اخبار فوری فارکس | کامودیتی | ارز دیجیتال | تحلیل فوری اخبار
پر مخاطب ترین

با عضویت در خبر نامه یـــــــــوتــــــــو تایــــــــــمز از اخبار بروکر‌ها مطلع شوید

جو بایدن؛ رئیس جمهوری که بیشتر اثر مثبت بر نفت را گذاشت!

جو بایدن، رئیس جمهور فعلی آمریکا، را می‌توان به عنوان رئیس ‌جمهوری دانست که در دوران ریاست خود، بیشترین تأثیر مثبت را بر بازار نفت گذاشت.

از زمان انتخابات او تا امروز، قیمت نفت خام تقریباً دو برابر شده و ارزش صندوق قابل معامله در بورس شرکت‌های نفتی (XLE) که شاخصی از وضعیت بازار انرژی آمریکا به‌شمار می‌آید، بیش از سه برابر افزایش یافته است.

با این حال، موضوع اصلی این تأثیرگذاری به بایدن مربوط نیست، بلکه به رشد تقاضا پس از دوران همه‌گیری کرونا بازمی‌گردد. با وجود تصورات عمومی، رئیس ‌جمهور آمریکا کنترل زیادی بر قیمت‌های جهانی نفت ندارد.

گرچه بایدن برخی مقررات سخت‌گیرانه‌تری را اعمال کرده، اما تولید نفت ایالات متحده هم‌اکنون به سقف‌هایی رسیده که فراتر از انتظارات اولیه در دوران رکود همه‌گیری کرونا است.

در مقابل، شرکت‌های نفتی در دوران ریاست‌ جمهوری ترامپ با مشکلات قابل توجهی روبرو شدند و ارزش سهام آن‌ها به‌شدت کاهش یافت.

این اتفاق تا حدی به همه‌گیری کرونا مربوط می‌شود، اما حتی پیش از شیوع کووید، ارزش XLE حدود ۲۰ درصد از زمان انتخاب ترامپ کاهش داشت؛ این در حالی است که قیمت نفت ثابت مانده بود.

نکته‌ای که از این تحولات می‌توان برداشت کرد، این است که شرکت‌های نفتی نمی‌توانند به‌سادگی از حفاری دست بکشند. اگر بایدن روند صنعت نفت را کند کرده باشد، کاهش عرضه تنها به سود این شرکت‌ها تمام شده است.

در آینده، در جامعه سرمایه‌گذاری نفتی، هیچ‌کس باور ندارد که سیاست «حفاری بیشتر» بازگردد، اما ممکن است شاهد بازگشت این سیاست باشیم. به نظر می‌رسد شرکت‌های شیل نمی‌توانند از تولید بیشتر صرف نظر کنند و همچنان در جستجوی بشکه بیشتر نفت هستند.

با نگاه به آینده، اولین نکته نگران‌کننده در نمودار نفت، شکل الگوی سر و شانه است که می‌تواند قیمت را تا ۵۴ دلار برساند. برای تحقق چنین کاهشی، باید مشکلات جدی در اوپک به وجود آید.

آخرین تصمیم اوپک تنها باعث محدود شدن افزایش تولید برنامه‌ریزی شده تا پایان دسامبر شد، اما به نظر نمی‌رسد اوپک تمایل به تغییر رویکرد خود داشته باشد.

در عرصه سیاسی، عواملی که ممکن است اوپک را به شکستن تعهداتش ترغیب کند، فعلاً روشن نیستند، اما احتمالاً تعارضات سیاسی موجود، می‌تواند منجر به تحولاتی ناگهانی شود.

از سوی دیگر، بسته محرک اقتصادی چین که امروز اعلام شد، چندان امیدوارکننده به نظر نمی‌رسد. اگرچه وزیر مالیه چین وعده داده که حمایت‌های بیشتری در راه است، اما با وجود این وعده‌ها، قیمت نفت امروز ۲.۳۲ دلار کاهش یافت و اکنون با افت ۳.۳ درصدی به ۶۸.۰۶ دلار رسیده است.

عضو کانال تلگرامی اخبار و تحلیل فوری فارکس و انس طلا شوید

پرمخاطب ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *