بروکر‌های پیشنهادی
وینگو مارکتس
وینگومارکتس
پر مخاطب ترین

با عضویت در خبر نامه یـــــــــوتــــــــو تایــــــــــمز از اخبار مطلع شوید.

نوسانات دلار پس از مکث تعرفه‌ای ترامپ ادامه دارد

مکث غیرمنتظره ترامپ در اجرای برخی از شدیدترین تعرفه‌ها بار دیگر هرگونه ادعای درک استراتژی او را زیر سؤال برده است. تحت فشار اصلاح ۲۰ درصدی هشت‌هفته‌ای در بازار سهام آمریکا، اکنون به نظر می‌رسد که تعرفه‌ها بیشتر جنبه معاملاتی داشته باشند. واکنش اولیه بازار فارکس این است که دلار هنوز نتوانسته زیان‌های خود را به طور کامل جبران کند. نحوه عملکرد آن در واکنش به داده‌های شاخص قیمت مصرف‌کننده امروز، می‌تواند آموزنده باشد.

دلار آمریکا: آسیب وارد شده است

برداشت واضح از مکث در اجرای بدترین تعرفه‌ها، بازنگری در چشم‌انداز تجارت جهانی بود، بر این مبنا که شاید تعرفه‌ها صرفاً معاملاتی باشند و افت بازار سهام آمریکا واقعاً مانعی بر سر راه تمایل رئیس‌جمهور برای بازطراحی نظام تجارت جهانی باشد. برندگان بزرگ دیروز در میان ارزهای گروه ۱۰، ارزهای کالامحور بودند – به‌ویژه آن‌هایی که پیوندی با آسیا دارند، مانند دلار استرالیا و نیوزیلند. بازنده‌ها هم ارزهای تدافعی مانند ین ژاپن و فرانک سوئیس بودند که پیش‌تر محبوب شده بودند. در بازارهای نوظهور، ارزهای آمریکای لاتین عملکرد قابل‌توجهی داشتند – منطقه‌ای که پیش‌تر تحت تأثیر افت شدید قیمت فلزات صنعتی و انرژی آسیب دیده بود.

در حالی که بخش سخت‌افزار فناوری و خرده‌فروشان در آمریکا به صعود ۹ درصدی شاخص S&P 500 کمک کردند، شاخص دلار تنها ۱٪ از پایین‌ترین سطح اخیر خود فاصله گرفته است. شاید یک نکته برجسته، نرخ دلار به ین (USDJPY) باشد که طی سال‌های اخیر معمولاً در محدوده ۱۵۰ تا ۱۵۵ معامله می‌شده زمانی که بازده اوراق ۱۰ ساله خزانه‌داری آمریکا در محدوده ۴.۲۵ تا ۴.۳۰ درصد قرار دارد – همان‌طور که اکنون هست. این که اکنون USDJPY در محدوده ۱۴۶ معامله می‌شود، نشان می‌دهد که این نوسانات در سیاست‌گذاری، اکنون نیازمند یک حق بیمه ریسک بالاتر برای دارایی‌های آمریکایی است. همچنین، باید به CDS پنج‌ساله دولت آمریکا توجه داشت که به سطحی رسیده که آخرین بار در اواخر سال ۲۰۲۳ مشاهده شده بود.

در پس‌زمینه این وقایع – در حالی که این مکث ۹۰ روزه امکان مذاکرات را فراهم می‌کند – موضوع این است که آیا سیاست ارزی هم بخشی از توافق پر از ابهام مارالاگو خواهد بود یا نه. اگر قرار باشد کشوری با چنین توافقی – یعنی مداخله هماهنگ با آمریکا برای تضعیف دلار – موافقت کند، آن کشور احتمالاً ژاپن خواهد بود، چرا که بانک مرکزی ژاپن در حال افزایش نرخ بهره است.

بدیهی است که فصل‌های بیشتری از این داستان باقی مانده، اما امروز تمرکز ما بر نحوه واکنش دلار به انتشار شاخص CPI خواهد بود که انتظار می‌رود برای ماه مارس رقم بالای ۰.۳٪ در بخش اصلی را نشان دهد. در سال‌های گذشته، چنین عددی معمولاً موجب افزایش بازده اوراق کوتاه‌مدت و تقویت دلار می‌شد. اما اخیراً، ارقام بالای CPI به دلیل تأثیر منفی بر قدرت خرید مصرف‌کننده واقعی، اثر منفی بر دلار داشته‌اند.

همچنین باید ببینیم آیا چین امروز به افزایش تعرفه آمریکا بر کالاهای چینی تا سطح ۱۲۵٪ واکنش تلافی‌جویانه نشان خواهد داد یا نه. اقتصاددان ما برای منطقه چین، لین سونگ، به نکته خوبی اشاره کرده و می‌گوید احتمالاً به نقطه‌ای رسیده‌ایم که تعرفه‌ها دیگر تأثیری بر تصمیمات تجاری ندارند و فقط بر مصرف‌کننده با تقاضای غیرقابل‌کاهش فشار وارد می‌کنند. برای اطلاع، نرخ دلار به یوان داخلی چین (USDCNY) اکنون در آستانه +۲٪ در اطراف نرخ روزانه در حال حرکت است و در صورت اعلام تعرفه‌های جدید از سوی چین، احتمال دارد USDCNH به سطح ۷.۴۲ بازگردد.

در تئوری، CPI امروز می‌تواند ریسک‌هایی صعودی برای دلار ایجاد کند، اما ما انتظار داریم شاخص دلار به روند نوسانی در محدوده ۱۰۲.۰۰ تا ۱۰۳.۵۰ ادامه دهد. حتی ممکن است در هفته‌های آینده باز هم کاهش یابد، اگر به نظر برسد که شوک متقابل تعرفه‌ها به داده‌های واقعی اقتصادی در بخش مصرف‌کننده و کسب‌وکار آمریکا آسیب رسانده باشد.

شاخص دلار

یورو: EURUSD همچنان «ماشین لباسشویی» است

بازار EURUSD گاهی به عنوان «ماشین لباسشویی» توصیف می‌شود، جایی که جریان‌های تجارت جهانی و سرمایه‌گذاری با هم برخورد کرده و همدیگر را خنثی می‌کنند. EURUSD تاکنون نقش بزرگی در این آشفتگی تجاری جهانی نداشته است. البته این وضعیت می‌توانست تغییر کند، اگر ایده «فروش آمریکا» کاملاً محقق می‌شد که در این صورت بازار دارایی‌های یورویی یکی از معدود مقاصد جایگزین برای خروج سرمایه از آمریکا می‌بود. جالب اینجاست که به نظر می‌رسد مقامات بانک مرکزی اروپا اکنون تلاش دارند یورو را به عنوان جایگزینی قوی برای دلار معرفی کنند.

در تئوری، چشم‌انداز بهتر برای تجارت جهانی باید به نفع یورو باشد. با این حال، یورو اخیراً آسیب چندانی ندیده و در واقع، بازنگری در نرخ‌های بهره پیش‌بینی‌شده از سوی فدرال رزرو (کاهش از چهار بار به سه بار) در شب گذشته، اثر منفی اندکی بر EURUSD گذاشته است.

در کوتاه‌مدت، انتظار می‌رود یورو در محدوده ۱.۰۹ تا ۱.۱۱ نوسان کند. اگر EURUSD امروز و در واکنش به CPI قوی آمریکا در سطح ۱.۰۹۰۰ با تقاضای خوبی مواجه شود، این نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران هنوز تمایل دارند ریسک‌های مرتبط با دلار را پوشش دهند یا کاهش دهند.

جفت ارز EURUSD

در سایر بازارها، کرون نروژ امروز رشد خوبی داشته است. این ارز پیش‌تر به شدت از آشفتگی تجارت جهانی، کاهش قیمت نفت و نقدینگی پایین آسیب دیده بود. همچنین، امروز شاهد انتشار مجدد نرخ تورم هسته بالا در نروژ برای ماه مارس بودیم، که تورم سالانه را در سطح ۳.۴٪ نشان می‌دهد. این ممکن است کاهش نرخ بعدی بانک مرکزی نروژ را به تعویق بیندازد.

در اوج نوسانات بازار دیروز، نرخ EURCHF بار دیگر به زیر ۰.۹۳ رسید. یکی از زوایای ممکن این است که دست بانک ملی سوئیس در انجام مداخلات سنتی ارزی بسته شده باشد. ادامه خرید ارز از سوی بانک ملی سوئیس ممکن است باعث شود سوئیس به عنوان «دست‌کاری‌کننده ارزی» معرفی شده و تعرفه ۳۱٪ اولیه ایالات متحده علیه آن افزایش یابد. این موضوع ممکن است سرمایه‌گذاران را جسورتر کند تا در دوره‌های ریسک‌گریزی اقدام به خرید فرانک سوئیس کنند – با این فرض که حمایت بانک ملی سوئیس در جفت EURCHF دیگر به قوت گذشته نیست.

جفت ارز EURCHF

پوند: بار بدهی دولت بر دوش اوراق گیلت

نرخ EURGBP دیروز به طور موقت به سطح ۰.۸۶۵۰ رسید – حرکتی که به نظر می‌رسد هم‌زمان با فروش شدید اوراق گیلت (قرضه) بریتانیا بوده است. این‌که حتی گیلت‌ها نسبت به اوراق خزانه‌داری آمریکا هم عملکرد ضعیف‌تری داشتند، بسیار قابل‌توجه و احتمالاً نگران‌کننده برای دفتر مدیریت بدهی دولت بریتانیا است. یکی از دیدگاه‌ها این است که DMO (دفتر مدیریت بدهی) اکنون در آستانه ظرفیت خود با ۳۰۰ میلیارد پوند انتشار اوراق جدید در سال جاری قرار دارد و هرگونه کاهش بیشتر در اقتصاد بریتانیا، که باعث کاهش درآمدها و افزایش هزینه‌های رفاهی می‌شود، فقط اوراق گیلت را بیشتر تحت فشار قرار خواهد داد. بنابراین، بازار گیلت پاشنه آشیل پوند استرلینگ به حساب می‌آید.

جفت ارز EURGBP

بازار در حال حاضر حدود سه مرحله کاهش نرخ بهره را از سوی بانک مرکزی انگلستان در سال جاری قیمت‌گذاری کرده است که ما (ING) هم با آن موافقیم. با این حال، کمی محتاط هستیم که بگوییم EURGBP به‌زودی به زیر ۰.۸۵۰۰ باز خواهد گشت، چرا که بازارهای اوراق ممکن است با یک داده قوی CPI آمریکا دوباره دچار مشکل شوند. البته خبرهای بهتر از بازار حراج اوراق آمریکا آمده؛ دیروز اوراق ۱۰ ساله فروش خوبی داشتند و انتظار می‌رود امروز نیز حراج اوراق ۳۰ ساله با موفقیت برگزار شود.

اگر پیش‌بینی ما درباره EURUSD درست باشد، نرخ GBPUSD ممکن است در نزدیکی ۱.۲۸۰۰ با خریدارانی روبرو شود.

جفت ارز GBPUSD

منبع: ING

عضو کانال تلگرامی اخبار و تحلیل فوری فارکس و انس طلا شوید

پرمخاطب ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *