بروکر‌های پیشنهادی
وینگو مارکتس
وینگومارکتس
پر مخاطب ترین

با عضویت در خبر نامه یـــــــــوتــــــــو تایــــــــــمز از اخبار بروکر‌ها مطلع شوید

هفته پیش رو؛ داده‌های PMI و عدم قطعیت‌ در مورد تعرفه‌ها

بازی تعرفه‌ای ترامپ ادامه دارد

در حالی که فضای بازار همچنان تحت تاثیر سیاست‌های تجاری دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، قرار دارد، توجه معامله‌گران به برآوردهای اولیه شاخص مدیران خرید (PMI) در هفته آینده معطوف شده است. در واقع، از ابتدای ماه جاری، تمرکز اصلی بازار بر خبرهای مربوط به تعرفه‌ها و واکنش شرکای تجاری ایالات متحده بوده و داده‌های اقتصادی به حاشیه رفته‌اند.

ترامپ بعد از اعلام تعرفه‌های متقابل، تصمیم گرفت تا برای مدت ۹۰ روز اجرای برخی از این تعرفه‌ها را متوقف کرده و تنها تعرفه پایه ۱۰ درصدی را حفظ کند. البته، چین از این معافیت‌ها بی‌نصیب ماند. در نتیجه، جنگ تعرفه‌ای بین دو اقتصاد بزرگ جهان به وضع عوارض ۱۴۵ درصدی بر واردات چین به آمریکا و واکنش متقابل چین با تعرفه ۱۲۵ درصدی بر کالاهای آمریکایی منجر شد.

هفته گذشته، کاخ سفید برای برخی از تجهیزات الکترونیکی وارداتی از چین معافیت صادر نمود، اما ترامپ تاکید کرد این معافیت‌ها موقتی است. کمی بعد نیز اعلام شد که ممکن است بر نیمه‌رساناها و داروها تعرفه وضع شود. این رویکرد ترامپ باعث سردرگمی سرمایه‌گذاران شده و نگرانی‌ها درباره وقوع رکود اقتصادی در سال جاری را تشدید کرده است.

با وجود تعویق سه‌ماهه اعمال برخی تعرفه‌ها و معافیت گزینشی شرکت‌های تکنولوژی، بازار سهام مجدداً وارد روند نزولی شده و ضعف دلار نیز ادامه داشته است. از سوی دیگر، اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا هفته گذشته با فروش شدید مواجه شد، در حالی که طلا و فرانک سوئیس به عنوان پناهگاه‌های امن مورد توجه قرار گرفتند.

ترس از رکود همچنان گریبان بازار را گرفته است

با وجود این شرایط، نگرانی از رکود همچنان بالا باقی مانده است. سوزان کالینز، رئیس فدرال رزرو بوستون، در سخنرانی اخیر خود اعلام کرد که بانک مرکزی آمریکا در صورت لزوم آماده اقدام برای تثبیت بازار است. در حال حاضر، سرمایه‌گذاران حدود ۹۰ نقطه‌پایه کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو تا پایان سال را پیش‌بینی می‌کنند.

هفته پیش رو؛ داده‌های PMI و عدم قطعیت‌ در مورد تعرفه‌ها

با این حال، سناریوی رکود هنوز به طور کامل در قیمت‌ها لحاظ نشده است. حتی بانک‌های بدبین‌تری مانند جی پی مورگان و گلدمن ساکس نیز احتمال وقوع رکود را به ترتیب ۶۰ و ۴۵ درصد اعلام کرده‌اند.

در غیاب داده‌های اقتصادی مهم در هفته آینده، تمرکز بازار همچنان بر تحولات تعرفه‌ای باقی می‌ماند. هرگونه تشدید تنش‌های تجاری بین آمریکا و چین یا لغو تعویق سه‌ماهه اجرای تعرفه‌ها می‌تواند بازار را با نوسانات بیشتری مواجه کند.

داده‌های PMI در کانون توجه

در حوزه داده‌های اقتصادی، مهم‌ترین گزارش‌های هفته آینده احتمالاً PMIهای مقدماتی ماه آوریل از ناحیه یورو، بریتانیا و ایالات متحده خواهند بود.

