تردید دیرینه شرکت برکشایر هاتاوی نسبت به طلا و بیتکوین ممکن است در حال بازنگریی باشد. این دیدگاه جک مالرز، مدیرعامل شرکت استرایک (Strike) و شرکت تازهتأسیس ۲۱ کپیتال است؛ کسی که در واکنش به هشدار اخیر وارن بافت درباره دلار آمریکا، تفسیری جسورانه ارائه داد: شرایط کلان اقتصادی در حال تغییر است و ممکن است موضع برکشایر نیز تغییر کند.
بافت در آخرین نشست سهامداران برکشایر هاتاوی بهعنوان مدیرعامل گفت: «ما هرگز نمیخواهیم دارایی داشته باشیم که فکر کنیم ارز آن واقعاً در حال سقوط است و این دقیقاً بزرگترین نگرانی ما درباره ارز ایالات متحده است.»
مالرز گفت زمانبندی اظهارنظر بافت «جالب توجه» است، بهویژه با توجه به سرمایهگذاری گستردهی برکشایر در اوراق خزانهداری آمریکا.
مالرز در گفتوگو با کیتکو نیوز گفت: «وارن بیش از چیزی حدود ۲۰۰ میلیارد دلار اوراق خزانه دارد، مگر نه؟ پس اینکه او خودش چنین اعترافی میکند، در حالیکه بازار اوراق قرضه در حال سقوط است و او در حال زیر سؤال بردن نظم جدید سرمایه و جریانهای مالی در سطح جهانی است، برای من نشاندهنده شرایط کلان اقتصادی است که در آن قرار داریم.»
بافت در گذشته بهطور مشهور طلا و بیتکوین را رد کرده بود؛ او طلا را «نه مفید و نه زاینده» خوانده و بیتکوین را «سم موش به توان دو» توصیف کرده بود. اما مالرز معتقد است این اظهارنظرها دیگر کهنه شدهاند. او گفت: «این نقلقولها برای من قدیمیاند. من بافت را سرمایهگذار بزرگی میدانم، اما او یک سرمایهگذار متعلق به نسل گذشته است. در دنیایی مبتنی بر ارزهای فیات که دوران ارز ذخیره جهانی را پشت سر گذاشته است.»
با توجه به اینکه برکشایر بیش از 230 میلیارد دلار نقدینگی و اوراق خزانه در اختیار دارد، مالرز احتمال بازتخصیص این سرمایه را در آینده نزدیک میبیند. او گفت: «برایم جالب خواهد بود. اگر او تغییری در نگرش خود بدهد. چون طلا و بیتکوین، دو دارایی با عرضه ثابت و معتبر در جهان هستند.»
افزایش قیمت بیتکوین تا آستانه 100000 دلار و جهش قیمت طلا به بالا 3500 دلار در هر اونس، بحثها دربارهی چرخشی گستردهتر از ابزارهای مبتنی بر ارزهای فیات به سمت داراییهای واقعی را شدت بخشیده است. مالرز جهش 30 درصدی اخیر بیتکوین را ناشی از موج نقدینگی فیات میداند که به گفتهی او، نه از سوی فدرال رزرو، بلکه توسط وزارت خزانهداری ایالات متحده هدایت شده است. او گفت: «بازار اوراق در حال فروپاشی بود، دلار سقوط کرده بود، بازار سهام هم پایین آمده بود. و بعد دیدیم که [وزیر خزانهداری آمریکا] بسنت و دیگر رهبران مالی ظاهر شدند و گفتند: ‘ما پول چاپ خواهیم کرد.’»
مالرز تأکید کرد که ایالات متحده اکنون «ساختاراً در معرض نوسانات اوراق قرضه کوتاه است» و برای جذب بدهیهای دولتی به صندوقهای پوشش ریسک و خریداران با اهرم بالا وابسته است. او پرسید: «چه کسی در شرایط عقلانی حاضر است به کسی که نمیتواند نحوهی خرج کردن پولش را کنترل کند و از قبل 36 تریلیون دلار بدهی دارد، پول قرض بدهد؟» و ادامه داد: «دیگر چین نیست، روسیه هم نیست. این صندوقهای پوشش ریسک در جزایر کیمن و استیبلکوینها هستند.»
در این زمینه، مالرز استدلال میکند که بیتکوین و طلا در حال تبدیل شدن به ابزارهای ضروری پوشش ریسک کلان هستند. او گفت: «سرمایه از مازاد تجاری به سمت طلا روانه میشود. و بیتکوین حساسترین دارایی به این جریان است. این دارایی ثابتترین دارایی در تاریخ بشریت است. بیت کوین سریعترین هشداردهنده در برابر نقدینگی فیات است. فکر میکنم این رمزارز پاسخ مستقیم به چاپ پول است.
اینکه آیا برکشایر در نهایت بیتکوین یا طلا خریداری خواهد کرد، هنوز مشخص نیست. اما مالرز اشاره کرد که منطق پشت این تصمیم روز به روز جذابتر میشود. او گفت: «برای اینکه ارز ذخیره جهانی باشی، باید دارایی داشته باشی که مردم بخواهند. این دارایی بهطور سنتی بدهیها و اوراق خزانهداری آمریکا بودند. کمکم این به سهام هفت شگفت انگیز(Magnificent 7) تبدیل شد و حالا طلا یا بیتکوین.» (اصطلاح “Magnificent 7” به هفت شرکت بزرگ و برجسته در بازار سهام ایالات متحده اشاره دارد که در حال حاضر سهم زیادی از رشد بازار را در اختیار دارند. این شرکتها معمولاً شامل غولهای فناوری مثل اپل، مایکروسافت، آمازون، گوگل (آلفابت)، تسلا، انویدیا و متا هستند. این هفت شرکت در سالهای اخیر تأثیر زیادی بر بازارهای مالی داشتهاند و در بسیاری از شاخصها مانند S&P 500، بیشترین تأثیر را داشتهاند.)