قیمت طلا دوباره به بالای 3200 دلار به ازای هر اونس برگشته و در محدودهی آشنایی قرار گرفته است، در حالی که قیمت نقره هم بالای ۳۶ دلار به ازای هر اونس تثبیت شده است. یک مدیر پرتفوی میگوید هر دو فلز گرانبها پتانسیل رشد بیشتری دارند.
در مصاحبهای با Kitco News، رایان مکاینتایر، شریک ارشد مدیریت در شرکت Sprott، گفت که با اینکه دیدگاه مثبتی نسبت به طلا دارد، در حال حاضر کمی بیشتر به نقره در کوتاهمدت توجه میکند.
دیدگاه مثبت مکاینتایر در حالی مطرح میشود که نسبت طلا به نقره زیر محدوده ۹۲ معامله میشود، که کاهش قابل توجهی نسبت به اوجهای چندساله بالای ۱۰۰ در آوریل دارد.
کاهش نگرانیها درباره رکود اقتصادی جهانی و کاهش تنشهای تجاری، از تقاضای صنعتی چرخهای نقره حمایت میکند، در حالی که طلا همچنان در حال تثبیت قیمت است. مکاینتایر گفت انتظار دارد قیمت هر دو فلز نقره و طلا روند صعودی داشته باشند، چون سرمایهگذاران خرد همچنان به دنبال داراییهایی هستند که ثروت و قدرت خریدشان را حفظ کنند.
او اشاره کرد که در کوتاهمدت نسبت به نقره دیدگاهی کمی خوشبینانهتر دارد، چون نقره هنوز باید عملکرد طلا را جبران کند. اگرچه نقره بهعنوان دارایی ذخیره توسط بانکهای مرکزی جهانی نگهداری نمیشود، اما همچنان در میان سرمایهگذاران خرد یک فلز پولی مهم به شمار میرود.
او گفت: «طلا همچنان بهعنوان ارز نهایی جهانی باقی میماند. اما در حال حاضر، نقره یک فرصت سرمایهگذاری جذاب با ارزش مناسب است. برای من، طلا همیشه جایگاه دائمی در یک پرتفوی خواهد داشت، در حالی که نقره بهصورت تاکتیکی و بر اساس ارزش به پرتفوی اضافه میشود.»
اگرچه بسیاری از سرمایهگذاران بیشتر روی مصرف صنعتی نقره تمرکز دارند—که ۶۰٪ بازار را تشکیل میدهد و همچنان باعث کسری قابلتوجهی میشود—مکاینتایر نقش مهم نقره بهعنوان یک دارایی ملموس و واقعی را برجسته کرد.
او اشاره کرد که افزایش بدهی دولتها، ریسک حاکمیتی را در سراسر اقتصاد جهانی ایجاد کرده است. این ریسکها توجه فزایندهای را جلب کردهاند، چرا که سرمایهگذاران از اوراق قرضه دولتی فاصله گرفته و به سمت داراییهای پولی جایگزین روی میآورند.
او گفت: «دولتها همچنان کسریهای بزرگی نسبت به تولید ناخالص داخلی دارند و مردم دارند کمکم متوجه میشوند که محاسبات جور درنمیآید. وضعیت مالی باید مردم را نگران کند، و وقتی این اتفاق بیفتد، شاهد خروج بیشتر سرمایه از سهام و ورود آن به داراییهای واقعی خواهیم بود. با قیمت طلا بالای ۳۰۰۰ دلار به ازای هر اونس، سرمایهگذاران به دنبال ارزش در نقره خواهند بود. انتظار دارم طلا همچنان روند صعودی داشته باشد و بدون توجه به تقاضای صنعتی که تحت تأثیر فعالیت اقتصادی است، نقره را نیز به سمت بالا بکشد.»
هشدار مکاینتایر در حالی مطرح میشود که بدهی دولت آمریکا از ۳۷ تریلیون دلار فراتر رفته است. در همین حال، مجلس سنا آمریکا به تازگی یک لایحه بودجه جدید را تصویب کرده که طبق گزارش دفتر بودجه کنگره آمریکا، میتواند کسری بودجه را طی ۱۰ سال آینده تا ۳ تریلیون دلار افزایش دهد.
این لایحه اکنون برای بررسی به مجلس نمایندگان ارسال شده است.
مکاینتایر گفت که طلا ممکن است تا تابستان در محدوده حدود ۳۳۰۰ دلار به ازای هر اونس تثبیت شود، زیرا سرمایهگذاران در حال تطبیق با قیمتهای بالاتر هستند. با این حال، او اضافه کرد که افزایش بدهی همچنان یک ریسک مهم برای بازارهای سهام باقی میماند.
او گفت: «همه میگویند طلا بیش از ارزش ذاتی معامله میشود و بازارش اشباع شده، اما من اینطور نمیبینم که طلا بیشتر از شاخص S&P 500 اشباع شده باشد. هنوز افراد زیادی هستند که میتوانند وارد این حوزه شوند، مخصوصاً نسبت به بازار سهام—و برخی از آنها به ارزش نقره جذب خواهند شد.»