پس از افزایش شدید شاخص دلار آمریکا در روز چهارشنبه، این شاخص روز پنجشنبه به حرکت صعودی خود ادامه داد و اوایل جمعه به بالاترین سطح خود در بیش از دو سال گذشته رسید، سپس وارد مرحله تثبیت شد. تقویم اقتصادی ایالات متحده شامل دادههای شاخص قیمت هزینههای مصرف شخصی (PCE) برای ماه نوامبر خواهد بود و کمیسیون اروپا نیز شاخص مقدماتی اطمینان مصرفکننده برای ماه دسامبر را منتشر خواهد کرد.
دلار آمریکا: افزایش دلار آمریکا
تغییر رویکرد انقباضی فدرال رزرو در گزارش پیشبینیهای اقتصادی، منجر به افزایش بازده اوراق قرضه خزانهداری آمریکا و تقویت دلار آمریکا در نیمه دوم هفته شد. علاوه بر این، انتشار دادههای مثبت اقتصادی از ایالات متحده نیز به تقویت ارز کمک کرد. صبح جمعه، سرمایهگذاران به دلیل نگرانی از تعطیلی احتمالی دولت آمریکا پیش از تعطیلات، رویکرد محتاطانهای در پیش گرفتند. در زمان نگارش این متن، شاخصهای آتی سهام آمریکا بین 0.1% تا 0.4% کاهش داشتند.
عملکرد دلار آمریکا در این هفته
جدول زیر تغییرات درصدی دلار آمریکا در برابر ارزهای اصلی این هفته را نشان میدهد. دلار آمریکا در برابر دلار نیوزیلند قویترین عملکرد را داشت.
پوند بریتانیا
بانک انگلستان روز پنجشنبه اعلام کرد که نرخ بهره بانکی را پس از نشست دسامبر در سطح 4.75% نگه داشته است. با این حال، سه عضو کمیته سیاست پولی بهطور غیرمنتظرهای به کاهش نرخ بهره رأی دادند که باعث فشار فروش بر پوند استرلینگ شد. جفت ارز GBPUSD پس از افت بیش از 0.5% به کاهش خود ادامه داد و در جلسه معاملاتی آسیایی جمعه به پایینترین سطح خود از ماه مه، یعنی زیر 1.2480 رسید.
یوآن چین
بانک خلق چین روز جمعه اعلام کرد که نرخهای وامدهی یکساله و پنجساله را به ترتیب در 3.10% و 3.60% ثابت نگه داشته است. این خبر واکنشی در نرخ AUDUSD نداشت و این جفت ارز در محدودهای کمتر از 0.6250 معامله شد.
ین ژاپن و بانک مرکزی ژاپن
جفت ارز USDJPY روز پنجشنبه بیش از 1.5% رشد کرد، پس از آنکه بانک مرکزی ژاپن از تعهد به تشدید سیاستهای پولی اضافی خودداری کرد.
یورو و طلا
جفت ارز EURUSD پس از افت شدید روز چهارشنبه، روز پنجشنبه تقریباً بدون تغییر باقی ماند. طلا نیز در حدود 2,600 دلار ثابت ماند و با وجود قدرت گسترده دلار آمریکا، به دلیل جو بازار ریسکگریز، جایگاه خود را حفظ کرد.
منبع: fxstreet.com