اخبار فوری فارکس | کامودیتی | ارز دیجیتال | تحلیل فوری اخبار
بروکر‌های پیشنهادی
وینگو مارکتس
وینگومارکتس
پر مخاطب ترین

با عضویت در خبر نامه یـــــــــوتــــــــو تایــــــــــمز از اخبار بروکر‌ها مطلع شوید

چین در مرکز تجارت جهانی: تحلیل صادرات این کشور از 2000 تا 2022

China

در دو دهه اخیر، چین به یکی از بازیگران اصلی در عرصه تجارت جهانی تبدیل شده است. صادرات این کشور نه‌تنها به ایالات متحده، که به سرعت به سایر نقاط جهان گسترش یافته است. از سال 2000 تاکنون، چین با گام‌های بلند و استراتژیک خود توانسته است روابط تجاری‌اش را در مناطق مختلف جهان تقویت کند. این مقاله نگاهی به روند صادرات چین از سال 2000 تا 2022 دارد و بررسی می‌کند که چگونه چین با استفاده از ابتکاراتی مانند کمربند و جاده، روابط تجاری خود را با آسیا، خاورمیانه، آفریقا و حتی آمریکای لاتین گسترش داده است. تحلیل این داده‌ها به ما کمک می‌کند تا درک بهتری از جایگاه کنونی چین در تجارت جهانی پیدا کنیم و به چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌رو پی ببریم.

چین در دهه‌های اخیر به تعمیق روابط اقتصادی خود فراتر از ایالات متحده ادامه داده است.

برای نمایش این روند، این نمودار صادرات چین را بر اساس منطقه بین سال‌های 2000 تا 2022 نشان می‌دهد. این داده‌ها بر اساس اطلاعات World Integrated Trade Solutions تا اکتبر 2024 تهیه شده‌اند.

china

گسترش صادرات چین به بازارهای نوظهور

از سال 2000، صادرات چین رشد چشمگیری داشته و این کشور را به یک قدرت تجاری جهانی تبدیل کرده است.

برای دهه‌ها، ایالات متحده همچنان مقصد اصلی صادرات چین بوده و بیش از هر کشور دیگری کالاهای چینی را وارد کرده است. با این حال، چین در چارچوب ابتکار کمربند و جاده (Belt and Road Initiative)، به‌طور راهبردی صادرات خود را به آسیای جنوبی، خاورمیانه و آفریقا افزایش داده است.

چین همچنین تجارت خود را با کشورهای آمریکای لاتین و منطقه کارائیب بیش از دو برابر کرده است.

partner

در همین حال، سهم ایالات متحده از صادرات چین از 21% در سال 2000 به 16% در سال 2022 کاهش یافت. تا سال 2023، این سهم بیشتر کاهش یافت و به 14.8% رسید، در حالی که صادرات جهانی چین به 3.4 تریلیون دلار و واردات ایالات متحده از چین به 502 میلیارد دلار رسید.

در تاریخ 1 فوریه 2025، رئیس‌جمهور ترامپ اعلام کرد که بر روی کالاهای وارداتی از چین به ایالات متحده تعرفه 10 درصدی اعمال می‌شود. این تعرفه که بخشی از یک بسته تعرفه‌ای گسترده‌تر است، از 4 فوریه اجرایی شد.

در پاسخ، چین تدابیر تلافی‌جویانه‌ای را اعلام کرد که شامل تعرفه بر برخی کالاهای آمریکایی، اعمال محدودیت‌های صادراتی بر مواد معدنی حیاتی، شکایت در سازمان تجارت جهانی علیه ایالات متحده و آغاز تحقیقات درباره گوگل می‌شود.

بیشتر بخوانید:

عضو کانال تلگرامی اخبار و تحلیل فوری فارکس و انس طلا شوید

پرمخاطب ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *