اخبار فوری فارکس | کامودیتی | ارز دیجیتال | تحلیل فوری اخبار
پر مخاطب ترین

با عضویت در خبر نامه یـــــــــوتــــــــو تایــــــــــمز از اخبار بروکر‌ها مطلع شوید

فشار بر ارزهای پرریسک: دلار آمریکا و ین ژاپن در مسیر صعود

با توجه به شرایط اقتصادی فعلی، بازارها ممکن است نیاز داشته باشند تا نگرانی بیشتری نسبت به احتمال وقوع رکود در ایالات متحده داشته باشند تا بتوانند کاهش بیشتر نرخ بهره توسط فدرال رزرو را در قیمت‌گذاری‌ها مدنظر قرار دهند. این وضعیت می‌تواند به نفع ارزهایی مانند ین ژاپن (JPY)، فرانک سوئیس (CHF) و تا حدی یورو (EUR) باشد. اما در مقابل، ممکن است تأثیر منفی کلی بر ارزهای با ریسک بالاتر در مقابل دلار آمریکا (USD) داشته باشد، زیرا احتمالاً بازارهای سهام نیز در این فرآیند متحمل ضربه خواهند شد. امروز، از جمله رویدادهای مهم، آمار فرصت‌های شغلی در ایالات متحده و همچنین کاهش نرخ بهره دیگری توسط بانک مرکزی کانادا خواهد بود.

دلار آمریکا:

بازارها پس از تعطیلات روز کارگر در ایالات متحده با رویکردی محتاطانه به کار خود بازگشتند و دارایی‌های ریسکی تحت فشار قرار گرفتند. در بازار ارزها، شاهد بازگشت به دینامیک‌های کلاسیک در شرایط ریسک‌گریزی بودیم: ارزهای امن مانند ین ژاپن (JPY)، فرانک سوئیس (CHF) و دلار آمریکا (USD) قوی شدند، در حالی که ارزهای با ریسک بالا مانند دلار استرالیا (AUD)، دلار نیوزیلند (NZD) و کرون نروژ (NOK) ضعیف شدند.

شاخص مدیران خرید (ISM) بخش تولید ایالات متحده دیروز نتایج متناقضی داشت. شاخص کلی کمی کمتر از انتظار به ۴۷.۲ بازگشت، چرا که سفارشات جدید به پایین‌ترین سطح خود از می ۲۰۲۳ رسید. همزمان، قیمت‌های پرداختی بالاتر از انتظارات و در سطح ۵۴.۰ بود. با توجه به اینکه این شاخص در ۲۰ ماه از ۲۱ ماه گذشته در محدوده انقباضی قرار داشته، باید در تفسیر بیش از حد نتایج این نظرسنجی محتاط باشیم. برای حفظ رشد اقتصادی در نیمه دوم سال، بخش خدمات باید نقشی کلیدی ایفا کند. به همین دلیل، شاخص خدمات ISM که فردا منتشر می‌شود، می‌تواند تأثیر گسترده‌تری بر ارزیابی کلی بازار از اقتصاد ایالات متحده داشته باشد.

رویداد اصلی امروز انتشار داده‌های مربوط به فرصت‌های شغلی (JOLTS) در ایالات متحده است که انتظار می‌رود از ۸.۱۸۴ میلیون به ۸.۱۰۰ میلیون در ماه ژوئیه کاهش یابد. این آمار به شاخص مهمی تغذیه می‌کند: نسبت افراد بیکار به هر فرصت شغلی، که از سطح ۰.۵ در سال‌های ۲۰۲۲-۲۰۲۳ به ۰.۸ در ژوئن افزایش یافته است. در ژوئیه، تعداد بیکاران به ۷.۱۶ میلیون نفر رسید، بنابراین این نسبت احتمالاً به ۰.۹ افزایش می‌یابد مگر اینکه فرصت‌های شغلی به طور غیرمنتظره‌ای به ۸.۴۲ میلیون بازگردند. در دو سال قبل از همه‌گیری، این نسبت به طور متوسط بین ۰.۸ تا ۰.۹ بود، بنابراین اگر در ماه‌های آینده به بیش از ۱.۰ برسد (افراد بیکار بیشتر از فرصت‌های شغلی)، این نشانگر واضحی از فشار بر بازار کار خواهد بود. رویداد دیگر در تقویم ایالات متحده امروز، انتشار گزارش Beige Book فدرال رزرو است.

ما هشدار داده‌ایم که در محیطی که بازارها کاملاً یک کاهش ۵۰ نقطه پایه نرخ بهره توسط فدرال رزرو را تا پایان سال قیمت‌گذاری کرده‌اند، ممکن است دلار آمریکا در برخی نقاط قوت پیدا کند. نکته کلیدی این است که شرط‌بندی روی رکود اقتصادی در ایالات متحده ممکن است بیش از دلار، بر بازار سهام و ارزهای با ریسک بالا تأثیر منفی بگذارد. ما معتقدیم ین و فرانک سوئیس در مقایسه با سایر ارزهای گروه ۱۰ در موقعیت قوی‌تری قرار دارند.

dxy

یورو:

همان‌طور که در بخش مربوط به دلار آمریکا توضیح داده شد، در شرایط فعلی، ممکن است مسیر محدودی برای ارزهای پیرو چرخه‌های اقتصادی وجود داشته باشد تا از ضعف اقتصادی ایالات متحده بهره‌مند شوند. در حالی که ما ین ژاپن (JPY) و فرانک سوئیس (CHF) را در این شرایط ترجیح می‌دهیم، یورو نیز باید به دلیل شرایط نقدینگی خود در محیط ریسک‌گریز از این وضعیت بهره‌مند شود و عملکرد بهتری نسبت به ارزهای با ریسک بالاتر داشته باشد. به عبارت دیگر، ما نگرانی کمتری در مورد جفت ارز EURUSD داریم، در مقایسه با جفت‌هایی مانند AUDUSD (دلار استرالیا به دلار آمریکا) یا NZDUSD (دلار نیوزیلند به دلار آمریکا)، که ممکن است یک محیط اقتصادی ضعیف‌تر در ایالات متحده به دلیل بازارهای سهام ضعیف‌تر و انتظارات فدرال رزرو که از قبل به سمت سیاست‌های انبساطی حرکت کرده، تأثیر منفی کلی بر آنها داشته باشد.

ما ترجیح می‌دهیم که EURUSD تا زمان انتشار شاخص خدمات ISM ایالات متحده فردا و گزارش اشتغال روز جمعه، بالای سطح ۱.۱۰۰۰ باقی بماند. اگر پیش‌بینی ما در مورد یک گزارش اشتغال ضعیف‌تر درست باشد، انتظار داریم که EURUSD تا پایان هفته دوباره بالای ۱.۱۱۰ معامله شود.

تقویم اقتصادی منطقه یورو امروز چندان جذاب نیست. داده‌هایی مانند شاخص نهایی مدیران خرید (PMI) برای ماه اوت و شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) برای ماه ژوئیه منتشر می‌شود که معمولاً تأثیر زیادی بر بازار ندارد. از طرف بانک مرکزی اروپا (ECB)، امروز سخنرانی فرانسوا ویلروی را خواهیم شنید که معمولاً به عنوان فردی با موضع‌گیری میانه‌رو در طیف سیاست‌های انقباضی و انبساطی شناخته می‌شود.

eurusd

دلار کانادا :

انتظار می‌رود بانک مرکزی کانادا (BoC) امروز برای سومین جلسه متوالی نرخ بهره را کاهش دهد. همان‌طور که در پیش‌بینی ما از بانک مرکزی کانادا مطرح شده بود، ما انتظار داریم نرخ بهره از ۴.۵۰٪ به ۴.۲۵٪ کاهش یابد که این پیش‌بینی با اجماع و قیمت‌گذاری بازار همسو است. بانک در این جلسه مجموعه جدیدی از پیش‌بینی‌های اقتصادی منتشر نخواهد کرد، بنابراین تمام توجه بازار به زبان آینده‌نگرانه‌ای خواهد بود که در بیانیه و کنفرانس خبری استفاده می‌شود.

در کاهش نرخ بهره ماه ژوئیه، تیف مکلم، رئیس بانک مرکزی کانادا  به طور کلی نسبت به چشم‌انداز نرخ بهره موضع انبساطی داشت و تأکید بیشتری بر رشد اقتصادی نسبت به تورم داشت و اشاره کرد که کاهش‌های بیشتری در راه است. از آن زمان، کانادا با گزارش ضعیف اشتغال (منفی ۳ هزار نفر در ژوئیه)، کاهش رشد دستمزدها، و به ویژه کاهش مجدد در تمامی شاخص‌های کلیدی تورم، هم در بخش اصلی و هم در بخش هسته، مواجه شده است. اکنون تمامی این شاخص‌ها بین ۲.۴٪ تا ۲.۷٪ قرار دارند که به خوبی در محدوده هدف ۱-۳٪ بانک مرکزی کانادا هستند.

ما انتظار داریم مکلم تأکید کند که انتظار کاهش بیشتر نرخ بهره تا پایان سال «معقول» است و به طور مؤثر پیش‌بینی بازار برای کاهش نرخ‌ها به ۳.۷۵٪ تا پایان سال – یعنی دو کاهش ۲۵ واحدی دیگر پس از سپتامبر – را تأیید کند. دیدگاه ما این است که بانک مرکزی کانادا در مسیر نسبتاً پیش‌بینی‌پذیری برای کاهش تدریجی سیاست‌ها قرار دارد تا نرخ بهره را تا اواسط سال ۲۰۲۵ به ۳.۰٪ برساند. این پیش‌بینی نیز به طور کلی با قیمت‌گذاری بازار همخوانی دارد.

ما تردید داریم که تصمیم امروز بانک مرکزی کانادا تأثیر زیادی بر دلار کانادا (CAD) داشته باشد. ریسک‌ها با توجه به قیمت‌گذاری بازار به طور متوازن است و جفت ارز USDCAD بیشتر به تحولات ایالات متحده واکنش نشان می‌دهد. ممکن است در روز جمعه که هر دو گزارش اشتغال ایالات متحده و کانادا منتشر می‌شوند، شاهد نوسانات بیشتری در USDCAD باشیم. در حال حاضر، ما انتظار داریم USDCAD در محدوده ۱.۳۵-۱.۳۶ باقی بماند و ریسک‌ها کمی به سمت افزایش تمایل داشته باشند، زیرا محیط خارجی ممکن است برای ارزهای با ریسک بالا مانند دلار کانادا چندان مطلوب نباشد.

usdcad

منبع: ING

عضو کانال تلگرامی اخبار و تحلیل فوری فارکس و انس طلا شوید

پرمخاطب ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *