اخبار فوری فارکس | کامودیتی | ارز دیجیتال | تحلیل فوری اخبار
پر مخاطب ترین

با عضویت در خبر نامه یـــــــــوتــــــــو تایــــــــــمز از اخبار بروکر‌ها مطلع شوید

عامل جدیدی برای فشار بر دلار وجود ندارد

انتشار داده‌های بسیار قوی اشتغال ایالات متحده در روز جمعه، احتمال کاهش ۵۰ نقطه پایه‌ای نرخ بهره توسط فدرال رزرو را از میان برده است. به‌علاوه، پیش‌بینی می‌شود که داده‌های مربوط به تورم نیز تأثیر چندانی بر تغییر انتظارات بازار از نرخ بهره نداشته باشد. در سه هفته آینده، هیچ عاملی که بتواند روند فعلی دلار را معکوس کند شناسایی نشده و احتمالاً تثبیت دستاوردهای اخیر دلار محتمل‌تر به نظر می‌رسد.

دلار

دلار آمریکا

این گزارش (گزارش اشتغال که روز جمعه منتشر شد) باعث شده است که بازارها دوباره روی نرخ بهره فدرال رزرو بازنگری کرده و به پیش‌بینی کاهش ۵۰ نقطه پایه‌ای پایان دهند. اکنون بازارها با پیش‌بینی‌های فدرال رزرو همسو شده‌اند و انتظار دارند که در ماه‌های نوامبر و دسامبر کاهش ۲۵نقطه پایه‌ای انجام شود. تا پایان اکتبر که داده‌های جدید اشتغال و شاخص‌های فعالیت اقتصادی منتشر شوند، عامل جدیدی برای تغییر این انتظارات وجود ندارد.

همچنین، پیش‌بینی می‌شود که داده‌های تورم (CPI و PPI) که این هفته منتشر می‌شود، تأثیر زیادی بر سیاست‌های پولی فدرال رزرو و ارزش دلار نداشته باشد، مگر اینکه نتایج آن بسیار غافلگیرکننده باشد. به طور کلی، تحلیل‌گران اقتصادی پیش‌بینی می‌کنند که نرخ تورم هسته در سپتامبر به ۰.۲ درصد بازگردد که مطابق با پیش‌بینی‌های بازار است. تغییرات جزئی در نرخ تورم احتمالاً تأثیر زیادی بر بازار نخواهد داشت، چرا که تمرکز اصلی بازار روی وضعیت اشتغال است.

بازار ارز دچار تغییرات بزرگی شده است، چرا که انتظارات از سیاست‌های پولی هاوکیش فدرال رزرو کاهش یافته و در همین زمان بانک‌های مرکزی دیگر کشورهای توسعه‌یافته مانند بانک مرکزی اروپا، انگلستان و ژاپن به مواضع داویش تمایل پیدا کرده‌اند. در نتیجه، به نظر نمی‌رسد که در چند هفته آینده عامل جدیدی برای فشار بر دلار و تغییر انتظارات از سیاست‌های پولی وجود داشته باشد. همچنین، با توجه به عدم احتمال کاهش قابل توجه قیمت نفت و نزدیک بودن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بازارها احتمالاً موضع دفاعی در پیش خواهند گرفت که به نفع دلار است.

در مجموع، به نظر می‌رسد که دلار احتمالاً دستاوردهای اخیر خود را تثبیت کند و به سطح‌های میانه سپتامبر بازنگردد. پیش‌بینی می‌شود که شاخص DXY تا پایان اکتبر به حدود ۱۰۳.۰ برسد.

dxy

در سایر بازارهای ارز گروه ده (G10)، انتظار می‌رود بانک مرکزی نیوزیلند نرخ بهره را ۵۰ نقطه پایه کاهش دهد که این امر فشار بیشتری بر دلار نیوزیلند وارد می‌کند. همچنین، نروژ و سوئد داده‌های تورم خود را منتشر می‌کنند و گزارش اشتغال کانادا در روز جمعه مشخص خواهد کرد که آیا کاهش ۵۰ نقطه پایه‌ای بانک مرکزی کانادا همچنان محتمل است یا خیر.

یورو

تحلیل‌گران معتقدند که سقوط نرخ EURUSD به زیر ۱.۱۰ بیشتر مسئله‌ای مربوط به «زمان» بوده تا «احتمال»، به خصوص پس از باز شدن گپ نرخ بهره کوتاه‌مدت بین دلار و یورو. با توجه به داده‌های قوی اشتغال ایالات متحده، حمایتی که EURUSD در سطح ۱.۱۰ داشت، ضعیف‌تر از حد انتظار عمل کرد.

هرچند ممکن است در روزهای آینده حمایت ضعیفی از این جفت ارز مشاهده شود، اما به نظر می‌رسد که ریسک‌ها همچنان به سمت کاهش بیشتر یورو در پایان ماه اکتبر است. انتظار می‌رود بانک مرکزی اروپا (ECB) نرخ بهره را کاهش دهد و منحنی نرخ بهره یورو به نفع پیش‌بینی‌های کاهش نرخ حرکت کند. سایر عوامل نیز از دلار حمایت می‌کنند.

در این هفته، داده‌های اقتصادی مهمی از منطقه یورو منتشر نمی‌شود، بنابراین تمرکز بیشتر بر سخنان مقامات بانک مرکزی اروپا خواهد بود. هفته گذشته، ایزابل اشنابل، یکی از اعضای برجسته و هاوکیش ECB، اشاره کرد که حتی افراد متمایل به سیاست‌های انقباضی نیز نگران رشد اقتصادی هستند و ممکن است در نهایت با کاهش نرخ بهره در اکتبر موافقت کنند. همچنین، فرانسوا ویلروی، یکی از اعضای متمایل به سیاست‌های انبساطی، گفته است که کاهش نرخ بهره در اکتبر محتمل است.

بازارها اکنون کاملاً با مسیر کاهش نرخ بهره ECB همسو شده‌اند و ۲۳ نقطه پایه کاهش را برای هفته آینده و ۲۵ نقطه پایه دیگر را برای دسامبر پیش‌بینی می‌کنند. احتمال کمی وجود دارد که انتظارات نرخ بهره قبل از جلسه ۱۷ اکتبر تغییرات چشمگیری داشته باشد، مگر اینکه داده‌های اقتصادی ایالات متحده ضعیف شوند. در حال حاضر، شکاف نرخ بهره دوساله بین دلار و یورو در ۱۲۵ نقطه پایه باقی مانده و این تفاوت نرخ، با کاهش نرخ EURUSD به زیر ۱.۰۹ همخوانی دارد.

eurusd

پوند انگلستان

در مصاحبه‌ای که بیلی با یکی از روزنامه‌ها داشته، او به احتمال کاهش نرخ بهره به شکلی «کمی تهاجمی» اشاره کرده که باعث شد بسیاری از سرمایه‌گذاران که روی افزایش یا حفظ نرخ پوند شرط بسته بودند، موقعیت‌های معاملاتی خود را کاهش دهند. طبق داده‌های CFTC، در اول اکتبر ۳۷ درصد از معاملات باز به نفع پوند بود که این مواضع اکنون به دلیل اظهارات بیلی کاهش یافته است.

gbpusd

با این حال، هوو پیل، اقتصاددان ارشد بانک مرکزی انگلستان، روز جمعه هشدار داد که نباید در کاهش نرخ بهره زیاده‌روی شود و این مسئله به پوند فرصتی برای بازیابی داد. با این وجود، بازارها اکنون به دنبال هرگونه کاهش در داده‌های اقتصادی هستند تا احتمال کاهش بیشتر نرخ بهره را در منحنی سود بانکی (Sonia curve) در نظر بگیرند. در حال حاضر، بازارها کاهش ۲۲ نقطه پایه‌ای برای ماه نوامبر و ۱۷ نقطه پایه‌ای برای دسامبر را پیش‌بینی می‌کنند که نشان‌دهنده احتمال بازبینی‌های بیشتر به نفع سیاست‌های انبساطی است.

این هفته داده‌های اقتصادی مهم زیادی از بریتانیا منتشر نمی‌شود و تنها شامل گزارش‌های تولید ناخالص داخلی ماهانه و تولیدات صنعتی برای ماه اوت است. اما هفته آینده داده‌های مهم‌تری مانند گزارش اشتغال در ۱۵ اکتبر و گزارش CPI در ۱۶ اکتبر منتشر خواهد شد.

جفت ارز EURGBP نیمی از سودهای ناشی از اظهارات بیلی را از دست داده و تحلیل‌گران انتظار دارند این جفت ارز به تثبیت برسد یا به سمت سطح ۰.۸۳۰ بازگردد تا زمانی که داده‌های اقتصادی جدید بریتانیا منتشر شوند. همچنین جفت ارز GBPUSD (Cable) به سمت هدف کوتاه‌مدت ۱.۳۰۰ حرکت کرده است. با توجه به افزایش احتمالات بیشتر برای دلار و تمایل بازار به قیمت‌گذاری کاهش نرخ بهره بانک مرکزی انگلستان پس از اظهارات بیلی، پیش‌بینی‌ها همچنان به نفع روند نزولی پوند ادامه دارد، حتی اگر در روزهای آینده حمایت محدودی برای این جفت ارز مشاهده شود.

eurgbp

 

منبع: ING

عضو کانال تلگرامی اخبار و تحلیل فوری فارکس و ارز دیجیتال شوید

پرمخاطب ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *