بازارهای مالی در پایان این هفته اندکی آرامتر شدهاند. نوسان معاملات سهام آمریکا به سطح «روز آزادی» بازگشته و برخی رشدهای ملایم در بازارهای سهام جهانی باعث شدهاند که دلار بخشی از زیانهای اخیر خود را جبران کند. نکته مهم این است که به نظر میرسد مذاکرات تجاری بین آمریکا و ژاپن منجر به هیچ توافق جدیدی برای تقویت ین نشده است.
دلار آمریکا: اندکی بازگشت به عقب
دلار همچنان همبستگی مثبتی با بازار سهام آمریکا دارد و اندکی تقویت شده است. به نظر میرسد سرمایهگذاران از اخبار مربوط به احتمال کاهش چشمگیر تعرفههای تجاری بین آمریکا و چین استقبال کردهاند. به عنوان مثال، بازار سهام با انتشار خبری در شب گذشته مبنی بر اینکه چین ممکن است تعرفههای ۱۲۵ درصدی بر کالاهای آمریکایی در بخشهایی مانند بهداشت، هوانوردی و تولید را کاهش دهد، کمی رشد کرده است. اگرچه این تغییرات ممکن است بیشتر به دلیل منافع داخلی چین باشد اما سرمایهگذاران همچنان از این انعطافپذیری استقبال میکنند. همچنین سرمایهگذاران نسبت به اخبار منفی روز گذشته از چین – مبنی بر اینکه گفتوگوهای تجاری با آمریکا در جریان نیست و این آمریکا خواهد بود که باید گام اول را در کاهش یکجانبه تعرفهها بردارد – بیتوجهی نشان دادند.
در زمینه مذاکرات تجاری، گفتوگوهای وزیر خزانهداری آمریکا، اسکات بسنت، با ژاپن و کره جنوبی بهخوبی پیش میرود. احتمال دارد نوعی توافق با کره جنوبی در هفته آینده حاصل شود. مذاکرات با ژاپن نیز ادامه دارد. پیشتر اشاره کرده بودیم که این گفتوگوها میتوانند منجر به ترتیبات ارزی جدیدی (به زیان دلار) شوند، مشابه چیزی که در توافق مارالاگو مطرح بود. با این حال، وزیر دارایی ژاپن، کاتسونوبو کاتو، روز گذشته اعلام کرد که در دیدارهایش با اسکات بسنت هیچ صحبتی درباره اهداف ارزی صورت نگرفته است. به نظر میرسد نرخ USDJPY به اندازه کافی کاهش یافته که برای واشنگتن قابل قبول باشد و سیاستگذاران آمریکایی در حال حاضر به ثبات نسبی دلار و بهبود بازار سهام تمایل دارند، نه به نوسانات شدید ناشی از یک توافق ارزی جدید. این خبر ممکن است کمی به نرخ USDJPY کمک کند تا دوباره به سطح ۱۴۵ بازگردد، البته پیش از آنکه در هفته آینده با ریسکهای نزولی جدیدی مواجه شود.
در مقیاس کلیتر، دلار ممکن است با کاهش تنشهای تجاری اندکی حمایت شود. فصل بعدی مهم در این زمینه بررسی این موضوع خواهد بود که آیا این نوسانات اخیر تصمیمات اقتصادی واقعی را، بهویژه در بازار کار آمریکا، تحت تأثیر قرار دادهاند یا نه. هفته آینده دادههای زیادی از بازار کار آمریکا منتشر خواهد شد و هرگونه ضعف در این دادهها میتواند به دور جدیدی از کاهش ارزش دلار منجر شود – هرچند این کاهش ممکن است با نگاه به حمایتهای احتمالی فدرال رزرو، یک کاهش «ملایم» تلقی شود. از نظر انتظارات مربوط به نرخ بهره فدرال رزرو، بازار در حال حاضر بهراحتی اولین کاهش نرخ را برای ماه ژوئیه قیمتگذاری کرده است – احتمالاً زمانی که مشخص شود تعلیق ۹۰ روزه تعرفههای روز آزادی موقتی است یا دائمی.
برای امروز، شاخصهای سهام آمریکا اندکی صعودی پیشبینی میشوند، آن هم پس از نتایج مثبت شرکت آلفابت. شاخص دلار ممکن است به محدوده ۱۰۰.۲۵ تا ۱۰۰.۵۰ بازگردد اما در همان محدوده متوقف شود. شاخص S&P 500 را از نزدیک زیر نظر داشته باشید؛ هرگونه بسته شدن بالاتر از محدوده ۵۵۷۰/۵۶۰۰ میتواند نشاندهنده فراتر رفتن بازار از یک اصلاح نزولی معمول باشد.
یورو: سطح ۱.۱۲۵۰ ریسک پیش روی EURUSD
بازگشت ملایم دلار باعث شده نرخ EURUSD کمی کاهش یابد. در هفتههای اخیر اشاره کرده بودیم که یک حباب ریسک شدید ۵ تا ۶ درصدی در دلار میتواند نرخ EURUSD را موقتاً به سطح ۱.۱۵/۱.۱۶ برساند – که این اتفاق روز دوشنبه رخ داد – اما این حباب ریسک اکنون در حال خروج از دلار است، چرا که فضای روانی تجارت بهبود یافته و رئیسجمهور از جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، حمایت کرده است. البته کسی اطمینانی ندارد که این شرایط آرام تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. با این حال، اگر بازار سهام آمریکا اندکی دیگر هم رشد کند، ممکن است EURUSD به محدوده ۱.۱۲۵۰ بازگردد و اینجاست – ۱.۱۲۵۰ – که ممکن است فروشندگان ساختاری دلار (اگر معتقد باشند تخریب نظم بینالمللی مبتنی بر قوانین توسط واشنگتن بهطور دائمی به وضعیت دلار به عنوان ارز ذخیره اصلی لطمه زده است) دوباره وارد شوند.
ما نسبت به این دیدگاه تردید داریم و هدف نرخ EURUSD برای پایان فصل را ۱.۱۳ تعیین کردهایم – هرچند اگر دادههای آمریکا سریعتر افت کنند و فدرال رزرو مجبور شود بیش از ۱۰۰ تا ۱۲۵ نقطه پایه کاهش نرخ بهره داشته باشد، این هدف را بازنگری خواهیم کرد. امروز داده اقتصادی خاصی منتشر نمیشود، بنابراین اگر سهام آمریکا به رشد خود ادامه دهند، EURUSD احتمالاً به زیر ۱.۱۳ و حتی ۱.۱۲۵۰ سقوط خواهد کرد.
پوند پس از انتشار دوباره آمار مثبت خردهفروشی بریتانیا عملکرد خوبی داشته است. شکسته شدن نرخ EURGBP به زیر ۰.۸۵۲۰/۲۵ میتواند زمینهساز اصلاح عمیقتری شود.
فرانک سوئیس: گوش به سخنان بانک ملی سوئیس باشیم
رئیس بانک ملی سوئیس، مارتین شلگل، امروز ساعت ۱۰ صبح به وقت اروپای مرکزی (۱۱:۳۰ به وقت ایران) سخنرانی خواهد کرد. او گزارش سالانه بانک را ارائه میدهد. سرمایهگذاران منتظر شنیدن نظرات او درباره نرخ بهره هستند. بازارها انتظار دارند بانک ملی سوئیس در ماه ژوئن نرخ بهره را دوباره به محدوده منفی کاهش دهد – اقدامی که این بانک تمایل زیادی به آن ندارد. با این حال، انتظار میرود شلگل تمام گزینههای بانک را باز نگه دارد، از جمله کاهش نرخ بهره و خرید سنگین ارز برای جلوگیری از تقویت فرانک. البته، در عمل، ما معتقدیم قدرت مداخله ارزی بانک ملی سوئیس محدود شده است و اگر نوسانات مالی در این فصل افزایش یابد، نرخ EURCHF به سرعت دوباره به سطح ۰.۹۲ بازخواهد گشت.
منبع: ING