در ناحیه یورو، فعالیت اقتصادی در ماه مارس با سریع‌ترین نرخ رشد طی هفت ماه اخیر همراه شد. امیدواری‌ها نسبت به افزایش مخارج زیرساختی و دفاعی در آلمان، می‌تواند مسیر بهبود را هموارتر کند. با این حال، تغییرات ناگهانی در سیاست‌های تعرفه‌ای می‌تواند باعث افزایش احتیاط در کسب‌وکارها شده باشد. اعداد ضعیف‌تر از حد انتظار می‌توانند یورو را با اصلاح همراه کنند، هرچند که این به معنی پایان روند صعودی این ارز نخواهد بود.

هفته پیش رو؛ داده‌های PMI و عدم قطعیت‌ در مورد تعرفه‌ها

با توجه به اینکه بازار در حال حاضر ۸۵ نقطه‌پایه کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا را در نظر گرفته، فضای زیادی برای سیاست‌های انبساطی بیشتر باقی نمانده است.

در بریتانیا، پس از کاهش تورم در ماه مارس، بازارها احتمال ۸۵ درصدی را برای کاهش ۲۵ نقطه‌پایه‌ای نرخ بهره در جلسه ماه مه بانک مرکزی انگلستان در نظر گرفته‌اند. البته، انتشار PMIهای قوی‌تر می‌تواند انتظارات از کاهش بیشتر نرخ‌ بهره در ادامه سال را پایین بیاورد. گزارش خرده‌ فروشی بریتانیا نیز برای روز جمعه منتشر خواهد شد.

هفته پیش رو؛ داده‌های PMI و عدم قطعیت‌ در مورد تعرفه‌ها

در ایالات متحده، داده‌های PMI نیز زیر ذره‌بین قرار دارند؛ چرا که مدل GDPNow فدرال رزرو آتلانتا، رشد اقتصادی سه‌ماهه نخست ۲۰۲۵ را ۲.۴- درصد پیش‌بینی کرده است. فعالان بازار مشتاق‌اند بدانند که فعالیت اقتصادی در ابتدای سه‌ماهه دوم چه وضعیتی دارد. همچنین در هفته آینده چندین حراج اوراق خزانه‌داری برگزار خواهد شد که می‌تواند میزان تقاضای سرمایه‌گذاران را بعد از ریزش هفته گذشته نشان دهد.

تورم ژاپن، خرده فروشی کانادا و گزارشات مالی

در آسیا، شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) توکیو برای ماه آوریل بامداد جمعه منتشر خواهد شد. همچنین، خرده ‌فروشی کانادا در ماه مارس نیز در همان روز اعلام می‌شود.

بعد از آشفتگی‌های اخیر ناشی از جنگ تعرفه‌ای، بازارها احتمال افزایش ۲۵ نقطه‌پایه‌ای نرخ بهره توسط بانک مرکزی ژاپن را کاهش داده‌اند و حالا تنها ۱۰ نقطه‌پایه افزایش تا پایان سال در قیمت‌ها لحاظ شده است. حتی اگر تورم در توکیو افزایش یابد، بعید است که بازار دوباره به قیمت‌گذاری قبلی بازگردد. با این حال، ین ژاپن از تقاضا بالا به دلیل امن بودن سود برده و در مقابل دلار آمریکا به بالاترین سطح خود از سپتامبر رسیده است.

هفته پیش رو؛ داده‌های PMI و عدم قطعیت‌ در مورد تعرفه‌ها

در کانادا، بانک مرکزی این کشور نرخ بهره را ثابت نگه داشت، اما لحن بیانیه پولی کمی انقباضی بود. بانک مرکزی کانادا تاکید کرد که سیاست پولی نمی‌تواند عدم قطعیت‌های تجاری را حل کند، اما باید ثبات قیمتی را حفظ نماید. اکنون بازار انتظار کمتر از دو کاهش نرخ بهره تا پایان سال دارد و اگر خرده ‌فروشی قوی باشد، این انتظارات می‌تواند بیش از پیش کمتر شود و ارزش دلار کانادا تقویت گردد.

در حوزه گزارشات مالی شرکت‌ها، تسلا و گوگل در روزهای سه‌شنبه و پنج‌شنبه گزارش‌های خود را منتشر خواهند کرد که می‌توانند تاثیر زیادی بر فضای ریسک‌پذیری بازار داشته باشند.

عضو کانال تلگرامی اخبار و تحلیل فوری فارکس و انس طلا شوید

پرمخاطب ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *