با آرامتر شدن اوضاع پس از انتخابات، معاملهگران به سمت معاملات اصلی حرکت کردهاند که شامل دلار قویتر، افزایش سهام آمریکا و انتظار نرخ بهره نهایی (ترمینال) بالاتر از سوی فدرال رزرو آمریکا است. در بازار ارز، افزایش نوسانات معاملاتی مشاهده میشود که نشاندهنده مشارکت فعال معاملهگران در روند صعودی دلار است. امروز از نظر دادههای اقتصادی روز آرامی است، اما سخنرانیهایی از سوی اعضای فدرال رزرو آمریکا و بانک مرکزی انگلستان خواهیم داشت.
دلار امریکا
بازار سهام آمریکا همچنان به روند افزایشی خود ادامه میدهد و یک دیدگاه جدید شکل گرفته که در مقایسه با سال ۲۰۱۶ که ترامپ برای ریاستجمهوری آماده نبود، این بار او برای شروع کار از ژانویه آمادگی کامل دارد. این موضوع از برخی جهات به گسترش معاملات مرتبط با ترامپ (ترامپ ترید) کمک کرده و تئوریهایی مبنی بر تأخیر یکساله در اجرای برنامههای بزرگ دولت او را تضعیف میکند.
این رویدادها در بازار آپشن ارزی (FX options) نیز منعکس شده است. سطح نوسانات معاملاتی هفته گذشته پس از مشخص شدن پیروزی بزرگ جمهوریخواهان به شدت کاهش یافت، زیرا ریسک اصلی مربوط به این رویداد از بین رفته بود و شاید بازار منتظر روند بعدی بماند. اما در اوایل این هفته نشانههای اولیهای از فعالیت در روند صعودی جدید دلار دیده میشود. سطح نوسانات دوباره افزایش یافته و به نظر میرسد که بازار در انتظار دلار قویتر به صورت فعالانه موقعیتگیری یا پوشش ریسک میکند. توصیهای که ارائه شده این است که در برابر این روند جدید مقاومت نکنید.
همچنین، امروز شاخص خوشبینی کسبوکارهای کوچک NFIB برای ماه اکتبر بهروز خواهد شد. پیشبینی میشود که این شاخص از کمترین مقادیر اوایل سال فاصله گرفته و به لطف پیروزی جمهوریخواهان و اثرات مثبت احتمالی آن بر مالیاتهای شرکتها طی ماههای آینده افزایش یابد. در ساعت ۱۶:۰۰ به وقت اروپای مرکزی نیز سخنرانی کریستوفر والر، یکی از مقامات فدرال رزرو، برگزار خواهد شد که احتمالاً طبق رویکرد رئیس فدرال رزرو، جروم پاول، از اظهار نظر درباره چگونگی واکنش فدرال رزرو به برنامههای پیشنهادی ترامپ خودداری خواهد کرد.
شاخص دلار آمریکا (DXY) در سطح ۱۰۵.۷۰ با مقاومت مواجه است، اما سقفهای سال جاری نزدیک به ۱۰۶.۵۰ همچنان مورد توجه قرار دارد.
یورو
اختلاف بین نرخ بهره آمریکا و اروپا، که برخی معاملهگران آن را «شکاف آتلانتیک» مینامند، همچنان در حال افزایش است. اختلاف نرخ مبادله دوساله بین یورو و دلار اکنون به بیش از ۱۸۰ نقطه پایه به نفع دلار رسیده است؛ سطحی که از سال ۲۰۲۲ تاکنون دیده نشده بود، زمانی که EURUSD نزدیک به سطح برابری معامله میشد. البته، در سال ۲۰۲۲ بخشی از این سطح برابری به دلیل افزایش قیمت انرژی و تأثیر شرایط تجاری بر یورو بود – عاملی منفی که امروز وجود ندارد. با این حال، شرایط کنونی همچنان حاکی از کاهش بیشتر یورو است.
جفت ارز EURUSD آماده آزمودن سطح ۱.۰۶۰۰ است و اگر به زیر این سطح برسد، هدف ما برای پایان سال، یعنی ۱.۰۵، در دسترس قرار میگیرد. مشابه با این روند، نوسانات ضمنی یکماهه EURUSD به سمت ۸ درصد افزایش یافته است؛ این در حالی است که هفته گذشته این میزان نزدیک به ۶.۵۰ درصد بود. تنها رویدادهای مهم امروز در تقویم اقتصادی اروپا، سخنرانیهای اعضای بانک مرکزی اروپا، اولی رن و روبرت هولتزمن، هستند که احتمالاً مانعی برای کاهش نرخ بهره بانک مرکزی اروپا در دسامبر ایجاد نخواهند کرد. سؤال اصلی این است که کاهش نرخ بهره ۲۵ نقطه پایه خواهد بود یا ۵۰ نقطه پایه؟ بازار کاهش ۳۰ نقطه پایه را قیمتگذاری کرده است، در حالی که تیم تحلیل منطقه یورو انتظار کاهش ۵۰ نقطه پایه را دارد.
پوند
دادههای درآمدی بریتانیا برای ماه سپتامبر کمی بهتر از حد انتظار بوده و نشان میدهد که کاهش رشد دستمزدها در بخش خصوصی شروع به کند شدن کرده است. با این حال، بانک مرکزی انگلستان (BoE) و به تبع آن، بازار دیگر توجه زیادی به این مجموعه دادهها ندارند.
امروز سخنرانی هاو پیل، اقتصاددان ارشد بانک مرکزی انگلستان، میتواند جذابتر باشد. موضوع پنل او در ساعت ۱۰ به وقت اروپای مرکزی، «برگشت از دوره سختگیری پولی جهانی – تا چه حد و با چه سرعتی؟» است. پیل با تصمیم بانک مرکزی انگلستان برای کاهش نرخ بهره در ماه اوت مخالفت کرد و به همین دلیل به عنوان عضوی میانهرو با تمایل به سیاستهای انقباضی (هاوکیش) در کمیته سیاست پولی شناخته میشود. بازار در حال حاضر فقط یک چرخه کاهش جزئی نرخ بهره از سوی بانک مرکزی انگلستان را برای آینده پیشبینی میکند – یعنی تنها سه بار کاهش نرخ در سال آینده. مگر اینکه هاو پیل امروز اظهارات شگفتانگیزی داشته باشد، این انتظار بازار تغییری نخواهد کرد. در این صورت، جفت ارز EURGBP برای عبور از سطح ۰.۸۳۰۰/۰.۸۳۱۵ با مشکل مواجه خواهد شد و احتمالاً به روند نزولی خود ادامه خواهد داد.
منبع: ING