زمزمهها در مورد کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو همچنان ادامه دارد!
با نزدیک شدن به هفته دیگری از گزارش اشغال غیرکشاورزی (NFP)، سرمایهگذاران به شدت منتظر نتایج این گزارش هستند تا بتوانند روند و شدت کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو را پیشبینی کنند.
پس از انتشار آمارهای ضعیفتر از انتظار در ماه ژوئیه، بازارها دچار نوسان شدند و نگرانیها درباره احتمال رکود اقتصادی در ایالات متحده افزایش یافت. این امر موجب شد تا سرمایهگذاران کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو را تا 1.25 درصد تا پایان سال در نظر بگیرند.
با این حال، دادههای پس از گزارش NFP، نگرانیها را تا حدی کاهش داد و باعث شد سرمایهگذاران از پیشبینیهای خود بکاهند. البته، سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو در نشست جکسون هول، دیدگاه بازار را تغییر نداد. سرمایهگذاران همچنان انتظار دارند نرخ بهره فدرال رزرو تا پایان سال حدود 1 درصد کمتر از نرخ کنونی باشد و 35 درصد احتمال کاهش 0.5 درصدی در نشست پولی 18 سپتامبر را قیمتگذاری میکنند.
تمرکز بر دادههای اشتغال
در جکسون هول، پاول اعلام کرد که «زمان تعدیل سیاستها فرا رسیده» و اینکه زمانبندی برای کاهش نرخ بهره به دادههای جدید بستگی دارد. او همچنین در مورد اشتغال صحبت کرد و گفت که «به دنبال سردی بیشتر در شرایط بازار کار نخواهیم بود.»
این موضوع گزارش NFP جمعه آینده را بسیار مهمتر میکند، چرا که اگر نشانههای بیشتری از سرد شدن بازار کار مشاهده شود، ممکن است معاملهگران بیشتری متقاعد شوند که فدرال رزرو چرخه کاهش خود را با کاهش 0.5 درصدی آغاز خواهد کرد. این امر میتواند بازده اوراق قرضه خزانهداری را کاهش دهد و فشار بیشتری بر دلار آمریکا وارد کند.
اکنون این سؤال مطرح میشود: وال استریت چگونه واکنش نشان خواهد داد؟ آیا یک گزارش اشتغال ضعیف مجدداً نگرانیها از رکود را افزایش میدهد یا اینکه سرمایهگذاران بازار سهام از احتمال کاهش بیشتر هزینههای وامگیری استقبال خواهند کرد؟ شاید پاسخ در نتایج شاخصهای مدیران خرید تولید و خدمات موسسه مدیریت عرضه (ISM) برای ماه اوت نهفته باشد که قرار است به ترتیب در روزهای سهشنبه و پنجشنبه منتشر شوند.
مدل GDPNow فدرال رزرو آتلانتا رشد واقعی تولید ناخالص داخلی برای سهماهه سوم را 2 درصد تخمین زده و اگر دادههای ISM نشاندهنده بهبود فعالیتها باشد، ممکن است اعتماد سرمایهگذاران به بزرگترین اقتصاد جهان حفظ شود و ریسکپذیری آنها افزایش یابد.
همچنین، بازارها پیش از انتشار گزارش NFP در روز جمعه، اطلاعاتی در مورد وضعیت بازار کار دریافت میکنند. گزارش فرصتهای شغلی JOLTS برای ماه ژوئیه قرار است روز سهشنبه منتشر شود و گزارش اشتغال غیرکشاورزی بخش خصوصی ADP نیز در روز پنجشنبه به دست معاملهگران خواهد رسید. همچنین، روز پنجشنبه دادههایی در مورد بهرهوری غیرکشاورزی و هزینههای واحد نیروی کار برای سهماهه دوم منتشر میشود.
بانک مرکزی کانادا برای سومین کاهش متوالی آماده میشود
در کشور همسایه، کانادا، بانک مرکزی این کشور قرار است نشست پولی خود را در روز سهشنبه برگزار کند و قیمتگذاری بازار نشان میدهد که کاهش 0.25 درصدی نرخ بهره برای سومین نشست متوالی تقریباً قطعی است. حتی 15 درصد احتمال کاهش بیشتر 0.5 درصدی نیز وجود دارد.
در نشست پولی ماه ژوئیه، بانک مرکزی کانادا دومین کاهش متوالی نرخ بهره را ارائه کرد و همچنان فضا برای کاهشهای بیشتر را در نشستهای آتی مهیا نگه داشت. از آن زمان، دادههای ماهانه تولید ناخالص داخلی نشان داده که اقتصاد کانادا در ماه مه نسبت به آوریل کاهش یافته و در ژوئن به حالت رکود نزدیک شده است. همچنین، گزارش اشتغال نشاندهنده از دست رفتن بیشتر مشاغل در ماه ژوئیه نسبت به ژوئن بود و مهمتر از همه، تورم به روند نزولی خود ادامه داد.
این دادهها انتظارات بازارها را تأیید میکنند که بانک مرکزی کانادا در این نشست نرخ بهره را مجدداً کاهش خواهد داد؛ همچنین دادههای اقتصادی کانادا نشان میدهد که سیاستگذاران به حفظ چرخه تسهیل پولی فعلی ادامه خواهند داد. در چنین شرایطی، احتمال کاهش ارزش دلار کانادا وجود دارد، اما با توجه به اینکه کاهشهای نرخ بهره برای هر یک از نشستهای باقیمانده سال پیشبینی شدهاند، چشمانداز کلی برای USDCAD تغییر نخواهد کرد.
به دلیل حساسیت دلار کانادا به فضای ریسکپذیری، این ارز اخیراً از ورود سرمایهها بهره برده است، چرا که انتظارات در مورد کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو همچنان بالاست و اگر دادههای ایالات متحده این دیدگاه را تأیید کنند، روند نزولی USDCAD احتمالا همچنان ادامه یابد.
دادههای اشتغال کانادا نیز قرار است روز جمعه همزمان با گزارش NFP منتشر شود.
آیا دادههای تولید ناخالص داخلی به روند صعودی دلار استرالیا پایان خواهد داد؟
معاملهگران دلار استرالیا نیز هفته شلوغی پیش رو دارند؛ چرا که علاوه بر تغییرات در احساسات بازار، آنها باید دادههای تولید ناخالص داخلی برای سهماهه دوم را که چهارشنبه منتشر میشود و همچنین شاخصهای مدیران خرید تولید و خدمات چین در روزهای دوشنبه و چهارشنبه را در قیمتگذاریهای خود لحاظ کنند.
در آخرین نشست پولی خود، سیاستگذاران بانک مرکزی استرالیا تصمیم گرفتند نرخ بهره را در 4.1 درصد بدون تغییر نگه دارند و اعلام کردند همچنان آمادهاند تا در صورت لزوم، موضع پولی را منقبضتر کنند؛ هرچند تورم در حال کاهش بوده، اما همچنان بالا باقی مانده است.
با این حال، بازار هیچ افزایش بیشتر نرخ بهره را پیشبینی نمیکند. برعکس، معاملهگران تقریباً به طور کامل یک کاهش 0.25 درصدی تا پایان سال را قیمتگذاری کردهاند و دادههای ضعیف ممکن است این دیدگاه را تأیید کنند.
اگر چنین شود، دلار استرالیا احتمالا بخشی از رشدهای اخیر خود را از دست بدهد، اما این واقعیت که انتظارات انبساطی از بانک مرکزی استرالیا نسبت به سایر بانکهای مرکزی بزرگ کمتر است، شاید افت مرتبط با دادههای تولید ناخالص داخلی محدود و کوتاهمدت باشد.