند به شکل‌گیری دیدگاه سرمایه‌گذاران در مورد اقتصاد ژاپن کمک کنند.

پرمخاطب ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *