اسرائیل در مواجهه با ریسک حملات ایران یا نیروهای نیابتی آن در منطقه، زیرساختهای حیاتی خود را متنوع سازی و تقویت میکند. حفظ قدرت مستمر به ویژه برای اقتصاد مهم است، چرا که این کشور آنقدر به فناوری متکی است که لقب «ملت استارتآپ» را به خود اختصاص داده است.
شهرداران آژیرهای مجهز به باتری را آماده کردهاند، نیروهای امدادی تلفنهای ماهوارهای دارند و اگر مردم نیاز به نقل مکان به پناهگاهها داشته باشند، رادیوهای ترانزیستوری قدیمی میتوانند راه نجات اطلاعاتی باشند.
در حالی که نشانههای کمی از وحشت وجود دارد – اسرائیل قبلاً در ماه آوریل در برابر رگبار موشکها و پهپادهای ایران مقاومت کرده و ماهها حملات منظم نیروهای نیابتی خود به شمال و جنوب را تحمل کرده است – اما مقامات در حال آمادهسازی برای بدترین سناریوها، از جمله ذخیره سوختهای جایگزین برای نیروگاهها هستند.
تامار فکلر، معاون عملیات، لجستیک و امنیت در شرکت برق اسرائیل (IEC)، بزرگترین تامین کننده برق در کشور، گفت: «ما مقادیر بی نهایت برق خریداری کردیم.»
فکلر گفت که از زمان حمله غافلگیرانه 7 اکتبر به اسرائیل توسط حماس ، شرکت برق اسرائیل در نیروگاههای خود تجهیزات دفاعی در محل ایجاد کرده است.
دکلهای گازی فراساحلی در معرض ریسک حملات حزبالله، شبهنظامیان لبنانی که توسط ایران حمایت میشوند و از سوی ایالات متحده نیز یک گروه تروریستی تلقی میشوند، قرار گرفتهاند. یک مقام اسرائیلی آشنا به این موضوع گفت: در صورت وقوع یک جنگ همه جانبه در شمال، اسرائیل به صورت موردی در مورد تعطیلی دکلها تصمیم میگیرد که بستن سریع کامل آنها را بعید میکند.
حتی قطعی برق کوتاه مدت میتواند اطلاعرسانی عمومی رویدادها توسط اسرائیل را دشوار کند. این امر باعث شد تا مقامات دیزل ژنراتورهای پشتیبان یا باتریهای لیتیومی را در بیش از نیمی از دکلهای تلفن همراه در شمال اسرائیل، از جمله در شهر بندری حیفا، نصب کنند. در پایتخت تجاری تل آویو، دهها دکل به ژنراتورهای کسبوکارهای مجاور یا تأسیسات شهری وصل شدهاند.
مقامات احتیاط بیشتر را موجه میدانند، چرا که تنشها با ایران و متحدانش بالا است. حمله مرگبار روز شنبه در نزدیکی مدرسهای در غزه، جایی که اسرائیل اعلام کرد مرکز فرماندهی حماس در آن قرار دارد، انتقاد بین المللی را به دلیل تلفات ناشی از آن برانگیخت.
روز یکشنبه، حماس از میانجیگران خواست تا به جای آغاز دور جدیدی از مذاکرات با اسرائیل، بر اساس مذاکرات قبلی، یک طرح اجرایی برای آتشبس ارائه کنند. حماس گفت این باید بر اساس یک طرح سه مرحلهای باشد که توسط سازمان ملل و دولت بایدن تایید شود.
اسرائیل گفته است که هیئتی را برای مذاکرات آتش بس که از 15 اوت آغاز میشود، اعزام خواهد کرد.
در همین حال، ایران بر تعهد خود برای انتقام از مرگ اسماعیل هنیه، رئیس سیاسی حماس در تهران تاکید کرده است. علی باقری کنی، سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، بامداد یکشنبه گفت که پاسخ به اسرائیل «مشروع و قاطعانه» خواهد بود. اسرائیل مسئولیت قتل هنیه را نه اعتراف کرد و نه انکار کرد.
حزب الله همچنین متعهد شده است که قتل یک فرمانده ارشد این گروه شبه نظامی توسط اسرائیل در ماه گذشته را تلافی خواهد کرد. گمان میرود که این کشور 150000 پهپاد و موشک از جمله سلاحهای دوربرد داشته باشد.
در حالی که ایران یا حزبالله هیچ نشانهای مبنی بر اینکه در صورت انجام حمله مستقیم، کجا را هدف قرار دهند، ارائه نکردهاند، تمرکز دفاعی اسرائیل بر زیرساختها و ارتباطات حیاتی بوده است.
اینبال مشاش، مدیر کل وزارت ارتباطات گفت: « تلفن سیار در شرایط اضطراری حیاتی است. وی در تلاش است تا عملیات تلفن سیار را تا 24 ساعت پس از قطع برق افزایش دهد که از دو ساعت در حالت معمولی افزایش یافته است.
به عنوان پشتیبان، تلفنهای ماهوارهای به وزرای کابینه، مقامات شهری و هماهنگ کنندگان اضطراری ارائه شده است. مشاش گفت که استارلینک اسپیس ایکس نیز به زودی برای فعال کردن اتصال به اینترنت در شهرداریها در دسترس خواهد بود.
تاکنون در جنگ 10 ماهه، اسرائیلیها معمولاً مجبور بودهاند فقط چند دقیقه را در اتاقهای مستحکم یا پناهگاههای عمومی بگذرانند، چرا که پدافند هوایی این کشور بیشتر موشکهای شلیک شده از غزه یا لبنان را سرنگون کرده است.
با این حال، در صورت حمله سنگین و پایدار از سوی ایران یا نیروهای نیابتی آن، این دفاع ممکن است نیاز به تمرکز بر حفاظت از تأسیسات استراتژیک داشته باشد و غیرنظامیان را به طور فزایندهای به پناهگاههایی وابسته کند که دیوارهای ضخیم آن میتواند سیگنالهای معمولی موبایل را محدود کند.
مشاش گفت که برخی از شهرداریها اتصالات بیسیم را در پناهگاهها در دسترس قرار دادهاند. وزارت او همچنین استفاده از کانالهای رادیویی AM را آغاز کرده است، چرا که آنها در پناهگاهها مؤثرتر هستند و رادیوهای ترانزیستوری را توزیع میکنند.