یک مسئله وجود دارد که همه با آن موافق هستند: بازار سهام چین ارزان است.
اما دلیل این ارزانی، مشکل رشد اقتصادی است و بازار اطمینان خود را به پکن برای ارائه محرکهایی که آن را به یک معجزه اقتصادی تبدیل کند، از دست داده است.
با این حال، بزرگترین رالیها اغلب در داراییهایی آغاز میشوند که بیشترین نفرت را به خود جلب کردهاند، و چین قطعاً در این دسته قرار میگیرد. با این حال در سال جاری شاهد افزایش 14 درصدی در شاخص اساسای (SSE) بودیم. مایکل هارتنت از بانک آمریکا امروز به چند نکته اشاره کرد:
- شرایط مالی در چین در انبساطیترین شرایط از ژوئن 2020 است
- مازاد تجاری چین به بالاترین حد تاریخی خود رسیده است، معادل 957 میلیارد دلار یا 5.25 درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP).
- سهم چین از تولید جهانی خودرو طی 20 سال گذشته به شدت افزایش یافته و از 1% به تقریباً 40% رسیده است، در حالی که سهم اروپا، ژاپن و ایالات متحده به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
ترامپ اظهار کرده که به دنبال رشد اقتصادی است، نه تورم. اگر مشخص شود که اجماع عمومی بیش از حد نگران تعرفههای سهماهه اول سال بوده، بازار سهام چین احتمالاً عملکرد بهتری خواهد داشت. این میتواند یک نقطه ورود مناسب برای سرمایهگذاری در سهام بینالمللی در سهماهه اول سال باشد.
در اینجا نمودار چشمگیر بانک آمریکا در مورد تولید خودروهای چینی است. آنها درست مانند سایر تولیدات جهانی پیروز شدهاند. افراد زیادی به یارانهها اشاره میکنند، اما آنها بسیار کوچکتر از آن چیزی هستند که تبلیغ میشود و همه به صنعت خودروسازی خود یارانه میدهند.
ممکن است در آینده در کشورهای غربی، سیاستمداران به این موضوع پرداخته و از دسترسی به خودروهای چینی با قیمت 20000 دلار حمایت کنند. این خودروهای ارزان قیمت چینی ممکن است برای مصرفکنندگان جذاب باشند. مدیرعامل فورد، جیم فارلی، در مورد خودروهای شیائومی (یک برند چینی) اعلام کرد که حتی شرکتهای بزرگ غربی نیز به این رقابت و تحول در صنعت خودروسازی توجه دارند.
جیم فارلی، مدیرعامل فورد، اشاره کرد که یک خودرو از شانگهای به شیکاگو منتقل کرده و برای شش ماه آن را رانده است و اکنون نمیخواهد آن را رها کند.
در حالی که بازار سهام امروز دوباره سقوط کرده است، چه چیزی میتواند حال و هوای چین را تغییر دهد؟
امروز بانک مرکزی چین (PBOC) وعده داده است که با قدرت تقاضای داخلی را در کنار حمایت از بازار املاک و تقویت روابط مالی با اروپا و ایالات متحده، گسترش دهد. این اهداف ممکن است چالشبرانگیز باشند و دستیابی به آنها کار دشواری خواهد بود.
گزارشی از سوی خبرگزاری رسمی چین، شینهوا (Xinhua)، منتشر شده است که در آن به تلاش برای افزایش حمایت مالی مستقیم از مصرفکنندگان و بهبود شبکه ضعیف ایمنی اجتماعی چین اشاره شده است.
متأسفانه جزئیات خاصی که مقامات چین در گزارش خود ذکر کردهاند، بیشتر به ارائه یارانههای بیشتر برای تعویض کالاهای مصرفی و همچنین ارتقاء صنعت اشاره دارد، که این اقدامات مدتها است در حال انجام است. همچنین، وعدههای مبهمی در زمینه رشد دستمزدها، بهبود مستمریها، بهتر شدن مزایای بیمه درمانی و سیاستهایی برای تشویق به فرزندآوری مطرح شده است. به عبارت دیگر، اگرچه اقداماتی برای بهبود شرایط اقتصادی مطرح شده، اما بیشتر آنها عمومی و کلی هستند و هیچ برنامه خاص و عملیاتی برای این موارد اعلام نشده است.