در گذشته، اگر شاخص S&P 500 با کاهش ۱.۴ درصدی همراه بود، دلار آمریکا معمولاً در برابر اکثر ارزها به جز ین ژاپن و فرانک سوئیس که به عنوان داراییهای امن در نظر گرفته میشوند، تقویت میشد. هماکنون، چنین واکنشی دیده نمیشود و دلار در برابر یورو و پوند کاهش یافته و فقط در برابر ارزهای کالایی رشد ناچیزی داشته است.
در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ و حتی اوایل امسال، اخبار مربوط به اعمال تعرفهها باعث افزایش ارزش دلار میشد؛ اما این روند دیگر ادامه ندارد. دلیل اصلی این تغییر، سیگنالهایی است که بازار از کاخ سفید دریافت میکند.
در گذشته، بازار اطمینان داشت که اولویتهای اصلی ترامپ، رشد بازار سهام و افزایش تولید ناخالص داخلی است. اما این اعتماد از بین رفته است. اکنون، کاخ سفید سیگنالهایی از ریاضت اقتصادی کوتاهمدت برای رسیدن به اهداف بلندمدت، مانند کاهش هزینههای دولتی و بازگرداندن تولید به داخل کشور، ارسال میکند. این پیامها باعث شدهاند که بازار نتیجه نهایی این سیاستها را در قالب تضعیف اقتصاد آمریکا در مقایسه با سایر کشورهای جهان ببیند.
این رفتار بازار کاملاً جدید نیست. دلار آمریکا در اوایل بحران مالی و مسکن، پس از حملات ۱۱ سپتامبر و در دوران رکود ناشی از ترکیدن حباب دات کام نیز با کاهش مواجه شد. اکنون نیز با توجه به تغییر مسیر سیاستهای اقتصادی آمریکا، بازار واکنشی مشابه را نشان میدهد.