انتظار میرود فدرال رزرو در جلسه روز چهارشنبه نرخ بهره کلیدی خود را ثابت نگه دارد، اما اینکه آیا در ادامه سال نرخهای بهره را کاهش خواهد داد یا خیر، نامشخص است. ممکن است فدرال رزرو مجبور شود با کاهش نرخهای بهره اقتصاد را نجات دهد، اگر تعرفههای دونالد ترامپ بازار کار را تضعیف کند.
بانک مرکزی همچنین میتواند تصمیم بگیرد برای مبارزه با تورم، نرخهای بهره را برای مدت طولانیتری بالا نگه دارد، اگر تعرفهها قیمتها را بیش از حد افزایش دهند. فدرال رزرو ممکن است با معضل تورم بالاتر و افزایش بیکاری مواجه شود که آن را مجبور میکند انتخاب کند با سیاست پولی خود به کدام مشکل بپردازد.
تصمیم سیاست پولی فدرال رزرو در روز چهارشنبه در میان عدم قطعیت گسترده اتخاذ خواهد شد، که پیش از اعمال تعرفههای «روز آزادی» دونالد ترامپ به بالاترین حد خود رسیده است.
بر اساس خوانش این هفته شاخص Baker-Bloom-Davis از عدم قطعیت سیاست پولی، عدم اطمینان درباره اقدامات آینده فدرال رزرو به بالاترین سطح خود از حداقل سال ۱۹۸۵ رسیده است. این شاخص اطلاعات ماه مارس را منعکس میکند و عدم قطعیت را با شمارش مقالات روزنامهها با کلمات کلیدی خاص اندازهگیری میکند.
فدرال رزرو بعداً چه خواهد کرد؟ هرگز تا این حد نامطمئن نبودهایم
شاخصی که عدم قطعیت درباره سیاست پولی را بر اساس کلمات کلیدی در مقالات روزنامهها میسنجد، در ماه آوریل به بالاترین حد خود رسید. بانکداران مرکزی گفتهاند تا زمانی که درک بهتری از چگونگی تأثیر تعرفههای دونالد ترامپ بر اشتغال و تورم نداشته باشند، نرخهای بهره را به هیچ وجه تغییر نخواهند داد.
اگرچه انتظار میرود فدرال رزرو در جلسه روز چهارشنبه نرخ بهره کلیدی خود را ثابت نگه دارد، اما آنچه پس از آن اتفاق میافتد بسیار نامشخص است. عدم قطعیت در سطح رکورد بالا، چالش فدرال رزرو را برجسته میکند: این نهاد دقیقاً نمیداند اقتصاد چگونه به جنگهای تجاری بیسابقه ترامپ واکنش نشان خواهد داد.
مبارزه فدرال رزرو با تورم
فدرال رزرو از ژانویه نرخ بهره خود را در سطح بالایی نگه داشته است، هزینههای استقراض را نسبتاً بالا نگه میدارد تا استقراض و هزینهکرد را محدود کند و تورم را کاهش دهد.
تعرفههای ترامپ چشمانداز را متزلزل کرده و فدرال رزرو را در موقعیت نامطمئنی قرار داده است. یک ناشناخته بزرگ این است که آیا و چه زمانی دولت ترامپ با شرکای تجاری آمریکا توافق خواهد کرد تا تعرفهها را حذف یا کاهش دهد.
در این میان، اقتصاددانان انتظار دارند تعرفههای ترامپ—از جمله مالیات واردات جهانی ۱۰ درصدی بر شرکای تجاری آمریکا و عوارض تا ۱۴۵ درصد بر محصولات چینی—هزینه زندگی را افزایش دهد، که عقبنشینی در نبرد علیه تورم خواهد بود. در پاسخ به افزایش تورم، فدرال رزرو میتواند نرخ بهره مبنای خود را بالا نگه دارد یا حتی آن را افزایش دهد، که هزینههای استقراض برای انواع وامها را بالا میبرد.
با این حال، تعرفهها ممکن است با از بین بردن مشاغل یا حتی ایجاد رکود، به اقتصاد آسیب برسانند. این نیازمند واکنش متضاد است: کاهش نرخهای بهره برای ارائه پول آسان به کسبوکارها و مصرفکنندگان، تقویت اقتصاد در حال مبارزه و تشویق رشد شغلی.
از آنجا که فدرال رزرو نمیتواند هر دو کار را همزمان انجام دهد، باید انتخاب کند به کدام اولویت دهد. بازارهای مالی در حال حاضر شرط میبندند که فدرال رزرو با ضعیف شدن بازار کار مجبور به نجات اقتصاد خواهد شد، و طبق ابزار FedWatch گروه CME، که حرکات نرخ را بر اساس دادههای معاملات آتی فدرال فاندز پیشبینی میکند، از ماه جولای شروع به کاهش نرخهای بهره خواهد کرد.
اما اقتصاد با تعرفههای ترامپ وارد قلمرو ناشناختهای میشود، و در حال حاضر، انتظار میرود فدرال رزرو قبل از اقدام، منتظر وضوح بیشتری در مورد مسیر اقتصاد باشد. اگر قرار است تعرفههای جدید به بازار کار آسیب بزند، هنوز اثری از آن دیده نشده است. در ماه آوریل، ۱۷۷,۰۰۰ شغل جدید ایجاد شد. این آمار خوب میتواند باعث شود فدرال رزرو تصمیم بگیرد نرخ بهره را برای مدت بیشتری بدون تغییر نگه دارد.
مایکل گاپن، اقتصاددان ارشد آمریکا در ناشیونواید، در تفسیری نوشت: «به اصطلاح، اقتصاد بر لبه تیغ باقی میماند. ما فکر میکنیم گزارش اشتغال، فدرال رزرو را مطمئن خواهد کرد که سیاست پولی در موقعیت خوبی قرار دارد تا زمانی که وضوح بیشتری در مورد چشمانداز آشکار شود.»