اخبار فوری فارکس | کامودیتی | ارز دیجیتال | تحلیل فوری اخبار
پر مخاطب ترین

با عضویت در خبر نامه یـــــــــوتــــــــو تایــــــــــمز از اخبار بروکر‌ها مطلع شوید

چگونه چین به بزرگترین مصرف کننده و تولید کننده طلا در جهان تبدیل شد؟

china pboc

چین نیروی قدرتمندی است که باید با آن را زیرنظر داشت. طبق گزارش Safeguard Global، این کشور دومین اقتصاد بزرگ را بر اساس تولید ناخالص داخلی دارد که در سال 2024 تولید ناخالص داخلی آن به 14.7 تریلیون دلار رسید.

نقش چین به عنوان یک نیروگاه اقتصادی به ویژه از طریق دریچه بازار جهانی طلا مشهود است که این کشور نقش مهمی در آن ایفا می‌کند. چین بزرگترین تولید کننده طلا در جهان است و همچنین تقاضای قابل توجهی در داخل این کشور برای جواهرات طلا و سایر محصولات وجود دارد که مصرف را افزایش می‌دهد.

چه چیزی باعث نقش چین در بازار طلا می‌شود؟ عوامل متعددی از جمله سنت‌های فرهنگی، نیازهای تولیدی و نگرانی در مورد سرمایه گذاری وجود دارد.

تاریخچه طلا چین

چین رابطه طولانی با طلا دارد. استفاده از طلا در این کشور به دوران سلسله هان (Han) در اوایل 206 قبل از میلاد برمی‌گردد و از آن زمان به عنوان ارز، برای ساخت جواهرات و حتی به عنوان بخشی از عبادت استفاده می‌شود.

در سال 1978، زمانی که چین دوباره وارد اقتصاد بین المللی شد و تجارت با دیگر کشورها را از سر گرفت، بازار طلا تغییر کرد. چین به یک نیروگاه صنعتی تبدیل شد و طلا نقش مهمی ایفا کرد. همراه با جواهرات، طلا به طور مکرر در ساخت لوازم الکترونیکی، تجهیزات پزشکی و در صنعت خودرو استفاده می‌شود.

در سال 1983، چین به شهروندان خود اجازه داد تا طلا داشته باشند – مالکیت خصوصی طلا پیش از آن ممنوع بود – و بورس طلای شانگهای را ایجاد کرد که نقاط عطف مهمی برای صنعت طلا بود. این تغییرات انتقال چین به یک ابرقدرت طلا را آغاز کرد، چرا که دولت ذخایر طلای خود را افزایش داد و استخراج طلا در داخل کشور سرعت گرفت.

Gold Chart 1 1024x632 1

چین و طلا: تاثیر آن ذر امروز

چین در بازار طلا هم برای تولید و هم برای مصرف حضور بزرگی دارد:

تولیدات چین

چین مسئول حدود 11 درصد از تولید جهانی طلا است که این کشور را به بزرگترین تولید کننده طلا در جهان تبدیل می‌کند. در واقع، از زمانی که در سال 2007 از آفریقای جنوبی پیشی گرفت، بر بازار تولید طلا تسلط یافت.

بر اساس Mining Technology، بیش از 1300 معدن طلا در جهان وجود دارد که چین 117 مورد از آنها را اداره می‌کند. در سال 2023، چین 370 تن طلا تولید کرد. برای درک بهتر، این بیش از دو برابر تولید طلای ایالات متحده است.

✔️  بیشتر بخوانید: آشنایی کامل با ساختار سیاسی در چین

پنج معدن بزرگ این کشور عبارتند از Shaxi Copper Mine in Anhui، Yixingzhai Gold Mine in Shanxi، ،Sanshandao Gold Mine in Shandong، ،Jiaojia Gold Mine in Shandong، Dexing Mine in Jiangxi.

طلا بخش مهمی از اقتصاد چین به ویژه در صنعت تولید است. صادرات اصلی چین، لوازم الکترونیکی، ماشین آلات و وسایل نقلیه است – همه بخش‌هایی که به طلا نیاز دارند.

بانک مرکزی چین برای تقویت ذخایر خود طلا خریداری می‌کند و ذخایر خود را از دارایی‌های سنتی مانند اوراق خزانه داری ایالات متحده دور می‌کند. انباشت طلا در این کشور به افزایش قیمت طلا کمک کرده است.

مصرف چین

در چین، طلا به طور سنتی هدیه‌ای رایج بود، به ویژه برای عروس، والدین جدید و برای سال نو قمری، که به رشد بازار جواهرات آن کمک کرد. با این حال، با ثروتمندتر شدن کشور و ثروتمندتر شدن شهروندانش، خرید طلا برای استفاده شخصی یا سرمایه گذاری به طور فزاینده‌ای رایج شد.

در حال حاضر، چین با مشکلاتی مانند تورم منفی مواجه است، که به این معنی است که قیمت‌ها در سراسر اقتصاد کاهش یافته است. همراه با بازار سهام پر نوسان و بازار دشوار املاک و مستغلات، طلا می‌تواند جایگزین جذابی برای سرمایه گذاران باشد.

طلا به عنوان یک سرمایه گذاری در بین جوانان علاقه مند به دارایی‌های جایگزین محبوبیت خاصی دارد. روزهایی که سرمایه گذاران برای خرید طلا به هزاران دلار یا یوان چین نیاز داشتند، گذشته است. امروزه، سرمایه‌گذاران چینی می‌توانند «دانه طلا» را بخرند – همانطور که از نامش پیداست، قطعات کوچک طلا – که قیمت هر دانه آن کمتر از 100 دلار است. (دانه‌های طلا که در ظروف شیشه‌ای عرضه می‌شوند، یک گرم وزن دارند و هر گرم آن حدود 600 یوان (7075 روپیه) قیمت دارند.)

✔️  خبر مرتبط: پیش بینی قیمت طلا: شایعه را بخر، خبر را بفروش!

دانه‌های طلا در شبکه‌های اجتماعی چینی مانند Weibo منتشر شده است و جواهرات‌ فروشی‌های رایج با فروش دانه‌های طلا در ظروف شیشه‌ای در فروشگاه‌های خود به این روند پرداخته‌اند. طبق گزارش گروه جواهرات چاو تای فوک (Chow Tai Fook)، در واقع، مصرف کنندگان چینی بین 18 تا 24 سال بیشتر از هر گروه سنی دیگری طلای خالص خریداری می‌کنند.

افزایش تقاضا برای طلا به عنوان یک سرمایه گذاری – و در دسترس بودن طلای کوچکتر و قابل دسترس‌تر برای سرمایه گذاری – نقش مهمی در هجوم طلا در چین ایفا کرد، به طوری که پریمیوم طلا در سال 2023 به بالاترین حد خود در آن زمان رسید.

چشم انداز بازار طلای چین

اگرچه صنعت طلا در چین همچنان در حال رونق است، اما نشانه‌هایی وجود دارد که این مسئله در حال کاهش است. قیمت‌های بی سابقه طلا ممکن است بر مصرف کنندگان تأثیر بگذارد، چرا که فروش جواهرات طلا در اکتبر 2024 به میزان قابل توجهی کاهش یافت.

چین شاهد کاهش اندکی در تولید طلا بود. برای سه فصل اول سال 2024، کل تولید آن %1.17- کاهش یافت.

اگر قیمت طلا همچنان بالا بماند، می‌تواند روند نزولی فروش جواهرات را ادامه دهد، اما می‌تواند تقاضا برای طلا برای سرمایه‌گذاری را افزایش دهد.

چگونه بازار طلای چین می‌تواند بر شما تأثیر بگذارد

به دلیل حضور چشمگیر چین در صنعت طلا، بسیاری از اقتصاددانان بر این باورند که قیمت و تقاضای طلا نه از اقتصاد، بلکه تحت تأثیر خود سرمایه گذاران چینی است. با توجه به خرید طلا توسط بسیاری از سرمایه گذاران و مصرف کنندگان چینی، تقاضا برای این فلز گرانبها به طور قابل توجهی افزایش یافته است که متعاقباً قیمت‌ها را افزایش می‌دهد.

اگر به دنبال سرمایه گذاری در طلا هستید، صنعت طلای چین و چشم انداز آن دلگرم کننده است. با این حال، همیشه مهم است که پرتفوی خود را متنوع سازی کنید تا سرمایه‌گذاری‌های شما در یک طبقه دارایی متمرکز نشود. اگر در فلزات گرانبها سرمایه‌گذاری می‌کنید، سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار سنتی – مانند سهام، اوراق قرضه، صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک یا ETFs – می‌تواند به شما یک پرتفوی کامل بدهد.

بیشتر بخوانید:

عضو کانال تلگرامی اخبار و تحلیل فوری فارکس و انس طلا شوید

پرمخاطب ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *