اظهارات امروز اسکات بسنت، وزیر خزانهداری ایالات متحده، چشمانداز روشنتری از سیاستهای اقتصادی دولت و مسیر آینده مذاکرات تجاری آمریکا ترسیم کرد. او در سخنرانیهای پی در پی خود به مسائل مهمی چون تعرفهها، مشوقهای مالیاتی، همکاری با شرکای آسیایی، و حمایت از صنایع خودروسازی پرداخت.
بسنت تأکید کرد که درآمد حاصل از تعرفهها میتواند برای ارائه مشوقهای مالیاتی مورد استفاده قرار گیرد، و افزود که احتمال زیادی وجود دارد که در بسته مالیاتی جدید، کاهش مالیات بر درآمد گنجانده شود. به گفته او، گفتوگو با ۱۷ کشور مختلف در هفتههای آتی در دستور کار است. وی از هند به عنوان یکی از شرکای «سادهتر در مذاکرات» یاد کرد و گفت مذاکرات با کره جنوبی و ژاپن نیز پیشرفت قابل توجهی داشته است.
او اشاره کرد که اغلب دولتها ترجیح میدهند قبل از ورود به انتخابات، چارچوب کلی توافقات تجاری را مشخص کنند، زیرا اعلام چنین توافقاتی میتواند موجب کاهش عدم قطعیت در بازارها شود. از جمله دستاوردهای مدنظر، حذف مالیات اینترنتی در اروپا، ترویج تولیدات خاص و مشوقهایی برای سرمایهگذاری در خطوط تولید و کارخانهها است. بسنت اعلام کرد که مشوقهای مالیاتی برای سرمایهگذاری صنعتی، به صورت بازگشتی از ۲۰ ژانویه اعمال خواهد شد.
او همچنین بر نقش استراتژیک تعرفهها علیه چین تأکید کرد و گفت این تعرفهها به مرور باعث از بین رفتن مشاغل در چین میشوند و به لحاظ اقتصادی برای آن کشور پایدار نیستند. به گفته بسنت، «بار مسئولیت» در مذاکرات آینده بر دوش پکن خواهد بود. او با طعنه گفت که رئیس جمهور ترامپ در حال ایجاد «ابهام استراتژیک» است تا طرفهای مقابل را وادار به امتیازدهی کند.
از دیگر نکات مهم، حمایت از صنعت خودروسازی بود. بسنت گفت ترامپ با تولیدکنندگان داخلی و خارجی خودرو دیدار داشته و به دنبال دادن مهلت و تخفیفهای تعرفهای به آنهاست تا شغلهای بیشتری در آمریکا ایجاد شود. البته او اشاره کرد که جزئیات دقیق معافیتها اعلام نخواهد شد.