در ماههای اخیر، بحثهایی در میان رهبران اروپایی شکل گرفته است تا به سمت افزایش هزینههای دولتی و کسری بودجه حرکت کنند. روز گذشته، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، سیگنالی از برگزاری انتخاباتی با هدف حذف محدودیتهای مالیاتی داد؛ اما همچنان برخی سیاستمداران حاضر به بازگشت به رویکردهای پیش از دوران کرونا نیستند.
با این وجود، برخی کارشناسان اقتصادی نگرانیهایی در مورد بدهیهای دولتی دارند. فیلیپ لین، اقتصاددان ارشد بانک مرکزی اروپا، در ارائهای امروز به موضوع بدهیهای دولتی اشاره کرد و با وجود هشدارها، پیشنهاد داد که از طریق ادغام بیشتر و انتشار اوراق قرضه مشترک، میتوان این ریسکها را کاهش داد.
تحلیلگران دویچه بانک نیز با نگاهی به انتخابات احتمالی آلمان بیان کردند که این رویداد میتواند به نفع یورو باشد، اما به دلیل عدم قطعیتهای موجود، هنوز زود است که تأثیر آن را در بازار قیمتگذاری کرد.
پیشبینی میشود این انتخابات احتمالا در اواخر فوریه یا مارس برگزار شود، اما با توجه به روند تشکیل دولت، احتمالاً دولت جدید تا بهار مستقر نخواهد شد. این مسئله میتواند در دوره حساس انتخابات آمریکا موجب عدم قطعیت بیشتری شود.
افزایش بودجه دفاعی آلمان نیز، به ویژه با توجه به تأمین تجهیزات از آمریکا، به سود اقتصاد ایالات متحده خواهد بود. همچنین احتمال تأسیس صندوقهای زیرساختی در آلمان مطرح شده است، اما برای تصویب چنین اقدامی به دو سوم اکثریت نیاز میشود که قطعی نیست.
حتی با وجود فضای مالی آلمان، محدودیتهای مالیاتی در کشورهای فرانسه و ایتالیا باعث میشود که امکان تحریک کلی برای ناحیه یورو محدود باشد. از طرف دیگر، با توجه به این عدم قطعیتها، تأثیر آنی بر جفتارز EURUSD نیز کوچک خواهد بود و دویچه بانک پیشبینی خود برای پایان سال در نرخ این جفتارز را به ۱.۰۵ کاهش داده است.