به گفته جفری گونلاک، یک سرمایهگذار مشهور و مدیر سرمایهگذاری: آمریکا باید قبل از اینکه بدهیهایش به حدی برسد که غیرقابل کنترل شود یا تاثیرات منفی شدیدی بر اقتصاد بگذارد، روند قرضگیری خود را محدود کند.
او در The Economist نوشت: “در طول دورههای ریاستجمهوری بعدی، بدهی ملی به حدی افزایش خواهد یافت که فراتر از توانایی دولت برای پرداخت آن یا شاید حتی فراتر از ظرفیت اطمینان دائمی قرضدهندگان کشور، خواهد بود.” وی افزود: “در سالهای آینده انتظار کاهش ارزش دلار، بازسازی بدهی یا هر دو را داشته باشید.”
بنیانگذار DoubleLine Capital جزو گروهی از چهرههای برجسته وال استریت است که نسبت به بحران بدهی پیشرو هشدار میدهد. نگرانیها در میان گسترش کسری بودجه فدرال واشنگتن به 1.83 تریلیون دلار، معادل 6% از تولید ناخالص داخلی (GDP)، افزایش یافته است. دیگر افرادی که این هشدار را مطرح کردهاند شامل ری دالیو، موسس بریجواتر، میشوند.
پیشبینیکنندگان بدبین اشاره میکنند که دولت در حال غرق شدن عمیقتر در بدهی است و نشانهای از معکوس شدن این روند وجود ندارد. پیشبینی میشود که بدهی عمومی تا سال 2034 به 122.4% از تولید ناخالص داخلی (GDP) برسد، که نسبت به 97.3٪ سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است.
✔️ خبر مرتبط: ری دالیو: بیت کوین و طلا، پناهگاه امن در مقابل طوفان بدهی
گونلاک گفت که واشنگتن از دهه 1980 با کسری بودجههای بزرگ دست و پنجه نرم کرده است، اما تأمین مالی این کسریها زمانی آسانتر بود که نرخ بهره پایین بود. با این حال، نرخها به طور چشمگیری افزایش یافتهاند تا با تورم دوران کرونا مقابله کنند، که به این معنی است که دولت باید بهره بیشتری بابت بدهیهای خود بپردازد.
او توضیح داد که برای پرداخت بدهیهای خود و انجام تعهدات، آمریکا به قرضگیری بیشتر نیاز دارد، که این امر موجب ایجاد یک چرخه از قرضگیری مداوم میشود.
✔️ خبر مرتبط: خزانهداری آمریکا: دریافتها، مخارج و کسری بودجه ایالات متحده در ماه نوامبر به بالاترین میزان ثبت شده برای این ماه رسیده است
گونلاک گفت: “هزینههای بالاتر بهره به کسریهای عمیقتر دامن میزنند، که منجر به قرضگیری بیشتر و افزایش بار بدهی میشود. این گونه است که چرخه بدهی ادامه پیدا میکند – مگر اینکه نرخهای بهره توسط فدرال رزرو پایین آورده شوند، که باعث تورم خواهد شد. در این صورت هیچ راهی برای به تعویق انداختن مشکل باقی نخواهد ماند.”
او گفت که یک رکود اقتصادی میتواند این سناریو را تشدید کند، چرا که دولت درآمد مالیاتی کمتری برای اتکا خواهد داشت. گونلاک پیشنهاد داد که این وضعیت منجر به چاپ پول خواهد شد، که باعث افزایش بیشتر بازده اوراق قرضه (یا مقداری که دولت به قرضدهندگان خود بدهکار است) خواهد شد.
گونلاک به طور مداوم هشدار داده است که آمریکا در حال حاضر وارد رکود شده است و در سپتامبر اشاره کرده بود که افزایش اخراجها نشانهای از شروع رکود است.
به طور کلی، چشمانداز گونلاک از چرخه بدهی نشان میدهد که هزینههای قرضگیری توانایی آمریکا را برای تأمین بسیاری از نیازهای دیگر از بین خواهد برد.
گونلاک محاسبه کرد: “تا سال 2034، پرداخت هزینه بدهی با نرخهای 6%، 45% از تمام درآمدهای مالیاتی را مصرف خواهد کرد؛ در حالی که با نرخهای 9٪، این رقم به 83٪ میرسد. کسری بودجه نیز از 6٪ از تولید ناخالص داخلی (GDP) به 11% یا 18% خواهد رسید.”
قبل از اینکه این اتفاق بیفتد، ممکن است رهبری واشنگتن هنوز راههایی برای رسیدگی به این مسئله داشته باشد.
نظرات اخیر از موسسه Pimco سه روش برای تثبیت کسری بودجه آمریکا در دوران دولت ترامپ را مطرح کرد. این روشها شامل کاهش ناکارآمدیهای دولتی یا کاهش اهداف مربوط به کاهش مالیاتها میشود.