بروکر‌های پیشنهادی
وینگو مارکتس
وینگومارکتس
پر مخاطب ترین

با عضویت در خبر نامه یـــــــــوتــــــــو تایــــــــــمز از اخبار مطلع شوید.

تحولات تجاری کلید ادامه‌دار بودن قدرت دلار باقی می‌ماند

بازارها از نخستین توافق تجاری ایالات متحده از زمان «روز رهایی» استقبال کرده‌اند، هرچند توافق میان بریتانیا و آمریکا به‌سختی می‌توان گفت که برای هیچ‌یک از این دو کشور تحول‌آفرین باشد. دلار آمریکا از تغییر لحن ترامپ و روی‌آوردن او به مواضع آرام‌کننده بازار سود برده است اما برای ادامه روند بهبودی خود احتمالاً به تحولات مثبت بیشتری در زمینه تجارت، به‌ویژه با چین، نیاز دارد.

دلار آمریکا: امروز سخنرانی‌های متعدد از اعضای فدرال رزرو در پیش است

نیمه دوم هفته برای دلار خوب بوده و این بیشتر به دلیل اخبار مثبت تجاری و موضع هاوکیش فدرال رزرو بوده است. محرک بعدی برای دلار، نتایج اولیه مذاکرات تجاری آمریکا و چین خواهد بود، هرچند بازار سهام آمریکا از لحن خوش‌بینانه‌تر رئیس‌جمهور ترامپ نسبت به مذاکرات پیش‌رو با پکن و همچنین توافق تجاری با بریتانیا که دیروز اعلام شد، حمایت گرفته است. این توافق نخستین توافق دوجانبه از زمان آنچه ترامپ «روز آزادی» خوانده بود محسوب می‌شود، اما به‌سختی می‌توان آن را نقطه عطفی در سیاست تجاری آمریکا دانست. نکته کلیدی این است که تعرفه پایه ۱۰ درصدی علی‌رغم توافق در حوزه‌های دیگر همچنان پابرجا مانده و این می‌تواند به‌عنوان خط مبنا برای توافق‌های آتی در نظر گرفته شود. از دید ما، این تعرفه‌های ۱۰ درصدی فراگیر به این زودی‌ها برداشته نخواهند شد و ممکن است در طول دوره ریاست جمهوری ترامپ باقی بمانند. واکنش بازار دیروز نشان داد که دارایی‌های ریسکی می‌توانند با این وضعیت کنار بیایند.

در تقویم اقتصادی آمریکا برای امروز تنها تراز بودجه فدرال در ماه آوریل به چشم می‌خورد، اما چند سخنرانی از اعضای فدرال رزرو نیز در دستور کار است. دو عضو با گرایش‌های انبساطی (داویش)، «مایکل بار» و «کریستوفر والر»، امروز سخنرانی خواهند داشت. والر اخیراً تأکید کرده که تورم ناشی از تعرفه‌ها موقتی است و جالب خواهد بود ببینیم آیا اعضای بی‌طرف‌تر نیز این دیدگاه را تأیید می‌کنند یا نه. هیچ‌یک از اعضای هاوکیش امروز سخنرانی نمی‌کنند و در کل، پیام‌ها ممکن است تا حدی به سمت سیاست‌های داویش متمایل باشند.

در حالی که فدرال رزرو این هفته به هیچ‌وجه لحن داویش نداشت، همچنان این خطر وجود دارد که موضع کنونی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، بیش از حد محتاطانه باشد؛ شاید برای اثبات استقلال بانک مرکزی در برابر درخواست‌های ترامپ برای کاهش نرخ بهره. ممکن است برخی اعضای فدرال رزرو آمادگی بیشتری برای کاهش نرخ نشان دهند و از این طریق مانع از ادامه بازتعریف سیاست‌های انقباضی در بازارهای نرخ بهره آمریکا شوند. در حال حاضر، بازارها انتظار ۶۸ نقطه پایه کاهش نرخ تا پایان سال را دارند که نخستین آن در ماه سپتامبر پیش‌بینی شده است.

در هر صورت، تحولات تجاری آمریکا همچنان محرک اصلی برای دلار باقی خواهد ماند، و برای تثبیت حرکت صعودی دلار، جریان مداوم اخبار مثبت تجاری – به‌ویژه با چین – مورد نیاز است. در هفته جاری، بیشتر تأثیرات مثبت ناشی از بهبود سنتیمنت تجاری احتمالاً در قیمت دلار منعکس شده‌اند، بنابراین ممکن است امروز دلار پشتیبانی بیشتری نیابد، به‌ویژه اگر سخنان اعضای فدرال رزرو لحنی داویش‌تر از پاول داشته باشد.

شاخص دلار

یورو: آیا به سوی ۱.۱۰ حرکت می‌کنیم؟

در هفته‌های گذشته، خریداران EURUSD در محدوده ۱.۱۲۵۰ تا ۱.۱۳۰۰ با قدرت وارد بازار می‌شدند. شکستی که دیروز به سمت پایین اتفاق افتاد، معنادار است. بازارها به دلیل تقویت امید به توافق‌های تجاری و تمرکز بیشتر ترامپ بر واکنش‌های بازار، تا حدی به دلار خوش‌بین‌تر شده‌اند.

با این حال، این همچنان فاصله زیادی با نسخه «عمل‌گرایانه» ترامپ دارد که بازارها در روز تحلیف او انتظار داشتند، ولی کافی است تا از افزایش شرط‌بندی‌های منفی بر روی رشد اقتصادی و بدهی آمریکا جلوگیری کند. در عین حال، تردیدهای معقولی وجود دارد در خصوص اینکه آیا بازارها واقعاً آماده‌اند تا دوباره مواضع استراتژیک خود نسبت به دلار را بازسازی کنند یا نه و احتمالاً زمان لازم است تا اعتماد بازار به دلار به‌عنوان دارایی امن دوباره برقرار شود. از سوی دیگر، برآوردهای ما نشان می‌دهد که در کوتاه‌مدت، EURUSD حدود ۲٪ بیش‌ارزش‌گذاری شده است و اگر نشانه‌های بیشتری از تغییر لحن ترامپ به نفع بازارها ظاهر شود، ممکن است شاهد کاهش بیشتر پرمیوم ریسک در یورو باشیم.

تقویم اقتصادی منطقه یورو امروز تقریباً خالی است. خواهیم دید آیا EURUSD در محدوده ۱.۱۲۰۰ کف حمایتی جدیدی ایجاد می‌کند یا خیر؛ شکستن این سطح به سمت پایین می‌تواند نشان‌دهنده تغییر قابل توجهی در سنتیمنت نسبت به این جفت ارز باشد و راه را برای اصلاحات شدیدتر هموار کند؛ سطح ۱.۱۰۰۰ حمایت بزرگ بعدی خواهد بود.

جفت ارز EURUSD

پوند: فضای صعودی می‌تواند ادامه یابد

پوند دیروز تقویت شد؛ نخست به دلیل ارسال سیگنال‌های هاوکیش از سوی بانک مرکزی انگلستان در حالی که نرخ بهره را ۲۵ نقطه پایه کاهش داد، و سپس به‌واسطه اعلام توافق تجاری بریتانیا و آمریکا. البته این حمایت دوم دیری نپایید، چرا که این توافق پیشتر تا حد زیادی در قیمت‌ها لحاظ شده بود و تأثیرات مهمی بر اقتصاد بریتانیا ندارد. با این حال، بریتانیا اکنون دو توافق تجاری متوالی با هند و آمریکا امضا کرده است و این موضوع امیدواری بازارها نسبت به مذاکرات تجاری با اتحادیه اروپا را تقویت کرده – مذاکراتی که تأثیرات بسیار مهم‌تری برای بریتانیا خواهند داشت و می‌توانند به وضعیت مالی دشوار این کشور کمک کنند.

در خصوص بانک مرکزی انگلستان، غافلگیری‌های هاوکیش هم از نحوه تقسیم آرا و هم از جزییات بیانیه ناشی شد. چهار نفر به تصمیم کاهش ۲۵ نقطه رای مخالف دادند: دو نفر خواهان کاهش ۵۰ نقطه پایه و دو نفر مخالف کاهش بودند. در میان افراد با گرایش هاوکیش، «کاترین مان» که پیش‌تر به‌طور غیرمنتظره‌ای به کاهش ۵۰ نقطه پایه رای داده بود، و مهم‌تر از همه، «هیو پیل»، اقتصاددان ارشد بانک، قرار داشتند. موضع پیل تأثیر بیشتری بر بازار داشت تا رای دو نفر دیگر، به‌ویژه از آنجا که بیانیه نیز لحنی محتاطانه داشت. راهنمایی بانک تغییری نکرده و همچنان تأکید دارد که مراحل بعدی تسهیل سیاست پولی «تدریجی و محتاطانه» خواهد بود و پیش‌بینی‌های رشد نیز برخلاف انتظار برخی کاهش نیافته‌اند. طبق یادداشت تحلیلی اقتصاددانان ما در واکنش به تصمیم بانک، انتظار داریم دو کاهش دیگر در ماه‌های اوت و نوامبر صورت گیرد.

جفت ارز GBPUSD

نزدیکی به نشست اتحادیه اروپا و بریتانیا در ۱۹ مه می‌تواند همچنان بازارها را به سمت نزولی نگه دارد. همچنین، جو آرام‌تر بازار و عدم توازن در موقعیت‌گیری‌ها (یورو بیش‌خریدتر از پوند است) باید EURGBP را تحت فشار نگه دارد. آزمایش سطح حمایتی ۰.۸۴۰۰ – جایی که میانگین‌های متحرک ۱۰۰ و ۲۰۰ روزه به هم می‌رسند – در هفته‌های آتی کاملاً محتمل است.

جفت ارز EURGBP

منبع: ING

عضو کانال تلگرامی اخبار و تحلیل فوری فارکس و انس طلا شوید

پرمخاطب ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *