بروکر‌های پیشنهادی
وینگو مارکتس
وینگومارکتس
پر مخاطب ترین

با عضویت در خبر نامه یـــــــــوتــــــــو تایــــــــــمز از اخبار بروکر‌ها مطلع شوید

ارزهای اروپایی از ضعف دلار سود می‌برند

سناریوی «فروش آمریکا» دوباره ملموس شده است، چرا که بازار اوراق خزانه‌داری و سهام ایالات متحده تحت فشار قرار گرفته‌اند. این ترکیب می‌تواند برای دلار بسیار سمی باشد. بازارها بار دیگر دارایی‌های آمریکا را مجازات می‌کنند، به‌ویژه پس از اعمال تعرفه‌های ۱۰۴ درصدی چین. اگر تنش کاهش نیابد، دلار بیشتر نیز سقوط خواهد کرد. در همین حال، چین اجازه می‌دهد یوان به‌تدریج تضعیف شود.

دلار آمریکا: فروش آمریکا؟

در زمانی که به نظر می‌رسید دلار دوباره در حال بازیابی اعتماد خود است، تصمیم ایالات متحده برای اعمال تعرفه‌های ۱۰۴ درصدی بر واردات چین (به‌علاوه سایر تعرفه‌ها) موجب چرخش از دلار شد. با بدتر شدن سنتیمنت ریسک در جلسه معاملاتی آمریکا، دیگر دارایی‌های امن مانند فرانک سوئیس و ین ژاپن در موقعیت قوی باقی ماندند، با وجود افزایش مجدد بازدهی اوراق قرضه دولتی در سطح جهانی. نکته جالب اینجاست که کاهش موقعیت‌های دلاری به نفع ارزهای اروپایی انجام شد؛ شاید به این دلیل که واکنش سنجیده اتحادیه اروپا به تعرفه‌های آمریکا، احتمال توافق تجاری را بیشتر کرده است.

یکی از دلایلی که چرا دلار بیشتر از بقیه از تعرفه‌های جدید علیه چین آسیب می‌بیند، این است که بازارها بر این باورند که نبود جایگزین فوری برای برخی کالاهای چینی، ریسک‌های تورمی و رکودی بیشتری برای ایالات متحده به همراه دارد. در عین حال، تأثیر منفی تعرفه‌های بیشتر بر صادرکنندگان چینی در حال کاهش است.

با اینکه ترامپ اکنون مذاکره با دیگر شرکای کلیدی (مانند کره جنوبی در روز گذشته) را آغاز کرده، اما زمان‌بندی فنی برای توافق‌های تجاری کوتاه نیست، به‌ویژه با توجه به تعداد زیاد طرف‌های درگیر همزمان. ما به دقت دنبال خواهیم کرد که آیا سهام اروپا امروز نیز از سهام آمریکا بهتر عمل می‌کنند یا خیر. اگر چنین اتفاقی همراه با گسترش بیشتر اختلاف بازدهی اوراق ۱۰ ساله اروپا و امریکا (که طی ۲۴ ساعت گذشته از ۱۵۴ به ۱۷۵ نقطه پایه افزایش یافته) رخ دهد، این نشانه‌ای از کاهش بیشتر اعتماد به دارایی‌های دلاری خواهد بود و می‌تواند فشار بیشتری بر دلار وارد کند؛ چرا که بازارها اعتماد خود را به نقش دلار به عنوان دارایی امن از دست می‌دهند. ما فکر می‌کنیم که توازن ریسک امروز به سمت کاهش شاخص دلار متمایل است و احتمال دارد این شاخص به زیر ۱۰۲.۰ برسد.

تقویم داده‌های اقتصادی امروز در آمریکا نسبتاً سبک است. پس از آنکه نظرسنجی‌های NFIB دیروز نشان از تضعیف سنتیمنت کسب‌وکارهای کوچک و برنامه‌های استخدامی داشتند، داده‌های درخواست وام‌های مسکن MBA به دقت زیر نظر قرار خواهد گرفت؛ چرا که طی سه هفته گذشته کاهش یافته‌اند. عصر امروز، فدرال رزرو صورتجلسه نشست ماه مارس خود را منتشر می‌کند. تمرکز اصلی احتمالاً بر ارزیابی تأثیر تعرفه‌ها بر تورم خواهد بود؛ گرچه سیاست‌های تجاری اعلام‌شده در «تاریخ آزادی» بسیار محافظه‌کارانه‌تر از حد انتظار بودند، بنابراین ممکن است صورتجلسه ماه مارس دیگر به‌روز نباشد. در حال حاضر، اظهارات مقامات فدرال اهمیت بیشتری دارد. دیروز، مری دالی، رئیس فدرال رزرو سان‌فرانسیسکو هشدار داد که نباید انتظار کاهش نرخ بهره ناشی از تعرفه‌ها را داشت، در حالی‌که آستن گولزبی، رئیس فدرال رزرو شیکاگو اشاره کرد که ممکن است فدرال رزرو نیاز داشته باشد پیش از آنکه اثرات رشد در داده‌های واقعی نمایان شود، اقدام کند. امروز، توماس بارکین، رئیس فدرال رزرو ریچموند نیز سخنرانی خواهد کرد.

شاخص دلار

نیوزیلند: کاهش نرخ بهره

در جای دیگر، بانک مرکزی نیوزیلند امروز صبح نرخ بهره را مطابق انتظار ۲۵ نقطه پایه کاهش داد و به ۳.۵٪ رساند. سیاست راهنمایی بانک نیوزیلند همچنان متمایل به کاهش باقی ماند و سیاست‌گذاران اعلام کردند که فضای بیشتری برای کاهش نرخ بهره در واکنش به آثار جنگ تجاری وجود دارد. ما (تیم تحلیل ING) اکنون بر این باوریم که بانک مرکزی نیوزیلند نرخ بهره را به زیر ۳.۰٪ خواهد رساند، احتمالاً تا نرخ نهایی ۲.۷۵٪، که همچنان بالاتر از قیمت‌گذاری فعلی بازار (۲.۵٪) است.

از نظر ارزی، تأثیرات فارکس در مقایسه با جهت‌گیری اخبار تجاری اهمیت کمتری دارند. دلار استرالیا و نیوزیلند به دلیل نقش نیابتی‌شان برای چین همچنان عقب‌مانده‌های اصلی در گروه ۱۰ هستند. علاقه بیشتر بانک مرکزی چین به کاهش ارزش یوان می‌تواند فشار را از روی این ارزهای نیابتی کمی کاهش دهد، اما کافی نیست که باعث جهش قوی آن‌ها شود. جفت ارز AUDUSD به زیر سطح کلیدی ۰.۶۰ سقوط کرده و ممکن است دلار نیوزیلند نیز با شکستن حمایت ۰.۵۵ در جلسات آینده دنباله‌رو باشد. با توجه به سقوط شدید ارزهای آنتی‌پادی، آن‌ها بیشترین بهره را از هر نشانه‌ای از کاهش تنش‌های چین و آمریکا خواهند برد.

 جفت ارز NZDUSD

یورو: بهره‌برداری از ضعف دلار

جفت ارز EURUSD دوباره به بالای سطح ۱.۱۰ بازگشته است، بهره‌مند از ضعف خاص دلار. همان‌طور که پیش‌تر ذکر شد، اختلاف بازدهی اوراق در دو سوی آتلانتیک (اروپا و امریکا) می‌تواند با نرخ ارز رابطه معکوس داشته باشد، اگر نشانه‌هایی از کاهش اعتماد به دارایی‌های دلاری در طیف وسیع‌تری از بازارها دیده شود.

یورو همچنان در موقعیت مناسبی برای بهره‌برداری از بحران اعتماد به دلار است، چرا که دومین ارز نقدشونده دنیا بوده و جایگزین ارجحی برای ذخایر ارزی به‌جای دلار محسوب می‌شود. اتفاقاً رشد ضعیف داخلی برای یورو امری طبیعی است، اما برای دلار غیرطبیعی بوده و دلار در برابر ریسک رکود تأثیرپذیری نامتقارنی دارد.

تا این لحظه، نزدیکی به کاهش نرخ بهره احتمالی از سوی بانک مرکزی اروپا  به یورو لطمه نزده است. اگر تمرکز بازار همچنان بر سناریوی «فروش آمریکا» تا نشست هفته آینده بانک مرکزی اروپا باقی بماند، سیگنالی از آمادگی بانک مرکزی اروپا برای کاهش نرخ‌ها، در حالی‌که فدرال رزرو درگیر نگرانی‌های تورمی است، ممکن است حتی اثر مثبتی غیرعادی بر EURUSD داشته باشد.

تیترهای مربوط به تعرفه‌ها امروز نیز بازارها را در بر خواهند گرفت و انتظار می‌رود نوسانات در بازار ارز در میان ارزهای گروه ۱۰ و بازارهای نوظهور بالا باقی بماند. EURUSD ممکن است در صورت عبور از سطح ۱.۱۰ حمایت بیشتری به دست آورد.

جفت ارز EURUSD

یوان چین: تضعیف کنترل‌شده به عنوان واکنش سیاست‌گذاری

در چین، بانک مرکزی این کشور امروز نرخ تثبیت USDCNY را در سطح ۷.۲۰۶۶ تعیین کرد. این پنجمین تعدیل متوالی رو به بالا بود که دیدگاه حاکم بر اینکه تضعیف کنترل‌شده یوان (و نه کاهش شدید ارزش آن) بخشی از پاسخ سیاستی چین به تعرفه‌ها است، را تقویت می‌کند.

دیروز USDCNH به بالای ۷.۴۰۰ جهش کرد، و فاصله CNH-CNY به بیش از ۱٪ رسید. گزارش شده که بانک‌های دولتی چین با فروش دلار در برابر یوان وارد عمل شدند و این موضوع موجب احیای یوان در بازار آفی‌شور (به فعالیت‌ها یا شرکت‌هایی اشاره دارد که در خارج از کشور اصلی ثبت شده‌اند، معمولاً برای بهره‌مندی از مالیات کمتر یا قوانین ساده‌تر.) شد. اکنون CNH در سطح ۷.۳۸ به ازای هر دلار معامله می‌شود، یعنی ۰.۵٪ ضعیف‌تر از CNY در بازار داخلی.

با وجود دخالت بانک‌های دولتی طی شب گذشته، به نظر می‌رسد بانک مرکزی چین نگرانی چندانی نسبت به افزایش نرخ USDCNH ندارد. مقامات می‌توانند در صورت نگرانی شدید از نوسانات، با کاهش نقدینگی در بازار CNH مداخله کنند: این اقدام با افزایش بازدهی ضمنی کوتاه‌مدت CNH خود را نشان خواهد داد. در حال حاضر، بازدهی یک‌هفته‌ای در سطح ۲٪ قرار دارد، که بسیار پایین‌تر از اوج‌های ۵٪ در مواقع مداخله قبلی است. این مسئله تأیید می‌کند که پکن در حال کاهش تدریجی کنترل خود بر یوان است تا بخشی از شوک تعرفه‌ها را جذب کند. بازگشت USDCNH به بالای ۷.۴۰ کاملاً با این رویکرد سازگار خواهد بود.

جفت ارز USDCNY

منبع: ING

عضو کانال تلگرامی اخبار و تحلیل فوری فارکس و انس طلا شوید

پرمخاطب ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *