اخبار فوری فارکس | کامودیتی | ارز دیجیتال | تحلیل فوری اخبار
بروکر‌های پیشنهادی
وینگومارکتس
وینگومارکتس
پر مخاطب ترین

با عضویت در خبر نامه یـــــــــوتــــــــو تایــــــــــمز از اخبار بروکر‌ها مطلع شوید

تعرفه‌ های متقابل و اختلالات جدید در نظم جهانی

TARIFF

اولین تلاش برای گرد هم آوردن کشورها به منظور کاهش تعرفه‌ها به نفع همه، در سال 1947 در ژنو آغاز شد، زمانی که توافق‌نامه عمومی تجارت و تعرفه‌ها (GATT) بین 23 کشور امضا شد و حدود 45000 نرخ تعرفه کاهش یافت.

بیانیه دونالد ترامپ درباره تعرفه‌های متقابل ممکن است از زمانی که ریچارد نیکسون استاندارد طلا را متوقف کرد، بیشتر اختلال‌آور باشد. در یک حرکت، هشت دهه تلاش برای متقاعد کردن کشورها که تعرفه‌های بالاتر به همه آسیب می‌زند، نابود شده است. بدتر از آن، تعرفه‌های متقابل پایه‌گذار یک رژیم جدید است که در آن ممکن است تعرفه‌ها نه تنها برای کالاها بلکه برای کشورهای مختلف اعمال شود – حرکتی که عملاً زنگ مرگ سازمان تجارت جهانی (WTO) را به صدا درمی‌آورد. نتایج این موضوع می‌تواند هرج و مرج و زیان‌های زیادی برای کشورها، شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان به دنبال داشته باشد.

اولین تلاش برای گرد هم آوردن کشورها به منظور کاهش تعرفه‌ها به نفع همه، در سال 1947 در ژنو آغاز شد، زمانی که توافق‌نامه عمومی تجارت و تعرفه‌ها (GATT) بین 23 کشور امضا شد و حدود 45000 نرخ تعرفه کاهش یافت. پس از آن، مذاکرات بیشتری میان تعداد فزاینده‌ای از کشورها انجام شد تا این که دور اروگوئه منجر به تشکیل سازمان تجارت جهانی (WTO) در سال 1995 شد. دو دور کاهش تعرفه‌ها تحت رهبری آمریکایی‌ها انجام شد – سناتور داگلاس دیلون در سال 1960 رهبری یک دور مذاکرات را بر عهده داشت و رئیس‌جمهور جان اف کندی پایه‌گذاری دور کندی را در سال 1964 انجام داد – هر دو دور منجر به کاهش قابل توجه تعرفه‌ها توسط 45 تا 50 کشور شرکت‌کننده شد.

✔️  خبر مرتبط: ترامپ: هند کاهش تعرفه‌ها را اعلام کرد

با این حال، دو گروه از کشورها همیشه از مزایای ویژه‌ای از این مذاکرات جهانی تعرفه‌ها برخوردار بوده‌اند: یکی بخش کشاورزی – بسیاری از کشورهای صادرکننده محصولات کشاورزی در برابر تلاش‌ها برای کاهش یارانه‌های تحریف‌کننده تجارت در کشورهای خود مقاومت کردند. گروه دوم که از مزایای ویژه برخوردار شدند، کشورهای در حال توسعه بودند که به آنها زمان بیشتری برای کاهش یارانه‌ها داده شد، به دلیل جمعیت‌های آسیب‌پذیرشان و یا نیازشان به ایجاد ذخایر غذایی. هند از هر دو این مزایا بهره‌مند شده است. حالا، با توجه به اینکه این کشور به عنوان پنجمین اقتصاد بزرگ جهان شناخته می‌شود، تعرفه‌های بالای آن بر روی چندین کالای کشاورزی از سوی رئیس‌جمهور ایالات متحده مورد انتقاد قرار گرفته است.

مشخص نیست که تعرفه‌های بالای هند چگونه به صورت متقابل پاسخ داده خواهد شد. گزارشی از کارگزاری نومورا اشاره می‌کند که میانگین تعرفه‌های هند بر واردات کالاها حدود 9.5% است، در حالی که میانگین تعرفه ایالات متحده بر صادرات هند حدود 3% است.

بیشتر بخوانید:

عضو کانال تلگرامی اخبار و تحلیل فوری فارکس و انس طلا شوید

پرمخاطب ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *