سود هر سهم (EPS)
- واقعی…………. 1.40
- پیشبینی………… 1.35
درآمدزایی فصلی (REVENUE)
- واقعی………… 85.80 میلیارد دلار
- یشبینی……….. 84.45 میلیارد دلار
شرکت اپل در گزارش مالی اخیر خود خبر داد که در سهماهه سوم مالی توانسته به رشد فروش بازگردد. این رشد عمدتاً به دلیل افزایش درآمدهای حاصل از فروش آیفون بوده که توانسته اهداف تحلیلگران را پشت سر بگذارد و کاهش فروش در بازار بزرگ چین را تا حدی جبران کند. پس از اعلام این خبر، سهام اپل در معاملات پس از بسته شدن بازار ۲ درصد افزایش یافت.
بر اساس دادههای منتشرشده، اپل در سهماهه منتهی به ۲۹ ژوئن توانست ۴.۹ درصد افزایش درآمد داشته باشد و به رقم ۸۵.۷۸ میلیارد دلار برسد. این در حالی است که تحلیلگران انتظار داشتند این رقم حدود ۸۴.۵۳ میلیارد دلار باشد.
فروش آیفونها با کاهش ۰.۹ درصدی به ۳۹.۳۰ میلیارد دلار رسید و کمتر از پیشبینی تحلیلگران بود که انتظار داشتند ۲.۲ درصد افت کند. این کاهش کمتر از حد انتظار به دلیل افزایش تقاضا برای ویژگیهای هوش مصنوعی آیفونهای جدید بوده است.
لوکا ماستری، مدیر مالی اپل، در مصاحبهای با رویترز اظهار کرد که نتایج فروش آیفون بهتر از آن چیزی بوده است که سه ماه پیش انتظار داشت. او همچنین به عملکرد خوب خانواده آیفون ۱۵ از ابتدای عرضه اشاره و بیان کرد که این مدل نسبت به مدل قبلی، آیفون ۱۴، عملکرد بهتری داشته است.
اپل برای رقابت با گوشیهای ارزانتر رقبای محلی مانند هواوی در چین، تخفیفهای ویژهای برای آیفونهای خود ارائه کرده است. این شرکت در ماه مه تخفیفهایی تا سقف ۲۳۰۰ یوان (معادل ۳۱۷ دلار) روی مدلهای منتخب اعمال کرد.
با این حال، فروش اپل در چین با کاهش ۶.۵ درصدی به ۱۴.۷۳ میلیارد دلار رسید، در حالی که تحلیلگران انتظار کاهش ۲.۴ درصدی را داشتند. ماستری اشاره کرد که اگر اثرات نوسانات ارز خارجی در نظر گرفته نشود، فروش در چین کمتر از ۳ درصد کاهش داشته است.
تحلیلگران انتظار دارند که با عرضه سری آیفون ۱۶ در ماه سپتامبر، تقاضای بالایی برای ارتقاء دستگاهها ایجاد شود. این شرکت در کنفرانس توسعهدهندگان خود در ماه ژوئن، محصولات و خدمات جدیدی با محوریت هوش مصنوعی معرفی کرد که به نام «Apple Intelligence» شناخته میشود. برای استفاده از این ویژگیها، حداقل نیاز به یک آیفون ۱۵ پرو است که میتواند کاربران را به ارتقاء دستگاههای خود ترغیب کند. با این حال، ویژگیهای هوش مصنوعی اپل نسبت به رقبا مانند سامسونگ، مایکروسافت و گوگل با تأخیر بیشتری وارد بازار شده است.
اپل در سال گذشته هزینههای تحقیق و توسعه خود را افزایش داده و تیم کوک، مدیر عامل اپل، اعلام کرده که این شرکت در پنج سال گذشته بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار در این زمینه هزینه داده است.
از نظر قانونی، اپل با سه تحقیقات در اتحادیه اروپا مواجه شده که مرتبط با قانون بازارهای دیجیتال (DMA) است. این قانون از شرکتهای بزرگ فناوری میخواهد که زمینهای برابر برای رقبا فراهم کنند و به کاربران انتخابهای بیشتری بدهند. همچنین، در آمریکا وزارت دادگستری این شرکت را به انحصارطلبی در بازار گوشیهای هوشمند و افزایش قیمتها متهم کرده است.
سود هر سهم اپل در این سهماهه ۱.۴۰ دلار بوده که بالاتر از پیشبینیهای وال استریت با ۱.۳۵ دلار است. فروش بخش خدمات اپل که شامل اپ استور، محصولات اپل موزیک و تلویزیون اپل است، با رشد ۱۴.۱ درصدی به ۲۴.۲۱ میلیارد دلار رسید که از انتظارات تحلیلگران فراتر رفت. فروش مکها با رشد ۲.۵ درصدی به ۷.۰۱ میلیارد دلار رسید که تقریباً مطابق با انتظارات بود. همچنین، فروش آیپد با رشد ۲۳.۷ درصدی به ۷.۱۶ میلیارد دلار رسید که بالاتر از پیشبینیها بود. در بخش پوشیدنیهای اپل که شامل ساعتهای اپل و هدفونهای ایرپاد است، فروش ۲.۳ درصد کاهش یافت و به ۸.۱۰ میلیارد دلار رسید که این میزان کمی بالاتر از پیشبینی تحلیلگران بود.
در نهایت، اپل سود سهام خود را در همان مقدار ۲۵ سنت نگه داشت و در سهماهه دوم مالی اعلام کرده بود که ۱۱۰ میلیارد دلار برای بازخرید سهام اختصاص خواهد داد.