پاتریک مکگی امروز در تایمز لندن درباره پیچیدگی روابط بین اپل و چین مینویسد و اینکه چگونه این روابط به ظهور چین کمک کرده و در عین حال اپل را به ارزشمندترین شرکت جهان تبدیل کرده است. هیچ یک از این دو رویداد بدون دیگری امکانپذیر نبود.
مکگی که فردا کتابی درباره صعود اپل در چین منتشر میکند، مینویسد: «هیچ شانسی وجود ندارد که اپل هرگز چین را ترک کند. آمریکا فاقد دانش تجربی، جمعیت متراکم، دستمزدهای پایین و حتی زیرساختهای لازم برای رقابت در تولید گوشیهای هوشمندی به پیچیدگی محصولات اپل است.»
اپل اخیراً اعلام کرده که تا سال ۲۰۲۶ مونتاژ آیفونهای فروخته شده در آمریکا را به هند منتقل خواهد کرد، اما این اقدام در واقع تلاشی برای پنهان کردن این واقعیت است که قطعات همچنان در چین ساخته خواهند شد.
امروز رئیسجمهور ترامپ تأکید کرد که پیش از اعلام تعرفهها، صبح با تیم کوک، مدیرعامل اپل صحبت کرده است. این نشاندهنده آن است که اپل به شدت برای کاهش تعرفهها لابی کرده و پیروز شده است. یکی از نکات مورد بحث در مورد تعرفهها این بود که «هیچ کس خواهان آیفون ۲۰۰۰ دلاری نیست».
طبق گفته مکگی، ۹۰ درصد تولیدات اپل در چین قرار دارد.
واشنگتن دلایل خوبی برای باز کردن این گره دارد تا اپل را متقاعد کند که باید کارگران را در اوهایو آموزش دهد، نه در ژنگژو. اما زنجیره تأمینی که مورد بحث است، نتیجه دههها سرمایهگذاری، تمرکز و سیاستهای سفارشی چین است که با پشتیبانی رباتیک پیشرفته، مهارتها و تجربه همراه شده است.