بروکر‌های پیشنهادی
وینگو مارکتس
وینگومارکتس
پر مخاطب ترین

با عضویت در خبر نامه یـــــــــوتــــــــو تایــــــــــمز از اخبار بروکر‌ها مطلع شوید

چگونه جنگ تجاری آمریکا و چین می‌تواند اقتصاد را تغییر دهد

به گفته یکی از کارشناسان تجاری، مصرف‌کنندگان آمریکایی احتمالاً شاهد افزایش فوری قیمت کالاهای وارداتی از چین در خرده‌فروشی‌هایی مانند تارگت، والمارت و آمازون خواهند بود.

افزایش قیمت‌ها احتمالاً با میزان تعرفه‌ها، یعنی ۱۴۵ درصد، مطابقت خواهد داشت.

اقتصاددانان معتقدند قیمت‌های بالاتر می‌تواند نشان‌دهنده درد کوتاه‌مدت با احتمال کم منفعت بلندمدت باشد؛ زیرا موانع بسیاری مانع بازگشت تولید چین به آمریکا می‌شود.

کارشناسان تجاری می‌گویند مصرف‌کنندگان، کسب‌وکارها و حتی چشم‌انداز تولید آمریکا، همگی احتمالاً قربانی جنگ تجاری فزاینده بین آمریکا و چین خواهند شد.

هفته گذشته، رئیس‌جمهور، تعرفه‌ها را تغییر داد تا به طور موقت فشار را از سایر کشورها کاهش دهد و در عین حال چین را مجازات کند که با تعرفه‌های خود علیه آمریکا اقدام متقابل کرده است. از روز دوشنبه، چین با تعرفه ۱۴۵ درصدی بر روی محصولات خود مواجه شد، با یک مهلت موقت برای دستگاه‌های الکترونیکی.

اقتصاددانان پیش‌بینی کردند که جنگ تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان، پیامدهای جدی برای مصرف‌کنندگان و کارگران آمریکایی خواهد داشت.

هزینه مالیات‌های واردات

تعرفه‌هایی که از این ماه آغاز شده‌اند، می‌توانند به سرعت قیمت‌هایی را که خریداران در خرده‌فروشی‌های آنلاین و فروشگاه‌های فیزیکی محبوب می‌بینند، افزایش دهند.

کریستوفر کانلون، استادیار اقتصاد در دانشکده کسب‌وکار استرن دانشگاه نیویورک، گفت: «برای اکثر کالاهایی که ممکن است در داخل فروشگاه تارگت یا والمارت یا در آمازون ببینید، فکر می‌کنم ما انتظار افزایش قیمت قابل توجهی را به صورت فوری داشته باشیم.»

لباس، اسباب‌بازی و اقلام پلاستیکی دارای الکترونیک کوچک (مانند جاروبرقی، توستر و لوازم خانگی کوچک) احتمالاً جزو اولین محصولاتی خواهند بود که با افزایش قیمت فوری مواجه می‌شوند. کانلون تخمین زد که حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد از محصولات آمازون تحت تأثیر قرار خواهند گرفت و قیمت بسیاری از آنها تقریباً به همان میزان تعرفه‌ها افزایش خواهد یافت.

کانلون توصیه‌ای برای مصرف‌کنندگان داشت که اقتصاددانان معمولاً نمی‌دهند: ممکن است خرید برخی کالاها قبل از افزایش قیمت‌ها منطقی باشد.

او گفت: «اگر پول نقد دارید و واقعاً نگران خرید برخی از این اقلام هستید، ممکن است انبار کردن آنها ایده بدی نباشد،» و اشاره کرد که خرید اقلام گران‌قیمتی که عمر طولانی دارند، مانند لوازم خانگی، در حال حاضر منطقی‌ترین کار است. «البته، نکته مهم این است که هفته آینده، ممکن است گفتگوی کاملاً متفاوتی درباره تعرفه‌ها داشته باشیم؛ زیرا این وضعیت بسیار سریع در حال تغییر است.»

آیا این هزینه ارزشش را خواهد داشت؟

کانلون گفت که در نهایت، تولیدکنندگان می‌توانند با انتقال تولید از چین به کشورهایی مانند ویتنام یا مکزیک که حداقل در حال حاضر نرخ تعرفه کمتری دارند، با تعرفه‌ها سازگار شوند.

اما آیا همه این دردهای کوتاه‌مدت می‌تواند منجر به سود بلندمدت شود؟ هدف از تعرفه‌ها، بازگرداندن تولید آمریکا به روزهای شکوهمند پس از جنگ جهانی دوم است، زمانی که آمریکا و نه چین، کارخانه جهان بود، با تشویق کسب‌وکارها به راه‌اندازی کارخانه‌ها در آمریکا به جای خارج از کشور.

سینا گلارا، استادیار مدیریت زنجیره تأمین و عملیات در دانشکده کسب‌وکار رابینسون دانشگاه ایالتی جورجیا، گفت موانعی در مسیر تحقق این نتیجه وجود دارد.

گلارا گفت، اول اینکه، حتی با وجود بالا بودن تعرفه‌ها، هنوز هم ممکن است تولید بسیاری از چیزها در چین نسبت به آمریکا مقرون به صرفه‌تر باشد. شرکت‌هایی که امیدوارند در آمریکا مستقر شوند، نه تنها باید کارخانه بسازند، بلکه باید زیرساخت‌ها و شبکه‌های تأمینی را که طی دهه‌ها ایجاد شده‌اند، بازسازی کنند. علاوه بر این، کارگران آمریکایی بیشتر از همتایان چینی خود حقوق می‌گیرند، که این امر باعث افزایش هزینه‌های تولید می‌شود.

گلارا گفت: «شکاف هزینه به قدری زیاد است که حتی تعرفه‌های به این بالایی که امروز وجود دارد، هنوز هم آنقدر گران نیست که ارزش انتقال همه چیز به ایالات متحده را داشته باشد.»

علاوه بر این، خود تعرفه‌ها نیز مانعی هستند؛ زیرا واردات قطعات و مواد از کشورهای دیگر را برای کارخانه‌ای که در آمریکا واقع شده است، گران‌تر می‌کنند.

بهترین نتیجه از این جنگ تجاری چیست؟

مانع دیگر برای اقتصاد آمریکا این است که چین با سیاست‌های تجاری خود، اهرم‌هایی برای آسیب رساندن به مصرف‌کنندگان و شرکت‌های آمریکایی دارد.

کانلون گفت که چین می‌تواند واردات از شرکت‌های آمریکایی را قطع کند و صادرات برخی مواد معدنی مهم مورد استفاده در تولید پیشرفته را که چین تأمین‌کننده اصلی یا تنها تأمین‌کننده آنهاست، متوقف کند.

کارشناسان گفتند بهترین نتیجه ممکن از این رویارویی برای اقتصاد این است که هر دو طرف به توافقی برای کاهش تعرفه‌ها بر یکدیگر برسند. با این حال، ماهیت گسترده جنگ تجاری ترامپ این وظیفه را پیچیده می‌کند، همانطور که الگوی اعلام تعرفه‌های گاه به گاه نیز چنین می‌کند.

گلارا گفت: «حالت دیگر این است که شما وارد یک جنگ می‌شوید و سپس فقط نیمی از تعرفه‌های خود را کاهش می‌دهید. در آن صورت، شما واقعاً به همه آسیب می‌رسانید، با این تفاوت که به دیگران کمی بیشتر آسیب می‌زنید… این نوعی ابزار تخریب متقابل است.»

 

عضو کانال تلگرامی اخبار و تحلیل فوری فارکس و انس طلا شوید

پرمخاطب ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *