در مصاحبه با روزنامه لوموند، کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا (ECB)، با اشاره به گزارش هشداردهنده ماریو دراگی، رئیس سابق ECB، درباره عقبماندگی اقتصاد اروپا، اذعان کرد که اروپا و بهویژه فرانسه از لحاظ بهرهوری و نوآوریهای تکنولوژیکی عقب افتادهاند. لاگارد توضیح داد که این فاصله بهویژه در بخش فناوری و از زمان انقلاب دیجیتال دهه ۱۹۹۰ شکل گرفته و اکنون نیز بهدلیل رشد سریع هوش مصنوعی و مرکز دادهها در آمریکا بیشتر شده است.
او به عواملی مانند هزینه انرژی، پیچیدگی مقررات، دشواری تامین مالی و نبود بازیکنان بزرگ فناوری در اروپا اشاره کرد که باعث شده شرکتهای نوپا در اروپا بهدنبال مهاجرت به کشورهای دیگر باشند. همچنین به فقدان سیاستهای صنعتی حمایتی در اروپا نسبت به ایالات متحده اشاره کرد و تاکید کرد که رویههای پیچیده بوروکراسی اروپا نیز باعث دشواری بیشتر برای کسبوکارها شده است.
در مورد نقش وامهای مشترک اروپایی، لاگارد تأیید کرد که با وجود تلاشها، بهرهبرداری از وامهای اختصاص یافته به کندی پیش میرود، و این مسأله را به مشکلات اداری و پیچیدگی فرآیندهای تایید محلی و شکایات گروههای محیطزیستی نسبت داد.
لاگارد همچنین در مورد انتخابات پیشرو در آمریکا و تاثیرات احتمالی آن بر اقتصاد اروپا هشدار داد و گفت که سیاست تجاری ایالات متحده بر فعالیت اقتصادی جهانی تأثیرگذار خواهد بود و هرگونه افزایش در تجزیه تجاری میتواند بر تولید ناخالص داخلی جهانی تأثیر منفی بگذارد.
او همچنین نسبت به کاهش مصرف در اروپا و گرایش خانوارها به پسانداز به جای خرج کردن به دلایل عدم اطمینانهای ژئوپلیتیک و انتظارات افزایش مالیات اشاره کرد. درباره نرخ تورم، لاگارد اظهار داشت که تورم به هدف ۲ درصد نزدیک شده؛ اما هنوز بهطور کامل مهار نشده است و افزایش احتمالی در ماههای آینده به دلیل اثرات پایهای در قیمت انرژی قابل انتظار است.