نقره سرانجام پس از ماهها که تحت الشعاع رکورد قیمتی طلا و اوجهای جدیدی قیمتی آن قرار گرفته بود، در حال حاضر بالای 34 دلار معامله میشود. یک منبع پنهان تقاضا میتواند در آینده نه چندان دور، نقره را به بالاترین حد خود برساند.
همانطور که توسط جروزالم پست گزارش شده است، کاربردهای نقره در لوازم الکترونیکی مصرفی و انرژی های تجدیدپذیر به طور گسترده پوشش داده شده است، اما کاربردهای آن در حوزههای مخفی فناوری نظامی و هوافضا کمتر مورد بحث قرار گرفته است.
در این گزارش آمده است: «تحلیلهای اخیر نشان میدهد که استفاده نظامی از نقره ممکن است به طور قابلتوجهی بیشتر از هر دسته صنعتی دیگر، از جمله بخش الکترونیک، پنلهای خورشیدی و تقاضای سرمایهگذاری باشد.» ” این اطلاعات که توسط کارشناسان بازار نقره ارائه شده است، سؤالات مهمی را در مورد شفافیت دادههای تقاضای نقره و تأثیر بالقوه آن بر قیمتهای آتی نقره ایجاد میکند.
در حالی که بانکهای مرکزی و مدیران داراییهای بزرگ مرتباً در مورد موجودی، خرید و فروش نقره گزارش میدهند، این گزارش خاطرنشان میکند که «پنج سازمان دولتی ایالات متحده، از جمله وزارت دفاع، وزارت انرژی، وزارت کشور، و سازمان زمینشناسی ایالات متحده، از سال 1995 تا 1996 به طور جمعی گزارش در مورد موجودیهای نقره را متوقف کردهاند.
با توجه به محرمانه بودن این عملیات و این فرض که چنین پیشرفتهایی تحت پوشش «پروژههای سیاه» رخ دادهاند، بسیاری از جامعه فلزات گرانبها نسبت به دادههای دولتی در مورد استفاده از فلز خاکستری محتاط هستند.
✔️ خبر مرتبط: نقش مس در تعیین قیمت نقره
این موارد شامل کاربرد نقره در ایجاد راکت و موشک، بمب و گلوله، جتهای جنگنده، ماهوارهها، تانکها و زیردریاییها، اژدرها، عینکهای دید در شب، دستگاههای ارتباطی، سیستمهای رادار، فناوری فضایی و فناوری هستهای میشود.
همانطور که اغلب توسط اندی شکتمن، کارشناس مشهور در بازار فلزات گرانبها و مصاحبهکننده همیشگی با کیتکو نیوز نقل میشود، 500 اونس نقره در نوک هر موشک کروز تاماهاک (tomahawk) وجود دارد، اما کل مقدار استفاده شده توسط وزارت دفاع هرگز گزارش نشده است. این نشان میدهد که تقاضا برای کاربردهای دفاعی میتواند بسیار بیشتر از آن چیزی باشد که تصور میشود.
در این گزارش آمده است: «تقاضای پنهان نظامی برای نقره به طور بالقوه میتواند از کاربردهای صنعتی پیشی بگیرد، چرا که در طول زمان در پیشرفت فناوری تحولاتی داشتیم». تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی و درگیریهای احتمالی ممکن است این افزایش را بیشتر کند و نقش نقره در کاربردهای نظامی را به طور فزایندهای قابل توجه کند. این تغییر میتواند تأثیر قابل توجهی بر کل بازار نقره داشته باشد و به طور بالقوه بر قیمتها و پویایی عرضه تأثیر بگذارد.
برخی از خواص نقره که آن را به ویژه برای مصارف نظامی جذاب میکند عبارتند از رسانایی، خواص ضد میکروبی، مقاومت در برابر خوردگی، انعکاس پذیری و هدایت حرارتی آن هستند.
آنها افزودند: “توجه به این مسئله مهم است که تقاضای نظامی برای نقره محرمانه است و اطلاعات عمومی محدودی در مورد کاربردهای خاص نقره در تجهیزات نظامی در دسترس است.” با این حال، موارد ذکر شده در بالا احتمالاً یکی از مهمترین عوامل افزایش تقاضای نظامی برای نقره هستند.
