اخبار فوری فارکس | کامودیتی | ارز دیجیتال | تحلیل فوری اخبار
پر مخاطب ترین

با عضویت در خبر نامه یـــــــــوتــــــــو تایــــــــــمز از اخبار بروکر‌ها مطلع شوید

تاثیر تعرفه‌ ها بر ارزش دلار: چگونه یک تصمیم تجاری می‌ تواند اقتصاد جهانی را تغییر دهد

dollar

با توجه به گزارش اخیر واشنگتن پست مبنی بر اینکه رئیس‌جمهور منتخب، دونالد ترامپ، ممکن است قصد داشته باشد تعرفه‌هایی با دامنه محدودتر از آنچه در کمپین انتخاباتی خود وعده داده بود اعمال کند، شاهد کاهش ارزش دلار آمریکا بودیم. این نوع واکنش احتمالاً بارها و بارها، با انتشار اخبار و اعلام جزئیات مربوط به نوع تعرفه‌هایی که باید انتظار داشت، تکرار خواهد شد.

وقتی درباره پیچیدگی‌های تجارت جهانی صحبت می‌کنیم، باید به تعادل تجاری — صادرات و واردات — توجه کنیم و در این زمینه برخی محاسبات حسابداری نیز وجود دارد. به گفته کریس میچنر از دانشگاه سانتا کلارا: «تعادل تجاری شما برابر با تفاوت بین پس‌انداز داخلی و سرمایه‌گذاری داخلی خواهد بود».

ما وقت نداریم که وارد جزییات جبر آن شویم، اما اینطور است که ریاضیات اقتصاد جهانی در مورد تعرفه‌ها و ارز عمل می‌کند.

به گفته میچنر: «یک تعرفه، به عنوان مثال، قیمت دلار آمریکا برای کالاهای چینی در داخل ایالات متحده را افزایش می‌دهد. اما همزمان چیزی که اتفاق می‌افتد این است که دلار آمریکا در برابر یوان چین، ارز چین، تقویت خواهد شد».

این به این دلیل است که قیمت دلار به سرعت به هر سیگنالی که نشان‌دهنده مسیر تعرفه‌ها باشد، واکنش نشان می‌دهد.

اخبار مربوط به تعرفه‌های پایین‌تر به معنای کاهش دلار است. اما اخبار مربوط به تعرفه‌های بالاتر، مانند تعرفه‌های اعمال شده بر چین چگونه خواهد بود؟ به گفته وی: «یوان چین در مقایسه با دلار آمریکا ارزان‌تر به نظر می‌رسد، بنابراین دلار آمریکا تقویت خواهد شد تا بخشی از تاثیر مستقیم آن تعرفه را جبران کند».

dollar tarriffs

اولیویه ژان از دانشگاه جانز هاپکینز گفت «تقویت دلار آمریکا می‌تواند برای مصرف‌کنندگان آمریکایی مفید باشد، چرا که قیمت واردات را کاهش می‌دهد.» دقیقاً همانطور که برای گردشگران آمریکایی که به خارج سفر می‌کنند، زمانی که دلار قوی است، مفید است.

✔️  خبر مرتبط: استراتژی ترامپ: رمزگشایی سیاست‌های تعرفه‌ای و مالیاتی توسط دویچه بانک

ژان گفت: “پس این برای چه کسی بد است؟ اگر شما برای بخش صادرات کار می‌کنید، این مسئله چیز خوبی نیست.”

“کولین وارد از دانشگاه آلبرتا گفت که تقویت دلار آمریکا در مقایسه با سایر ارزها به این معنی است که سایر کشورها برای خرید محصولات آمریکایی به ارز بیشتری نیاز خواهند داشت.”

به گفته وی: “صادرات باید کاهش یابد چرا که برای مثال، شرکت‌های اروپایی خرید کالاهای آمریکایی را گران‌تر می‌دانند. بنابراین، کسری تجاری باید بدتر شود.

“بنابراین، در سطح کلان، او گفت که اگر هدف کاهش کسری تجاری ایالات متحده باشد، یک دلار قوی‌تر که با تعرفه‌ها حمایت می‌شود، در واقع کمکی نمی‌کند.”

گزارش واشنگتن پست ذکر کرده است، تمرکز احتمالی ترامپ شامل زنجیره تأمین صنعتی دفاعی است — از طریق تعرفه‌ها بر روی فولاد، آهن، آلومینیوم و مس — همچنین مواد پزشکی حیاتی، مانند سرنگ‌ها، سوزن‌ها، شیشه‌های دارویی و مواد دارویی. همچنین، ترامپ ممکن است مواد انرژی، از جمله باتری‌ها، مواد معدنی نادر زمین و پنل‌های خورشیدی را هدف قرار دهد.

✔️  خبر مرتبط: ترامپ، مالیات و تعرفه‌ها: معادله دشوار کاهش کسری بودجه

مشخص نیست که آیا رویکرد ترامپ در زمینه تعرفه‌های جهانی به سایر سیاست‌هایی که پیشنهاد داده است نیز اعمال خواهد شد یا خیر. این سیاست‌ها شامل اعمال تعرفه بر تمام کالاهای وارداتی از چین تا 60% و همچنین 25% بر واردات از مکزیک و کانادا می‌شود، مگر اینکه آن‌ها اقدامات بیشتری برای جلوگیری از جریان مهاجران و فنتانیل به ایالات متحده انجام دهند.

با توجه به باقی‌ماندن حدود دو هفته تا مراسم تحلیف ترامپ، تهدیدهای پیرامون برنامه‌های تعرفه‌ای او پیش از این باعث ایجاد استرس در سیستم تجارت جهانی شده و همچنین ابهاماتی در مورد مسیر تورم و نرخ‌های بهره ایجاد کرده است.

سناریو پایه‌ای اقتصاد بلومبرگ در سال گذشته سه موج افزایش تعرفه‌ها را پیش‌بینی کرد که از تابستان 2025 آغاز می‌شود. طبق این پیش‌بینی، تعرفه‌ها بر چین در نهایت تا پایان 2026 سه برابر خواهند شد و افزایش کمتری برای سایر کشورها در نظر گرفته شده است — تمرکز این افزایش‌ها بر کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای است که به‌طور مستقیم بر قیمت‌های مصرف‌کننده تأثیر نمی‌گذارند.

به دلیل عدم وضوح در برنامه‌های ترامپ، برخی از شرکت‌ها شروع به پیش‌پرداخت سفارشات، جست‌وجوی تأمین‌کنندگان جدید و تجدید مذاکره قراردادها کرده‌اند که باعث افزایش واردات و اختلالات در زنجیره تأمین شده است.

بیشتر بخوانید:

عضو کانال تلگرامی اخبار و تحلیل فوری فارکس و انس طلا شوید

پرمخاطب ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *