کریستالینا جورجیوا، مدیرعامل صندوق بینالمللی پول، در سخنانی اعلام کرد که ممکن است در پیشبینی رشد اقتصاد جهانی تجدید نظر کاهشی جزئی صورت گیرد، اما در حال حاضر نشانهای از رکود اقتصادی دیده نمیشود. با این حال، دادههای با نوسانات بالا نشان میدهند که اعتماد مصرفکنندگان و سرمایهگذاران در حال تضعیف است، که میتواند بر رشد اقتصادی تأثیر بگذارد.
جورجیوا همچنین تأکید کرد که رشد تولید ناخالص داخلی سریعتر از رشد تجارت جهانی بوده، اما اختلاف این دو چندان زیاد نیست. در عین حال، اجرای سیاستهای تجاری جدید موجب افزایش عدم اطمینان شده و این وضعیت به طور مستقیم بر اعتماد مصرفکنندگان و سرمایهگذاران تأثیر میگذارد.
جورجیوا همچنین اشاره کرد بحرانهای اخیر نشان دادهاند که زنجیرههای تأمین در صورت وابستگی بیش از حد به یک کشور خاص، قابلیت اطمینان خود را از دست میدهند. او هشدار داد که ادامه یافتن این عدم اطمینان، به طور جدی رشد اقتصادی را تحت فشار قرار خواهد داد.
در رابطه با اقتصاد ایالات متحده، جورجیوا گفت که این کشور همچنان عملکرد مناسبی خواهد داشت، هرچند ممکن است نسبت به گذشته کمی ضعیفتر عمل کند. از سوی دیگر، افزایش هزینههای دفاعی در اروپا میتواند تا حدودی موجب بهبود چشمانداز رشد منطقهای شود.
جورجیوا در مورد وضعیت اقتصادی چین نیز اظهار داشت که دولت این کشور هنوز اقدامات کافی برای حل بحران بخش املاک و بدهیهای دولتهای محلی انجام نداده است. با این حال، چین همچنان فضای سیاستگذاری مناسبی دارد و اکنون نسبت به گذشته با جدیت بیشتری در حال پرداختن به این مشکلات است. او تأکید کرد که چین باید برای حفظ رشد اقتصادی خود بر مصرف داخلی تکیه کند.
در رابطه با رشد قیمتها در ایالات متحده، جورجیوا پیشبینی کرد که روند کاهش تورم در سال ۲۰۲۵ کندتر شود و هدف تورمی فدرال رزرو تا سال ۲۰۲۶ محقق شوند. به گفته او، انتظارات تورمی در آمریکا تغییر چشمگیری نداشتهاند و در صورتی که عدم اطمینان اقتصادی به سرعت کاهش یابد، پیشبینیها از اقتصاد ایالات متحده همچنان مثبت باقی خواهند ماند.