وقتی این موارد با کاربردهای صنعتی شناخته شده – که شامل انرژی خورشیدی و فُتوولتائیک (photovoltaics)، کاربردهای پزشکی، عکاسی، آلیاژهای لحیم کاری، فن آوری باتری، نیمه هادیها، صفحه نمایش لمسی و تصفیه آب – ترکیب شود – تحلیلگران استدلال میکنند که قیمت نقره میتواند در سالهای آینده افزایش قابل توجهی داشته باشد.
آنها خاطرنشان کردند: «استفادههای صنعتی بیش از نیمی از تقاضای سالانه نقره در سراسر جهان را در پنج سال گذشته تشکیل میدهد». بزرگترین مصرف کنندگان برای کاربردهای صنعتی شامل ایالات متحده، کانادا، چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، آلمان و روسیه هستند.
با وابستگی شدید ایالات متحده به واردات نقره، واردات 6500 میلیون تن نقره در سال 2021 که در حال حاضر 79 درصد نقره خود را از منابع خارجی دریافت میکند – از جمله 47% از مکزیک و 23% از کانادا بین سالهای 2017 تا 2020 – بسیاری آن را مشکوک میدانند که در این گزارش اشاره نشده است. نقره بهطور آشکار در فهرستهای رسمی مواد حیاتی که توسط وزارت انرژی ایالات متحده و سازمان زمینشناسی ایالات متحده در سال 2022 منتشر شده بود، وجود نداشت.
آنها افزودند: « این غیبت بحثهایی را برانگیخته است، چرا که اهمیت استراتژیک نقره در صنایع مختلف همچنان در حال رشد است و تقاضا در سطح جهانی افزایش مییابد.
در این گزارش آمده است: «با کاربردهای حیاتی نقره و رشد تقاضای صنعتی، بسیاری از کارشناسان این سوال را مطرح میکنند که آیا حذف آن ممکن است نیاز به ارزیابی مجدد داشته باشد یا خیر.
در واقع، این موضوع در ماههای اخیر به طور فزایندهای برجسته شده است، چرا که چندین کشور نقره را به عنوان یک فلز مهم استراتژیک قلمداد کردند.
✔️ خبر مرتبط: فراز و نشیب های جهانی: نگاهی به آیندهی طلا و نقره در سال 2025!
همانطور که قبلاً توسط کیتکو نیوز گزارش شده بود، یک نسخه پیش نویس از بودجه فدرال روسیه نشان میدهد که دولت روسیه به دنبال گسترش داراییهای خود به منظور گنجاندن فلزات گروه نقره و پلاتین است.
وزارت دارایی در مقالهای توسط اینترفاکس، که از روسی به انگلیسی ترجمه شده است، اعلام کرد: “تشکیل ذخایر فلزات گرانبهای تصفیه شده به عنوان بخشی از صندوق دولتی روسیه به تضمین بودجه متعادل فدرال و توسعه اقتصادی پایدار و همچنین رفع نیازهای صنعتی فدراسیون روسیه در مواقع اضطراری کمک میکند.”
طبق گزارشی از رسانههای چینی، این اولین بار است که روسیه به صراحت نقره را به عنوان یکی از داراییهای ذخیره خود در برنامه بودجه خود ذکر میکند، که نشان میدهد نقره در حال شروع به اشغال جایگاه مهمی در برنامهریزی ذخایر استراتژیک روسیه است. روسیه که یک نیروگاه انرژی است، تأثیر قابل توجهی بر قیمت منابع جهانی دارد. با توجه به شرایط متلاطم بینالمللی کنونی و انتظارات قویتر برای تورم در آینده، کشورهای دیگر نیز ممکن است از این روند پیروی کنند که بدون شک تقاضای زیادی برای فلزات گرانبها ایجاد خواهد کرد.
این گزارش میافزاید که در حالی که «نقره، پلاتین و پالادیوم در دورههای تاریخی به شدت کم ارزش بودهاند» و «اگرچه تأثیر کوتاه مدت آن بر بازار قابل توجه نیست، اما از منظر بلندمدت سه تا پنج ساله، این داراییهایی که به شدت کمتر از ارزش ذاتی ارزشگذاری شدهاند، ارزش سرمایهگذاری بیشتری دارند.
در مورد نشست جاری بریکس و گزارشهایی که نشان میدهد این بلوک در نظر دارد بریکس پی (Brics Pay) را در پنجشنبه آینده راهاندازی کند، گزارش رسانههای چینی میگوید: «اگر این سیستم پرداخت جدید به داراییهایی مانند طلا و نقره مرتبط شود، ویژگیهای پولی را افزایش میدهد. این داراییهای فلزات گرانبها، در نتیجه باعث افزایش قیمت فلزات گرانبها مانند نقره میشود. (BRICS PAY یا BRICS Pay یک سیستم مکانیزم پیام رسانی غیرمتمرکز و مستقل است که توسط کشورهای عضو بریکس در حال توسعه است.)
✔️ خبر مرتبط: آیا نشست بریکس و انتخابات امریکا باز هم از طلا حمایت خواهد کرد؟
«یکی از دلایلی که روسیه اکنون ذخایری را برای فلزاتی مانند نقره، پلاتین و پالادیوم مستقر میکند این است که همه اینها کاربرد نظامی دارند. از نظر فنی ناشناخته است، اما گفته میشود که اکثر موشکها حاوی 10 تا 20 اونس نقره هستند.
«در یک حرکت خیره کننده، بانک مرکزی روسیه به تازگی اولین بانکی است که در چند وقت اخیر خرید نقره را اعلام کرده است.»
اکنون، روسیه برنامههای خود را برای نقره اعلام کرده است.» حرکت نقره برای تبدیل شدن به بخشی از سیستم پولی جدید جهانی اکنون آغاز شده است و سومین حرکت صعودی را هدایت خواهد کرد.
هم چین و هم هند اقدامات استراتژیک در رابطه با نقره انجام دادهاند، آنچه که برخی پیشنهاد کردهاند حرکتی حسابشده توسط دو کشور بزرگ از نظر جمعیت برای تخلیه ذخایر نقره غرب در پاسخ به سالها سرکوب قیمتها است که بسیاری به آن اشاره میکنند. استفاده از نقره در کاربردهای نظامی به عنوان انگیزهای برای تلاشهای ایالات متحده برای حفظ قیمت آن در سطوح پایینتر است.
در مورد پیامدها برای بازار نقره، این گزارش پیشنهاد میکند که “ترکیب تقاضای نظامی قابل توجه و کاربردهای صنعتی متنوع میتواند پیامدهای عمیقی برای بازار نقره داشته باشد.”
✔️ خبر مرتبط: جدال غرب و شرق بر سر طلا: فرصت های سرمایهگذاری جدید
آنها گفتند: “با تقاضای قابل توجهی از هر دو بخش نظامی و صنعتی، بازار نقره ممکن است با عرضه کمتر از آنچه قبلا تصور میشد، مواجه شود.” در حالی که آگاهی از تقاضای کل افزایش مییابد، میتواند قیمت نقره را افزایش دهد. اهمیت استراتژیک نقره در کاربردهای نظامی و صنعتی ممکن است منجر به افزایش علاقه دولت به تامین منابع شود. سوالاتی در مورد صحت و کامل بودن دادههای رسمی تقاضای نقره مطرح میشود.
در این گزارش آمده است: «اهمیت استراتژیک واقعی نقره در کاربردهای نظامی و صنعتی ممکن است بسیار بیشتر از آن باشد که عموماً به آن اذعان میشود و آن را به منبعی حیاتی برای امنیت ملی، پیشرفت فناوری و رشد صنعتی تبدیل میکند». تأثیر متقابل بین تقاضای نظامی، کاربردهای صنعتی و علاقه سرمایه گذاری احتمالاً آینده بازار نقره را شکل خواهد داد و به طور بالقوه منجر به ارزش گذاری مجدد این فلز همه کاره و ضروری خواهد شد.
بیشتر بخوانید: