اخبار فوری فارکس | کامودیتی | ارز دیجیتال | تحلیل فوری اخبار
پر مخاطب ترین

با عضویت در خبر نامه یـــــــــوتــــــــو تایــــــــــمز از اخبار بروکر‌ها مطلع شوید

بانک‌های مرکزی آمریکا، ژاپن و انگلستان: افزایش، عدم تغییر یا کاهش نرخ بهره؟

پس از نشست‌های بانک‌های مرکزی استرالیا، کانادا، سوئیس و اروپا، هفته آینده نیز با ادامه روند تصمیم‌گیری بانک‌های مرکزی همراه خواهد بود؛ نشست پولی فدرال رزرو در روز چهارشنبه و بانک مرکزی ژاپن (BoJ) و بانک مرکزی انگلستان (BoE) در روز پنج‌شنبه برگزار خواهد شد.

فدرال رزرو نرخ بهره را کاهش خواهد داد

با وجود اینکه داده‌های منتشر شده در روز چهارشنبه نشان داد که تورم در ایالات متحده اندکی بالاتر از سطح ماه اکتبر بوده است، بازارها به این نتیجه نزدیک‌تر شده‌اند که فدرال رزرو هفته آینده نرخ بهره را کاهش خواهد داد. بر اساس داده‌ها، احتمال کاهش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره تقریباً به ‌طور کامل قیمت‌گذاری شده است. با این حال، احتمال اینکه سیاست‌گذاران در ژانویه تغییری در نرخ بهره ایجاد نکنند، به حدود ۸۰ درصد افزایش یافته است.

به نظر می‌رسد که سرمایه‌گذاران اظهارات چندین سیاست‌گذار فدرال رزرو را جدی گرفته‌اند؛ اظهاراتی که نشان می‌دهد برخی از اعضا حاضرند از کاهش نرخ بهره حمایت کنند، اما در عین حال تأکید دارند که روند کاهش‌ها باید با سرعتی کمتر طی شود.

این رویکرد شاید به دلیل وعده‌های دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهور منتخب آمریکا، باشد که اعلام کرده تعرفه‌های سنگینی بر واردات، به‌ ویژه از چین، اعمال خواهد کرد و کاهش گسترده مالیات بر شرکت‌ها را در دستور کار قرار داده است. این سیاست‌ها می‌توانند تورمی را که پیش از اجرای برنامه‌های ترامپ نیز چسبنده به نظر می‌رسید، تشدید کنند.

بانک‌های مرکزی آمریکا، ژاپن و انگلستان: افزایش، عدم تغییر یا کاهش نرخ بهره؟

عملکرد فوق‌العاده اقتصاد ایالات متحده نیز این باور را تقویت می‌کند که مقامات فدرال رزرو نیازی به عجله برای کاهش نرخ بهره ندارند؛ موضوعی که جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، نیز به آن اشاره کرده است. مدل GDPNow فدرال رزرو آتلانتا رشد قوی ۳.۳ درصدی فصلی را برای سه‌ماهه چهارم پیش‌بینی می‌کند و گزارش اشتغال غیرکشاورزی اخیر نشان می‌دهد که بازار کار همچنان قدرتمند است و داده‌های ضعیف ماه اکتبر تنها یک استثنا بوده که از اعتصابات و شرایط نامساعد آب و هوایی نشات می‌گرفت.

بانک‌های مرکزی آمریکا، ژاپن و انگلستان: افزایش، عدم تغییر یا کاهش نرخ بهره؟

اهمیت دات‌پلات را جدی بگیرید!

با توجه به این شرایط، کاهش ۲۵ نقطه‌پایه‌ای نرخ بهره احتمالاً تأثیر چندانی بر بازارها نخواهد داشت. سرمایه‌گذاران ممکن است بیشتر بر سرنخ‌هایی درباره احتمال توقف کاهش نرخ‌ بهره در ژانویه و تعداد کاهش‌های احتمالی در سال ۲۰۲۵ تمرکز کنند.

با حذف کاهش هفته آینده از معادله، قیمت‌گذاری بازار یک کاهش ۵۰ نقطه‌پایه‌ای دیگر نرخ بهره توسط فدرال رزرو تا دسامبر سال آینده را نشان می‌دهد؛ این امر می‌تواند ریسک‌هایی نزولی برای دلار آمریکا داشته باشد.

بانک‌های مرکزی آمریکا، ژاپن و انگلستان: افزایش، عدم تغییر یا کاهش نرخ بهره؟

حتی اگر پاول به توقف چرخه کاهش نرخ بهره درژانویه اشاره کند، اما پیش‌بینی اعضا برای سال ۲۰۲۵ فراتر از ۵۰ نقطه‌پایه کاهش باشد، ممکن است مجدد بر دلار فشار وارد شود. از سوی دیگر، انتظارات مربوط به نرخ‌ بهره پایین‌تر همراه با کاهش مالیات‌ها، می‌تواند وال استریت را به وجد بیاورد و شاخص‌های سهام را به سمت سطوح بی‌سابقه سوق دهد.

بانک مرکزی ژاپن – افزایش نرخ یا عدم افزایش؟

در خصوص بانک مرکزی ژاپن، تا همین اواخر سرمایه‌گذاران انتظار افزایش ۱۵ نقطه‌پایه‌ای نرخ بهره را در این نشست داشتند و احتمال افزایش ۰.۲۵ درصدی را ۶۰ درصد پیش‌بینی می‌کردند. با این حال، این احتمال پس از اظهارات ناکامورا، عضو BoJ، که اعلام کرد با وجود عدم مخالفت با افزایش نرخ بهره، تصمیم‌گیری باید مبتنی بر داده‌ها باشد، به حدود ۲۵ درصد کاهش یافت.

این اظهارات، احتمال افزایش نرخ بهره توسط BoJ در پایان سال را کاهش داد، اما با این حال، معامله‌گران تقریباً به طور کامل افزایش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره تا ماه مارس را پیش‌بینی می‌کنند؛ چرا که اوئدا، رئیس BoJ، و همکارانش همچنان آماده افزایش نرخ بهره به دلیل رشد اقتصادی، افزایش دستمزدها و تورم بالاتر از هدف هستند.

بانک‌های مرکزی آمریکا، ژاپن و انگلستان: افزایش، عدم تغییر یا کاهش نرخ بهره؟

این شرایط به معنای وجود ریسک‌های صعودی برای ین ژاپن است. افزایش نرخ بهره در نشست هفته آینده می‌تواند حمایت قوی از این ارز ارائه دهد، اما حتی اگر مقامات تصمیم بگیرند نرخ را تغییر ندهند، سرنخ‌های قوی مبنی بر احتمال افزایش در آغاز سال جدید می‌تواند همچنان به سود ین باشد.

بانک مرکزی انگلستان – عجله‌ای برای کاهش نرخ بهره نیست

چند ساعت بعد از بانک مرکزی آمریکا، نشست بانک مرکزی انگلستان برگزار خواهد شد. برخلاف فدرال رزرو، سرمایه‌گذاران تنها ۱۰ درصد احتمال کاهش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره توسط BoE را در این نشست می‌دهند و حتی پیش‌بینی نمی‌کنند که این کاهش قبل از ماه مارس اتفاق بیفتد.

ماه گذشته، BoE نرخ بهره را از ۵ به ۴.۷۵ درصد کاهش داد، اما پیش‌بینی‌های تورمی خود را به دلیل اعلام برنامه‌های هزینه‌ای سنگین دولت توسط ریوز، وزیر دارایی، افزایش دادند.

اظهارات اخیر اندرو بیلی، رئیس BoE، مبنی بر اینکه هنوز راه زیادی برای طی کردن وجود دارد، باعث شد که سرمایه‌گذاران انتظار هیچ اقدامی را تا پایان سال نداشته باشند و کاهش ۷۵ نقطه‌پایه‌ای نرخ بهره را تا پایان سال ۲۰۲۵ پیش‌بینی کنند.

