اخبار فوری فارکس | کامودیتی | ارز دیجیتال | تحلیل فوری اخبار

پر مخاطب ترین

با عضویت در خبر نامه یـــــــــوتــــــــو تایــــــــــمز از اخبار بروکر‌ها مطلع شوید

گزارش ماهانه آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) منتشر شد

در گزارش ماهانه آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) نکات مهمی درباره وضعیت بازار نفت جهانی و پیش‌بینی‌های آینده مطرح شده است. در ادامه به توضیح این نکات  می‌پردازیم:

کاهش صادرات نفت روسیه

آژانس بین‌المللی انرژی گزارش داده است که صادرات نفت روسیه در ماه اوت به میزان 290 هزار بشکه در روز کاهش یافته و به پایین‌ترین سطح در سه سال اخیر رسیده است.

پیش‌بینی تقاضای جهانی نفت

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرده است که روندهای فعلی نشان می‌دهند که تقاضای جهانی نفت تا پایان این دهه به اوج خود خواهد رسید و سپس ثابت خواهد ماند.

مازاد عرضه نفت در سال 2025

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرده است که اگر اوپک پلاس تصمیم به لغو کاهش تولید نفت خود بگیرد، بازار نفت جهانی در سال 2025 با مازاد عرضه مواجه خواهد شد.

کاهش رشد تقاضای نفت در چین

چین که یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان نفت در جهان است، در ماه‌های اخیر شاهد کاهش سریع رشد تقاضای نفت بوده است. آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرده است که تقاضای نفت چین در سال 2024 تنها 180 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.د.

پیش‌بینی رشد تقاضای نفت در سال 2025

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرده است که رشد تقاضای نفت جهانی در سال 2025 بدون تغییر باقی خواهد ماند و به 950 هزار بشکه در روز خواهد رسید. این نشان می‌دهد که انتظار نمی‌رود تغییرات عمده‌ای در میزان تقاضای نفت در سال 2025 رخ دهد.

کاهش پیش‌بینی رشد تقاضای نفت در سال 2024

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی رشد تقاضای نفت جهانی در سال 2024 را از 970 هزار بشکه در روز به 900 هزار بشکه در روز کاهش داده است. این کاهش پیش‌بینی نشان‌دهنده نگرانی‌ها درباره کاهش تقاضای نفت در سال آینده است.

بر اساس این گزارش‌ها، میزان ذخایر نفت صنعتی کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) در ماه ژوئیه ۱۲.۳ میلیون بشکه کاهش یافته است. همچنین، رشد تقاضای جهانی نفت به پایین‌ترین سطح خود از زمان همه‌گیری کرونا رسیده است که عمدتاً به دلیل کاهش تقاضا از سمت چین می‌باشد.

کاهش تقاضای نفت در چین:

چین که یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان نفت در جهان است، با چالش‌های اقتصادی روبروست که بر کاهش تقاضای نفت این کشور تأثیرگذار بوده است. در سال ۲۰۲۳، چین با افزایش ۱.۵ میلیون بشکه در روز (bpd) تقاضای نفت مواجه بود، اما طبق پیش‌بینی IEA، این افزایش در سال ۲۰۲۴ به ۱۸۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت. عوامل مختلفی از جمله مشکلات اقتصادی چین، گسترش استفاده از خودروهای برقی (EVs) و توسعه شبکه‌های راه‌آهن پرسرعت در این کشور، به کاهش مصرف نفت منجر شده است.

پیش‌بینی تقاضای جهانی نفت:

بر اساس گزارش IEA، رشد تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۵ بسیار ملایم خواهد بود و تنها ۹۵۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت. این روند کند رشد تقاضا نشان‌دهنده تغییرات ساختاری در بازارهای جهانی است که ناشی از بهبود کارایی انرژی، تغییرات در سبد انرژی جهانی، و استفاده بیشتر از منابع تجدیدپذیر و فناوری‌های نوین می‌باشد.

وضعیت عرضه نفت:

از نظر عرضه، تأمین جهانی نفت در ماه اوت به میزان ۸۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته و به ۱۰۳.۵ میلیون بشکه در روز رسیده است. همچنین، پیش‌بینی شده است که پالایشگاه‌های جهانی در سال ۲۰۲۴ ظرفیت خود را ۴۴۰ هزار بشکه در روز و در سال ۲۰۲۵ به میزان ۶۳۰ هزار بشکه در روز افزایش دهند.

افزایش عرضه نفت از منابع غیر اوپک پلاس:

یکی دیگر از نکات مهم این گزارش، رشد عرضه نفت از کشورهای خارج از اوپک پلاس است. بر اساس پیش‌بینی IEA، عرضه نفت از این کشورها در سال جاری و سال آینده حدود ۱.۵ میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

 

پرمخاطب ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *