جیمی کارتر، رئیسجمهور سابق ایالات متحده، در سن ۱۰۰ سالگی دار فانی را وداع گفت. دوران ریاست جمهوری او از سال ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۱ با چالشهای بزرگی همراه بود که در اینجا به چند رویداد کلیدی آن اشاره میکنیم:
توافقنامه کمپ دیوید
در سال ۱۹۷۸، توافقنامه کمپ دیوید بین نخستوزیر اسرائیل مناخم بگین و رئیسجمهور مصر انور سادات امضا شد. این توافقنامه که با میانجیگری کارتر در کمپ دیوید، مریلند صورت گرفت، منجر به امضای اولین معاهده صلح بین اسرائیل و یک کشور عربی شد.
روابط ایالات متحده و چین
در دوران کارتر، روابط دیپلماتیک رسمی بین ایالات متحده و چین در سال ۱۹۷۹ برقرار شد. این روابط پس از ماهها مذاکرات مخفیانه و با غلبه بر مخالفتهای داخلی، به طور رسمی اعلام شد.
گروگانگیری در ایران
در سال ۱۹۷۹، انقلابیون ایرانی ۵۲ نفر از کارکنان سفارت آمریکا در تهران را گروگان گرفتند و به مدت ۴۴۴ روز نگه داشتند. تلاش نظامی کارتر برای نجات گروگانها در سال ۱۹۸۰ با شکست مواجه شد. گروگانها دقایقی پس از سوگند خوردن رونالد ریگان به عنوان رئیسجمهور جدید، آزاد شدند.
بحران انرژی
انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹ باعث کاهش تولید نفت و افزایش قیمتها شد. تابستان ۱۹۷۹ با صفهای طولانی در پمپبنزینها و سوخت جیرهبندی شد. کارتر تلاش کرد تا وابستگی به واردات نفت خارجی را کاهش دهد و بهرهوری انرژی را بهبود بخشد اما اعتماد عمومی به شدت آسیب دید.