قیمت‌گذاری‌های نسبتاً تهاجمی به سود بانک مرکزی انگلستان، به پوند کمک کرده است تا تنها ارز اصلی باشد که در سال ۲۰۲۴ در برابر دلار آمریکا افت نکرده و به شدت از یورو نیز پیشی گرفته است. در حالی که انتظار می‌رود بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را تا پایان سال ۲۰۲۵ به میزان ۱۱۵ نقطه‌پایه کاهش دهد. تهدیدهای تعرفه‌ای ترامپ نیز ریسک دیگری برای ناحیه یورو و ارز مشترک آن محسوب می‌شود.

بانک‌های مرکزی آمریکا، ژاپن و انگلستان: افزایش، عدم تغییر یا کاهش نرخ بهره؟

بنابراین، اگر بانک مرکزی انگلستان موضعی تهاجمی را حفظ کند، احتمالاً پوند همچنان حمایت خواهد شد و حتی می‌تواند سال را با ارزشی بالاتر در برابر دلار آمریکا به پایان برساند؛ به شرط آنکه فدرال رزرو انتظارات فعلی بازار از کاهش نرخ بهره را برآورده کند.

شاخص‌های PMI، تورم و موارد دیگر

آنچه می‌تواند فشار بیشتری بر یورو وارد کند، رشته‌ای از داده‌های ضعیف‌تر از انتظار شاخص‌ مدیران خرید (PMI) در روز دوشنبه است. برآوردهای مقدماتی از فرانسه و آلمان پیش از آمار ناحیه یورو منتشر می‌شوند و نشانه‌هایی از مشکلات اقتصادی بیشتر در این دو کشور که با عدم قطعیت‌های سیاسی نیز روبرو هستند، می‌تواند فشار نزولی بر یورو را تشدید کند.

بانک‌های مرکزی آمریکا، ژاپن و انگلستان: افزایش، عدم تغییر یا کاهش نرخ بهره؟

برآوردهای مقدماتی PMI برای بریتانیا و ایالات متحده نیز در همان روز منتشر خواهند شد، اما ممکن است توجه کمتری نسبت به آمار ناحیه یورو به خود جلب کنند؛ چرا که معامله‌گران پوند و دلار توجه خود را به تصمیمات BoE و فدرال رزرو معطوف کرده‌اند.

با این حال، معامله‌گران پوند ممکن است داده‌های اشتغال ماه اکتبر بریتانیا و تورم مصرف‌کننده (CPI) ماه نوامبر را که به ترتیب در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه منتشر می‌شوند، در انتظارات خود از BoE لحاظ کنند. بنابراین، ممکن است پیش از اعلام تصمیم BoE در روز پنج‌شنبه، نوساناتی در پوند مشاهده شود. خرده‌فروشی بریتانیا نیز روز جمعه منتشر خواهد شد.

در همین روز، شاخص هسته مخارج مصرف شخصی ایالات متحده برای ماه اکتبر، که شاخص ترجیحی تورم فدرال رزرو است، همراه با داده‌های درآمد و هزینه‌‌کرد برای همان ماه، منتشر می‌شود.

در رابطه با تورم، پس از تصمیم بانک مرکزی کانادا مبنی بر کاهش ۵۰ نقطه‌پایه‌ای نرخ بهره در این هفته، معامله‌گران دلار کانادا ممکن است توجه خود را به CPI کانادا در روز چهارشنبه معطوف کنند. با وجود اینکه سیاست‌گذاران تصمیم به کاهش نرخ بهره با اندازه‌ای بزرگ‌تر گرفتند، تیف مکلم، رئیس بانک مرکزی کانادا، گفت که کاهش‌های بیشتر تدریجی‌تر خواهد بود.

بانک‌های مرکزی آمریکا، ژاپن و انگلستان: افزایش، عدم تغییر یا کاهش نرخ بهره؟

اکنون سرمایه‌گذاران احتمال ۴۰ درصدی را برای عدم تغییر نرخ بهره در نشست ماه ژانویه می‌دهند؛ نشانه‌هایی از ماندگاری تورم ممکن است این احتمال را افزایش داده و در نتیجه، از دلار کانادا حمایت کند.

عضو کانال تلگرامی اخبار و تحلیل فوری فارکس و انس طلا شوید

پرمخاطب ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *