ممکن بود تصور شود که خبر آغاز مذاکرات تجاری رسمی بین آمریکا و چین موجب تقویت دلار شود. اما در واقع، دلار حتی برای حفظ رشد ۰.۵ درصدی خود در برابر برندگان بزرگ ماه آوریل یعنی ین ژاپن و فرانک سوئیس نیز با مشکل مواجه است. امروز روز شلوغی برای بازار فارکس است؛ با شهادت اسکات بسنِت در کنگره و نشست امشب فدرال رزرو. همچنین شاهد کاهش نرخ بهره در لهستان و جمهوری چک خواهیم بود.
دلار آمریکا: رشد ضعیف دلار تا اینجا
خبر دیشب مبنی بر اینکه ایالات متحده و چین مذاکرات تجاری رسمی خود را برای کاهش تنشهای تعرفهای در تاریخ ۱۰ و ۱۱ مه آغاز خواهند کرد، باعث شد دلار بهطور موقت ۰.۴ تا ۰.۵ درصد رشد کند. به یاد داشته باشید که در ماه آوریل، ارزهای دفاعی مانند ین و فرانک از جنگ تعرفهای و سقوط گسترده بازارهای دارایی آمریکا بیشترین سود را بردند. در تئوری، کاهش تنشها باید باعث تقویت نسبت دلار به ین (USDJPY) و دلار به فرانک سوئیس (USDCHF) شود. با این حال، واکنش ضعیف USDJPY بهرغم موقعیتهای سنگین خرید در ین، قابل توجه است. اما نه، رشد USDJPY بسیار ملایم بوده است. همچنین باید توجه کرد که اسپرد بین نرخ بهره اوراق خزانهداری آمریکا و نرخ بهره قراردادهای سوآپ ۱۰ ساله همچنان در سطح بالای ۵۵ نقطه پایه باقی مانده که نشاندهنده برخی نگرانیها در مورد بازار اوراق خزانهداری است. به بیان دیگر، علیرغم بازیابی خوب بازار سهام آمریکا، بازارهای فارکس و اوراق همچنان نوعی از «خماری» و بیاعتمادی را نشان میدهند.
امروز دو عامل مهم داخلی در آمریکا میتوانند بر روند دلار تأثیر بگذارند. اولی، شهادت اسکات بسنِت، وزیر خزانهداری، در مجلس نمایندگان درباره «وضعیت سیستم مالی بینالمللی» است که از ساعت ۱۶ به وقت اروپا آغاز میشود. احتمالاً او تأکید خواهد کرد که بازار اوراق قرضه آمریکا بهصورت منظم کار میکند و بار دیگر از سیاست حفظ دلار قوی دفاع خواهد کرد. اما نکته جالب این است که آیا در مورد احتمال گنجاندن موضوع ارزها در مذاکرات تجاری آمریکا با ۱۷ شریک تجاری دیگر نیز از او سؤال خواهد شد یا نه. به یاد داشته باشید که ارزهایی مانند دلار تایوان (TWD) و وون کره جنوبی (KRW) تحت فشار قرار گرفتهاند چرا که تصور میشود بانکهای مرکزی این کشورها ممکن است برای تقویت ارز ملی خود در برابر دلار تحت فشار قرار گیرند (نمونه مشابه در نشست مار-ا-لاگو). احتمالاً بسنِت با احتیاط در این موضوع صحبت خواهد کرد، اما در مجموع این جلسه ممکن است ریسک نزولی برای دلار ایجاد کند.
عامل دوم، نشست کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) و کنفرانس خبری جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، است که امشب برگزار میشود. انتظار نمیرود این نشست تأثیر زیادی بر بازار داشته باشد چرا که فدرال رزرو همچنان در برابر فشارهای کاخ سفید برای کاهش نرخ بهره مقاومت میکند. بازارها به نظر میرسد آمادگی دارند تا منتظر کاهش بعدی نرخ بهره در ماه ژوئیه بمانند و همچنین دادههای اقتصادی را برای تعیین عمق کاهش بعدی دنبال میکنند. اخیراً بازارها حدود ۲۰ نقطه پایه از چرخه کاهش نرخ بهره آینده فدرال رزرو را کاهش دادهاند – که باز هم این سؤال را مطرح میکند که چرا دلار عملکرد بهتری ندارد؟
شاخص دلار هفته گذشته دقیقاً در همان نقطهای که انتظار میرفت در صورت وجود اصلاح ضعیف بازار نزولی متوقف شود، متوقف شد. اکنون احتمالاً خریدهای محافظتی زیادی بالای سطح ۱۰۱.۰۰ وجود دارد. اما فعلاً عملکرد قیمت در شاخص دلار ضعیف است و در صورت عقبنشینی تا سطح ۹۹.۲۵ در بازارهای آرام، تأیید خواهد شد که دلار همچنان تحت فشار ریسکهای ناشی از سیاستگذاری نامطمئن آمریکا قرار دارد.
یورو: تضعیف مرز تأثیر زیادی نداشت
گفته میشد اگر سیاست انبساط مالی در آلمان باعث شد نرخ EURUSD در ماه مارس از ۱.۰۴ به ۱.۰۹ افزایش یابد، پس تضعیف فردریش مرتس باید باعث افت این نرخ شود. شکست مرتس در اولین رأی تأیید پارلمان آلمان دیروز موجب شد EURUSD بهطور موقت به ۱.۱۳۱۰ برسد، اما این جفت ارز مقاومت خوبی از خود نشان داده است. همچنین گفته میشود بسته محرک پولی چین که شب گذشته اعلام شد، بهخاطر تأثیر مثبت بر روند تقاضای جهانی، به نفع EURUSD است.
در کنار تحولات آمریکا، تمرکز امروز در منطقه یورو بر آمار ضعیف خردهفروشی در ماه مارس است. همچنین صبح امروز دادههای نسبتاً ضعیف تورم سوئد منتشر شد، هرچند احتمالاً کافی نیست تا اجماع بازار را در خصوص عدم تغییر نرخ بهره ریکسبانک در سطح ۲.۲۵٪ در نشست فردا تغییر دهد.
در مورد EURUSD، این جفت ارز هفته گذشته حمایت مهم خود را در سطح ۱.۱۲۶۰ حفظ کرد. بازار همچنان نسبت به سیاستهای آمریکا محتاط است و عملکرد دلار ضعیف است. ما اندکی تمایل داریم که در بازارهای آرام، این جفت ارز بتواند از سطح ۱.۱۳۸۰ عبور کرده و به سمت ۱.۱۴۲۰ حرکت کند.
پوند: توافقات تجاری به کمک میآیند
پوند روند باثباتی دارد، اما انتظار میرود که سیاستهای جاری در ماه مه به نفع آن باشد. روز گذشته شاهد اعلام توافق تجاری جدید بین بریتانیا و هند بودیم و اکنون گمانهزنیها درباره احتمال دستیابی به توافق تجاری میان بریتانیا و آمریکا در همین هفته افزایش یافته است. هنوز مشخص نیست که لندن بتواند تعرفههای پایه ۱۰ درصدی آمریکا را حذف کند، اما احتمال دارد بتواند تخفیفهایی در تعرفههای ۲۵ درصدی مربوط به بخش خودرو و فولاد بگیرد. علاوه بر این، توجهات همچنان به نشست ۱۹ مه بریتانیا و اتحادیه اروپا جلب شده – اولین نشست از زمان برگزیت. بهطور معمول، بهبود روابط با اتحادیه اروپا باعث تقویت پوند میشود.
همچنین نشست تعیین نرخ بهره بانک انگلستان فردا برگزار خواهد شد. اقتصاددان ما، جیمز اسمیت، معتقد است که بازار در حال حاضر بیشازحد نرخهای بهره پایین را در آینده قیمتگذاری کرده است.
در نتیجه، ما انتظار داریم که GBPUSD طی چند روز آینده به سطح ۱.۳۴۴۵ بازگردد.
منبع: ING