اخبار فوری فارکس | کامودیتی | ارز دیجیتال | تحلیل فوری اخبار

پر مخاطب ترین

با عضویت در خبر نامه یـــــــــوتــــــــو تایــــــــــمز از اخبار بروکر‌ها مطلع شوید

نفت و تنش‌ های جهانی: معرفی عوامل محرک قیمت نفت

افت نفت

قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های تقاضا تحت فشار است، اما ریسک‌های ژئوپلیتیکی و رالی اخیر پس از سقوط هفته گذشته بدین معنی بود که برنت همچنان به راحتی بالای مرز 80 دلاری که از نظر روانی مهم است، باقی خواهد ماند.

نفت و تنش‌ های جهانی: معرفی عوامل محرک قیمت نفت

نفت و تنش‌ های جهانی: معرفی عوامل محرک قیمت نفت

نفت و تنش‌ های جهانی: معرفی عوامل محرک قیمت نفت

تهاجم اوکراین به خاک روسیه، با اشغال بخش‌هایی از منطقه کورسک در داخل و اطراف ایستگاه خط لوله کلیدی در سودژا ) Sudzha)، قیمت گاز طبیعی اروپا را به بالاترین حد خود در سال جاری تا به امروز رسانده است.
در حالی که جریان خط لوله از طریق اوکراین به اروپا تا حد زیادی بدون وقفه ادامه دارد، ترس از یک قطع بالقوه، قیمت گاز TTF را به بالای 40 یورو در هر مگاوات ساعت (14 دلار در هر متریک میلیون واحد حرارتی بریتانیا) افزایش داد، علی‌رغم اینکه ذخایر گاز اتحادیه اروپا 87.6 درصد پر است و تقاضا به طور کلی از سطح قبل از دوران ویروس کرونا عقب مانده است.

نفت و تنش‌ های جهانی: معرفی عوامل محرک قیمت نفت

معاملات آتی TTF در روز سه‌شنبه به زیر 40 یورو در هر مگاوات ساعت کاهش یافته است، چرا که هیچ اختلالی فوری وجود ندارد و اتریش و مجارستان تایید کرده‌اند که تاکنون نوسانات در جریان گاز وجود نداشته است.

از آنجایی که قیمت‌های اروپایی روند بالاتری دارند و آربیتراژ محدود به آسیا ضعیف‌ترین آنها در دو ماه گذشته است، صادرکنندگان LNG ایالات متحده باید تصمیم بگیرند که آیا قیمت‌های بالاتر در کوتاه مدت را در اولویت قرار می‌دهند یا تقاضای قوی‌تر در آسیا.

محرک‌های بازار

  • شرکت بزرگ انرژی فرانسوی TotalEnergies اولین محموله سوخت دریایی با منشاء کامل سوخت‌های زیستی را به بازار سنگاپور تحویل داده است که از روغن پخت و پز استفاده شده تهیه شده و به یک کشتی حامل خودروی هیوندای فروخته شده است.
  • در حالی که بازارهای جهانی از وحشت فراگیر یک هفته پیش بازگشتی داشتند، قیمت نفت در حالت ایده‌آل برای بهبود تکنیکال قرار داشت، به طوری که هم برنت و هم WTI یک دوره پنج روزه افزایش قیمت را پشت سر گذاشتند. اعتراف دیرهنگام اوپک مبنی بر اینکه رشد تقاضا در سال 2024 آنچنان که ماه‌ها پیش نشان می‌دادند خیره‌کننده نخواهد بود، بخشی از این رالی صعودی کاهش یافت، اما قیمت‌های آتی برنت همچنان به راحتی بالای 81 دلار در هر بشکه است.
  • اوپک در نهایت چشم انداز تقاضا در سال 2024 را کاهش داد. سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پیش‌بینی خود را برای رشد تقاضای جهانی نفت در سال 2024 به دلیل داده‌های ضعیف‌تر از حد انتظار نیمه اول سال و چشم‌انداز ضعیف‌تر برای چین کاهش داد و پیش‌بینی کرد رشد سالانه 2.11 میلیون بشکه در روز باشد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 140000 بشکه کاهش یافته است.
  • سرمایه گذاران نفت امید خود را به معاملات فیوچرز صعودی از دست دادند: سرمایه گذاران قراردادهای خود را در معاملات آتی و آپشن نفت خام به پایین ترین سطح حداقل در یک دهه اخیر کاهش داده‌اند و در شش قرارداد مهم در هفته منتهی به 6 اوت، 110 میلیون بشکه نفت فروخته‌اند.
  • شل متعهد به پروژه مشترک گاز با ونزوئلا است: شرکت بزرگ انرژی شل (SHEL) مستقر در بریتانیا، تصمیم نهایی سرمایه گذاری در میدان گازی فراساحلی 2.7 TCf Manatee را که در مرز بین ونزوئلا و ترینیداد و توباگو قرار دارد، گرفته است. این میدان قرار است تولید را در سال 2027 آغاز کند و 15 میلیون تن گاز طبیعی را به آتلانتیک برساند.
  • شورون اولین میدان نفتی فوق فشار بالا را راه اندازی کرد. شرکت بزرگ نفتی ایالات متحده شورون (CVX) اولین نفت خود را در اولین میدان خلیج مکزیک تحت فشار شدید زیر دریا، با قدرت 20000 پوند در هر اینچ مربع گزارش کرده است. (طبق گفته وزارت انرژی و تغییرات اقلیمی (DECC)، یک میدان فوق‌العاده پرفشار و دمای بالا (uHPHT) میدان نفت یا گازی است که ذخایر آن در فشار بیش از 12500 psi و و دمای بیش از 330 فارنهایت (862 بار و 166 درجه سانتیگراد) است.)
  • لیبی خریداران نفت را با آتش سوزی در خط لوله خوشحال کرد: یک هفته پس از اینکه بزرگترین میدان الشراره لیبی در میان اعتراضات نظامی مجبور به تعطیلی شد، دومین جریان بزرگ نفت خام این کشور پس از آتش سوزی در امتداد خط لوله‌ای که مخازن ذخیره بندر را به میادین نفتی متصل می‌کند، مختل شد.
  • ایالات متحده اجاره نامه‌های آینده را در داکوتای شمالی محدود می‌کند. دولت بایدن قرار است اجاره نفت و زغال سنگ را در بیش از 210000 هکتار از زمین‌های فدرال در داکوتای شمالی محدود کند و این مناطق را به عنوان پتانسیل پایین طبقه بندی کند، چرا که تنها 2 درصد آن در حال حاضر تحت اجاره است و هیچ تولید فعالی در آنجا وجود ندارد.
  • رئیس جمهور ایران پیشکسوت صنعت نفت را به عنوان وزیر نفت منصوب کرد: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور منتخب ایران، محسن پاک نژاد، معاون سابق نظارت بر منابع هیدروکربنی، را به عنوان وزیر نفت معرفی کرد که نشانه‌ای از تداوم سیاست‌های تهران تلقی می‌شود.

 

پرمخاطب ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *