بازار کار در ماه آوریل علیرغم عدم اطمینان ایجاد شده توسط کمپین تعرفهای غیرقابل پیشبینی رئیس جمهور دونالد ترامپ، انعطافپذیر باقی ماند.
اداره آمار کار در روز جمعه اعلام کرد که اقتصاد آمریکا در ماه آوریل ۱۷۷,۰۰۰ شغل ایجاد کرده است. این رقم نسبت به ۱۸۵,۰۰۰ شغل اصلاح شده نزولی در ماه مارس کاهش یافته، اما طبق نظرسنجی اقتصاددانان توسط داو جونز نیوزوایرز و وال استریت ژورنال، بیشتر از ۱۳۳,۰۰۰ شغلی بود که پیشبینیکنندگان انتظار داشتند. نرخ بیکاری در سطح ۴.۲ درصد ثابت ماند که از نظر تاریخی بالا نیست.
گزارش مشاغل بسیار مورد انتظار بود؛ زیرا بازارهای مالی و مقامات فدرال رزرو در حال بررسی تأثیر تلاش ترامپ برای افزایش مالیاتهای وارداتی بر اقتصاد هستند.
کاهش شدید در رشد مشاغل میتوانست هشداری برای وقوع رکود اقتصادی باشد. در عوض، رشد پایدار مشاغل نشان داد که بازار استخدام ممکن است حداقل برای زمان فعلی به اندازه کافی سالم باشد تا سرپا بماند.
تعرفههای ترامپ علیه شرکای تجاری آمریکا، که بسیاری از آنها در آوریل اجرایی شدند، چشمانداز اقتصادی را متزلزل کردهاند. طبق نظرسنجیها، کسبوکارها و افراد به طور فزایندهای نگران قیمتهای بالاتر و اختلالات زنجیره تأمین هستند که میتواند به بازار کار آسیب برساند یا حتی به طور بالقوه باعث رکود شود.
مشاغل ممکن است همچنان در پی اعمال تعرفهها دچار مشکل شوند
با این حال، اگر افزایش ناگهانی در بیکاری در راه باشد، ممکن است برای نمایان شدن آن در دادههای اقتصادی سخت هنوز زود باشد.
نوح یوسف، اقتصاددان ارشد انجمن کارگماری آمریکا، در تفسیری گفت: «گزارش مشاغل آوریل نشان میدهد که بازار کار همچنان در موقعیت قوی قرار دارد. با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا اقتصاد قادر خواهد بود شوکهای احتمالی ناشی از تعرفهها را جذب کند یا خیر.»
تعرفهها قرار است با تشویق شرکتها به ساخت کارخانهها در آمریکا به جای واردات محصولات از خارج، به تولید آمریکا کمک کنند. اما به طور متناقض، بخش تولید ممکن است اولین بخشی باشد که فشار را احساس میکند.
طبق نظرسنجی موسسه مدیریت تأمین که روز پنجشنبه منتشر شد، مدیران در آن صنعت اعلام کردند که در ماه آوریل کارگران را اخراج کردهاند. گزارش مشاغل روز جمعه این الگو را تکرار کرد و گزارش داد که بخش تولید پس از رشد در ماه مارس، ۱,۰۰۰ شغل را از دست داده است.
اقتصاددانان و کارشناسان تجارت پیشبینی کردهاند که تعرفهها به اشتغال آسیب خواهند رساند، به ویژه در بخش تولید. هزینههای بالاتر برای مواد و قطعات وارداتی از خارج، کسبوکارهای مستقر در آمریکا را تحت فشار قرار خواهد داد، و موانع تجاری ایجاد شده توسط کشورهای خارجی در واکنش تلافیجویانه، به صادرکنندگان آسیب خواهد رساند.
علی جعفری، اقتصاددان در CIBC، در تفسیری نوشت: «تأثیر تنشهای تجاری بر بازار کار آمریکا احتمالاً به تدریج ظاهر خواهد شد. عناوین خبری و نظرسنجیها به ما میگویند که اولین واکنش کسبوکارهای تحت تأثیر، کاهش هزینهها، تعویق سرمایهگذاری و توقف استخدامهای غیرضروری است، با امید به تعدیل بیشتر سیاست تعرفهای. همچنین بخش قابل توجهی از شرکتها در این مراحل اولیه از جنگ تجاری تأثیر نپذیرفتهاند، و با گذشت زمان شروع به احساس فشار خواهند کرد.»