اخبار فوری فارکس | کامودیتی | ارز دیجیتال | تحلیل فوری اخبار
بروکر‌های پیشنهادی
وینگو مارکتس
وینگومارکتس
پر مخاطب ترین

با عضویت در خبر نامه یـــــــــوتــــــــو تایــــــــــمز از اخبار بروکر‌ها مطلع شوید

بازار به یورو و ین روی خوش نشان داد

بازارهای سهام جهانی – به‌ویژه بازارهای سهام ایالات متحده – به شدت تحت تأثیر تعرفه‌های تلافی‌جویانه و تهاجمی رئیس‌جمهور ترامپ قرار گرفته‌اند. شرکت‌های آمریکایی در حال آسیب دیدن هستند چرا که ترامپ در حال بازطراحی سیستم تجارت جهانی است. سرمایه‌گذاران به دنبال پناهگاه‌های امنی به‌جز دلار هستند. انتظار می‌رود یورو و به‌ویژه ین ژاپن، به‌عنوان گزینه‌های نقدشونده، همچنان مورد تقاضا باقی بمانند.

دلار آمریکا: بزرگ‌ترین افت روزانه از سال ۲۰۲۲

شاخص دلار (که به شدت به ارزهای اروپایی و ژاپنی وابسته است) دیروز شاهد بزرگ‌ترین افت روزانه خود از نوامبر ۲۰۲۲ بود. در نهایت، شاخص‌های سهام آمریکا (S&P 500 با افت ۴.۹٪) بیش از بازارهای اروپایی (یورواستاکس با افت ۳.۶٪) سقوط کردند. در ایالات متحده، فروپاشی زنجیره‌های تأمین جهانی باعث شد تا خرده‌فروشان بزرگ (حدود ۱۵٪) ضربه سختی بخورند؛ چرا که فعالیت‌های آن‌ها در کشورهایی مانند ویتنام، کامبوج و سری‌لانکا گران‌تر شده است. همچنین، تأمین‌کنندگان سخت‌افزارهای فناوری به دلایل مشابه، آسیب زیادی دیدند.

در بازارهای فارکس، برندگان اصلی در ۳۶ ساعت گذشته، فرانک سوئیس، ین ژاپن و یورو بوده‌اند. دو ارز اول به عنوان پناهگاه‌های امن جایگزین دلار شناخته می‌شوند؛ در حالی که نقدشوندگی بازار ارز یورو، در حال حاضر مزیت بزرگی برای آن محسوب می‌شود. به یاد داشته باشید که اگر سرمایه‌گذاران از دلار خوششان نیاید – و در حالی که ایالات متحده در مرکز این بحران قرار دارد – نقدشونده‌ترین ارز گروه ۱۰ پس از دلار، یورو است. طبق داده‌های نظرسنجی BIS در سال ۲۰۲۲، نقدشوندگی روزانه یورو حدود یک‌سوم دلار و نقدشوندگی ین حدود یک‌پنجم دلار است. قابل توجه است که تنها ارزهای گروه ۱۰ که در برابر دلار ضعیف‌تر شده‌اند، دلار استرالیا و دلار نیوزیلند هستند؛ چرا که پیش‌بینی‌های رشد جهانی کاهش یافته و چین نیز در مرکز جنگ تجاری قرار دارد. سازمان جهانی تجارت اکنون ریسک کاهش ۱٪ حجم تجارت جهانی در سال جاری را مطرح کرده است – که این موضوع، ضربه بزرگی به ارزهای بازارهای نوظهور وارد می‌کند.

مسیر پیش رو چگونه خواهد بود؟

تشدید جنگ تجاری ممکن است الگوهای فعلی را ادامه‌دار کند. به یاد داشته باشید که ترامپ این تعرفه‌ها را به‌عنوان «تخفیف‌خورده» از یک محاسبه اولیه (که خود محل تردید بود) معرفی کرده است. همچنین گمان می‌کنیم نوعی پوشش ریسک میان‌مدت برای مواجهه با ریسک‌های مرتبط با آمریکا در حال انجام است. در تئوری، این تعرفه‌ها قرار بود به نفع دلار تمام شوند و نرخ‌های بهره بالا در آمریکا، پوشش ریسک را پرهزینه کرده بود. اکنون به نظر می‌رسد که شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران برای افزایش نسبت پوشش ریسک ارزی خود در برابر دلار، در حال تقلا هستند. این موضوع در بازار اختیار معامله جفت EURUSD مشهود است؛ جایی که برای اولین بار از سال ۲۰۲۱ شاهد ترجیح اختیار خرید یورو نسبت به دلار هستیم.

با توجه به اینکه بازار سهام آمریکا پیشتاز زیان‌های جهانی است، تنها اخبار خوب می‌تواند شروعی برای بهبود سهام، بازدهی اوراق خزانه‌داری و دلار باشد. برخی امیدوارند که گزارش اشتغال ماه مارس آمریکا امروز بتواند با ارقام بهتر از انتظار، این نقش را ایفا کند؛ چرا که این گزارش بهبودی پس از ضربه‌های ماه‌های گذشته (بر اثر شرایط آب‌وهوایی) را نشان خواهد داد. پیش‌بینی اجماع حدود ۱۴۰ هزار شغل و نرخ بیکاری ۴.۱ تا ۴.۲ درصد است. هرگونه شگفتی بزرگ می‌تواند بر دلار تأثیر بگذارد – البته در بازاری که تمایل به فروش دلار دارد. در واقع، سرمایه‌گذاران ممکن است از هر افزایش لحظه‌ای دلار برای فروش بیشتر آن استفاده کنند، چرا که فضای کلی بازار نسبت به دلار منفی است. همچنین منتظر نشانه‌هایی هستیم که نشان دهد جامعه ذخایر ارزی جهان (با ۱۳ تریلیون دلار دارایی تحت مدیریت) شروع به کاهش سهم دلار در سبدهای خود کند. هرچند هنوز هیچ نشانه قطعی از این موضوع وجود ندارد.

همچنین باید منتظر سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، در ساعت ۱۷:۲۵ به وقت اروپا باشیم. مقامات فدرال رزرو اخیراً سعی کرده‌اند رویکردی خونسردانه داشته باشند. با توجه به اینکه بازار به‌طور کامل کاهش ۲۵ نقطه پایه نرخ بهره در ژوئن را قیمت‌گذاری کرده – و حتی ۸ نقطه پایه در نشست ماه مه نیز قیمت‌گذاری شده – هرگونه اشاره‌ای از سوی فدرال رزرو مبنی بر اینکه قصد ندارد در کاهش نرخ‌ها شتاب کند، می‌تواند به بازار سهام ضربه بزند و در نتیجه، فشار بیشتری بر دلار وارد کند.

در کوتاه‌مدت، شاخص دلار به نظر می‌رسد به سمت حمایت چند هفته‌ای ۹۹.۵۰ تا ۱۰۰.۰۰ متمایل باشد و انتظار داریم که محدوده ۱۰۲.۲۰ تا ۱۰۲.۴۰ هرگونه افزایش درون‌روزی را محدود کند.

شاخص دلار

یورو: برنده غافلگیرکننده

یورو به‌طور غافلگیرکننده‌ای از فروش دارایی‌های ریسکی ناشی از جنگ تجاری سود برده است. به‌طور معمول، جفت EURJPY همبستگی مثبتی با دارایی‌های ریسکی دارد؛ اما این هفته، یورو عملکرد خوبی داشته است. این موضوع هیچ ربطی به بازنگری مثبت در چشم‌انداز رشد منطقه یورو ندارد. در واقع، اخبار اقتصادی در آنجا بسیار بد است و ممکن است بدتر هم شود، به‌ویژه اگر مقامات تجاری اتحادیه اروپا – که دوشنبه در لوکزامبورگ تشکیل جلسه می‌دهند – تصمیم به اقدامات تلافی‌جویانه بگیرند. به یاد داشته باشید که تنها اتحادیه اروپا و چین هستند که قدرت اقتصادی کافی برای مقابله را دارند. ما بر این باوریم که این روند به خاطر نقدشوندگی جایگزینی است که یورو ارائه می‌دهد. بی‌تردید، سیاست‌گذاران اروپایی نیز به دنبال استفاده از این موقعیت هستند – و در هفته‌های آینده در مورد اینکه چه اقداماتی لازم است تا یورو به دارایی جذاب‌تری برای مدیران ذخایر ارزی تبدیل شود، خواهیم نوشت.

برای EURUSD، مقاومت روندی قدرتمندی در محدوده ۱.۱۱ تا ۱.۱۲ وجود دارد – که نشانگر روند نزولی آن از اوج ۱.۶۰ در سال ۲۰۰۸ است. احتمالاً برای عبور از این سطح، نیاز به یک ریزش بزرگ دیگر در بازار سهام آمریکا وجود دارد. با این حال، انتظار داریم در سطح ۱.۱۰۲۰ خریداران وارد شوند، چرا که تردیدها در مورد موقعیت برتر دلار به‌عنوان ذخیره ارزش، رو به افزایش است.

جفت ارز EURUSD

پوند بریتانیا: مسائل نقدشوندگی و بازنگری در انتظارات بانک مرکزی

در ماه‌های اخیر، جفت EURGBP معمولاً پس از اخبار مرتبط با تعرفه‌ها افت می‌کرد، چرا که منطقه یورو بسیار بیشتر از بریتانیا در معرض تجارت با آمریکاست. اما دیروز EURGBP برخلاف انتظار افزایش یافت. به‌نظر ما دو عامل در این میان دخیل هستند: نخست، نقدشوندگی بهتر یورو نسبت به پوند استرلینگ که باعث شده در جریان خروج سرمایه‌گذاران از دلار، یورو بیشتر بهره‌مند شود. دوم، جنگ تجاری جهانی در حال از بین بردن تفاوت‌های نرخ بهره است. «استثناگرایی» نرخ‌های بهره بالای بریتانیا در حال از بین رفتن است، به‌طوری که نرخ‌های سوآپ دوساله بریتانیا دیروز ۱۲ نقطه پایه بیشتر از همتای اروپایی خود کاهش یافتند. این موضوع ممکن است به یک روند غالب در کوتاه‌مدت تبدیل شود.

جفت ارز EURGBP

محدوده ۰.۸۴۷۵ مقاومت مناسبی برای EURGBP محسوب می‌شود و در صورت عبور، سطح ۰.۸۵۵۰ هدف بعدی خواهد بود. پوند نیز به‌عنوان یک ارز ذخیره با نقدشوندگی مناسب، می‌تواند از روند خروج از دلار بهره‌مند شود. با این حال، جفت GBPUSD در مدت زمان کوتاهی افزایش زیادی داشته و احتمالاً نیاز به یک دوره تثبیت در محدوده ۱.۳۰ تا ۱.۳۲ دارد.

جفت ارز GBPUSD

منبع: ING

عضو کانال تلگرامی اخبار و تحلیل فوری فارکس و انس طلا شوید

پرمخاطب ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *