اخبار فوری فارکس | کامودیتی | ارز دیجیتال | تحلیل فوری اخبار

پر مخاطب ترین

با عضویت در خبر نامه یـــــــــوتــــــــو تایــــــــــمز از اخبار بروکر‌ها مطلع شوید

دوحه، میزبان مذاکرات صلح: آیا آتش‌بس در غزه ممکن است؟

مذاکرات غزه

اسرائیل مذاکراتی را با میانجی‌گر‌های بین‌المللی درباره توقف پیشنهادی جنگ بیش از 10 ماهه غزه آغاز کرده است. منطقه امیدوار است بتواند تنش‌های مارپیچ بین دولت اسرائیل و ایران را کاهش دهد.

یک هیئت اسرائیلی به رهبری دیوید بارنیا، مدیر سرویس جاسوسی موساد وارد قطر شد تا با شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر مصر، عباس کامل، رئیس اطلاعات مصر و ویلیام برنز، مدیر سیا، که نماینده ایالات متحده، میانجی‌گر بین دو طرف درگیر است، دیدار کنند.

در حالی که قرار نیست نمایندگان حماس در مذاکرات در دوحه پایتخت قطر حضور داشته باشند، دو مقام اعلام کردند که میانجی‌گرها به زودی پس از گردهمایی به گروه مورد حمایت ایران اطلاع رسانی خواهند کرد.

دیپلمات‌ها در دوحه که خواستند نامشان فاش نشود، اعلام کردند که این دیدار در حال انجام است.

احزاب مختلف در حال کار بر روی پیشنهادی سه مرحله‌ای هستند که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، در پایان ماه مه ارائه کرد، که هدف آن تعلیق خصومت‌ها، آزادی بیش از 100 گروگان توسط حماس در ازای اسرای فلسطینی و انتقال کمک‌های بیشتر به نوار غزه ویران شده است.

در گذشته میانجی‌ها برای حل یک شکاف کلیدی بین اسرائیل و حماس تلاش کرده‌اند. اسرائیل اصرار دارد که در نهایت تا نابودی کامل حماس ادامه خواهد داد، در حالی که این گروه اسلامگرا خواستار دائمی بودن آتش بس و خروج تمامی نیروهای اسرائیلی است.

ایران و حزب‌الله مستقر در لبنان تهدید کردند که انتقام خود را لز اسرائیل خواهند گرفت. این دو کشور اسرائیل را عامل ترورهای پیاپی شبه‌نظامیان ارشد دو هفته پیش در بیروت و تهران می‌دانند. این ترورها اختلافات را عمیق‌تر کرده است، اگرچه آتش بس غزه می‌تواند به کاهش تنش‌ها کمک کند.

اسرائیل قول داده حماس را نابود کند

دوحه، میزبان مذاکرات صلح: آیا آتش‌بس در غزه ممکن است؟

در بحبوحه جنگ علیه حماس، اسرائیل محدودیت‌ها را در کرانه باختری تشدید کرد.

مقامات اسرائیلی نشست دوحه را فرصتی برای نزدیک کردن اهداف با آمریکا و درخواست از قطر و مصر برای متقاعد کردن حماس برای تسلیم شدن در شرایط آتش بس توصیف کرده‌اند.

یحیی سنوار که جایگزین اسماعیل هنیه، که در 31 ژوئیه در پایتخت ایران کشته شد، شده است اعلام کرد مذاکرات ممکن است چند روز طول بکشد. اسرائیل نقش در مرگ هنیه را نه تایید و نه رد کرده است.

نکات مهم در مذاکرات آتش بس گذشته شامل بندی است که مذاکرات بیشتر پس از اجرایی شدن مرحله اول آتش بس را فراهم می‌کند. دیگری این است که دو طرف در مرحله دوم با چه امتیازاتی موافقت خواهند کرد.

بر اساس پیشنهاد بایدن، اگر از آتش‌بس اولیه شش هفته‌ای گذشته باشد، مذاکرات می‌تواند ادامه یابد و توقف درگیری‌ها می‌تواند در صورت لزوم تمدید شود. اسرائیل مخالفت کرده است چرا که نگران است حماس ممکن است مذاکرات را برای مدت نامحدودی متوقف کند. مقامات می‎گویند که حماس به نوبه خود از برخی از عناصر پیشنهادی بحث‌های مرحله دوم از جمله غیرنظامی کردن این گروه خودداری کرده است.

سایر موارد اختلاف شامل تعداد گروگان‌هایی است که حماس باید یا می‌تواند در مرحله اول آتش‌بس آزاد کند. همچنین عدم شفافیت در مورد نحوه اجرای درخواست بایدن برای بازگشت غیرنظامیان و نه جنگجویان به شمال غزه وجود دارد.

 

پرمخاطب ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *