بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط خبرگزاری رویترز از تحلیلگران بازار سهام، شاخص S&P 500 تا پایان سال 2025 بیش از 8 درصد افزایش خواهد یافت. این پیشبینی بر پایه کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو و احتمال کاهش مقررات در دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب، مطرح شده است که میتواند روند صعودی بازار را تقویت کند.
تحلیلگران معتقدند تداوم سلامت اقتصادی در ایالات متحده موجب رشد سود شرکتها خواهد شد. در این میان، برخی کارشناسان بخش مالی را به عنوان یکی از جذابترین گزینهها برای سرمایهگذاری در سال 2025 معرفی کردهاند، بخشی که از چشمانداز کاهش مقررات در دولت ترامپ سود خواهد برد.
برنامههای اقتصادی ترامپ، شامل کاهش مالیات و کاهش مقررات، از دید بسیاری از فعالان بازار بهعنوان محرک رشد اقتصادی و افزایش بیشتر بازار سهام تلقی میشود.
بر اساس میانه پیشبینیهای 48 تحلیلگر، کارگزار و سبدگردان، که بین 15 تا 26 نوامبر گردآوری شده است، شاخص S&P 500 تا پایان سال 2025 به 6,500 واحد خواهد رسید. این رقم نسبت به سطح بسته شدن 5,987.37 در روز دوشنبه حدود 8.5 درصد افزایش را نشان میدهد. همچنین این پیشبینی بهطور قابل توجهی بالاتر از پیشبینی قبلی رویترز در ماه اوت است که سطح 5,900 را برای پایان سال 2025 تخمین زده بود.
بازار سهام پس از انتخابات ریاست جمهوری 5 نوامبر که ترامپ، چهار سال پس از خروج از کاخ سفید، بار دیگر پیروز شد، به سقفهای قیمتی جدیدی دست یافت. در مجموع، شاخص S&P 500 تاکنون در سال 2024 حدود 26 درصد رشد داشته که بخش عمدهای از این افزایش بهدلیل صعود چشمگیر سهام شرکتهای بزرگی مانند انویدیا و مایکروسافت بوده که در رقابت برای فناوری هوش مصنوعی پیشرو هستند.
دیوید کاستین، تحلیلگر ارشد سهام آمریکا در گلدمن ساکس، در گزارش اخیر خود پیشبینی کرده است که گروه موسوم به «هفت شگفتانگیز» شامل سهامهای شرکتهای بزرگ نظیر انویدیا و مایکروسافت در سال آینده همچنان عملکرد بهتری خواهند داشت، اما با شدت کمتر. وی رشد سودآوری بالاتر را عاملی برای صعود شاخص S&P 500 به سطح 6,500 واحد تا پایان سال 2025 دانسته است.
تحلیلگران انتظار دارند سود شرکتهای حاضر در شاخص S&P 500 در سال 2025 با رشدی 14.2 درصدی همراه شود، در حالی که این رقم برای سال جاری 10.2 درصد است. همچنین، بر اساس دادههای موجود، نسبت قیمت به درآمد پیشبینیشده این شاخص در حال حاضر 22.6 برابر است که در مقایسه با میانگین 10 ساله 18 برابر، رقم بالایی محسوب میشود. با این حال، کارشناسان همچنان به رشد اقتصادی و سودآوری شرکتها خوشبین هستند.
مری آن بارتلز، تحلیلگر ارشد سرمایهگذاری در Sanctuary Wealth، معتقد است که به دلیل انتظار برای رشد سود و اقتصاد، نگرانیای درباره ارزشگذاری سهام وجود ندارد. وی همچنین تأکید کرد که دولت ترامپ میتواند تأثیر مثبتی بر فضای کسبوکار داشته باشد.
با این وجود، نگرانیهایی درباره احتمال بازگشت تورم و تأثیر آن بر سیاستهای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو مطرح شده است. بانک مرکزی آمریکا چرخه کاهش نرخ بهره خود را با کاهش نیمدرصدی در ماه سپتامبر، اولین کاهش از سال 2020، آغاز کرد. از سوی دیگر، برخی برنامههای ترامپ، به ویژه تعرفههای بالاتر، میتواند موجب افزایش قیمت مصرفکننده شود. ترامپ در روز دوشنبه اعلام کرد که تعرفههای بزرگی بر سه شریک تجاری اصلی ایالات متحده یعنی کانادا، مکزیک و چین وضع خواهد کرد.
همچنین، بحران خاورمیانه همچنان یکی از نگرانیهای سرمایهگذاران باقی مانده است. در پاسخ به پرسشی درباره احتمال اصلاح 10 درصدی یا بیشتر بازار سهام در اوایل سال آینده، هشت نفر از 17 پاسخدهنده به این نظرسنجی آن را محتمل دانستهاند و دو نفر آن را حتمی ارزیابی کردهاند. در مقابل، شش نفر این احتمال را بعید و یک نفر غیرممکن دانسته است.
در میان بخشهای مختلف، سهام مالی با رشد حدود 35 درصدی از ابتدای سال تاکنون پیشتاز بوده و پس از آن بخش فناوری با 33 درصد افزایش قرار دارد. سهام بانکها نیز تا حدی از چشمانداز افزایش فعالیتهای ادغام و تملیک سود بردهاند.
تحلیلگران دویچه بانک در گزارشی اعلام کردهاند که همچنان وزن بیشتری به سهام مالی در سبد دارایی خود اختصاص میدهند، زیرا «عوامل متعددی در این بخش به طور همزمان در حال تقویت هستند.»