استارمر، نخستوزیر بریتانیا، قرار است برای اولین بار پس از بیش از شش سال با شی جینپینگ، رئیسجمهور چین، دیدار کند. این دیدار که برای دوشنبه در اجلاس G20 در برزیل برنامهریزی شده است، در حالی صورت میگیرد که بریتانیا تلاش میکند روابط خود با پکن را که در دوران قدرت محافظهکاران سرد شده بود، بهبود بخشد.
استارمر در پرواز به ریو اعلام کرد که قصد دارد با شی جینپینگ «گفتگوهای جدی و عملگرایانه» داشته باشد و بر اهمیت تجارت با چین تأکید کرد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور بازگشته ایالات متحده، تهدید کرده است که تعرفههای 60 درصدی بر کالاهای چینی اعمال کند. استارمر و دیگر کشورهای جهان در حال بررسی اقدامات اقتصادی هستند که در صورت اجرای این برنامهها توسط جمهوریخواهان انجام دهند.
پیش از پیروزی در انتخابات بزرگ در ماه ژوئیه، حزب کارگر استارمر متعهد شده بود که از راههای قانونی برای توصیف آزار و اذیت مسلمانان اویغور توسط چین به عنوان «نسلکشی» استفاده کند. اما استارمر در مسیر به برزیل به خبرنگاران گفت که با توجه به اقتصاد، بسیار مهم است که ما یک رابطه عملگرایانه و جدی داشته باشیم.
استارمر اولین نخستوزیر بریتانیا خواهد بود که از زمان سفر ترزا می در فوریه 2018 به پکن با شی جینپینگ دیدار میکند. ریشی سوناک در سال 2022 برنامهریزی کرده بود که با شی جینپینگ دیدار کند، اما برنامهها به دلیل نشستهای اضطراری پس از حمله موشکی به لهستان، عضو ناتو، نزدیک مرز اوکراین لغو شد.
استارمر قصد دارد از اجلاس G20 برای جلب حمایت از اوکراین در برابر تهاجم روسیه استفاده کند، زیرا این درگیری به روز هزارم خود نزدیک میشود. او همچنین قصد دارد جو بایدن را برای اعطای وام 20 میلیارد دلاری به اوکراین در هفتههای آخر ریاستجمهوریاش تحت فشار قرار دهد و تأییدیه استفاده از موشکهای Storm Shadow برای هدف قرار دادن سایتهای عمیق در داخل روسیه را بگیرد.
استارمر از انتقاد از صدراعظم آلمان، اولاف شولتز، برای گفتگو با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، خودداری کرد و گفت: «این مسئلهای است که به صدراعظم شولتز مربوط میشود که با چه کسی صحبت کند. من هیچ برنامهای برای گفتگو با پوتین ندارم.»