تقاضا برای طلا بدون در نظر گرفتن فرابورس در سه ماهه دوم با 6 درصد کاهش نسبت به سال قبل به 929 تن رسید در حالی که کاهش شدید مصرف جواهرات بر رشد ملایم در سایر بخشها برتری داشت. افزودن سرمایهگذاری فرابورس به کل تقاضای طلا باعث افزایش 4 درصدی سالانه به 1258 تن میشود که بالاترین میزان در سه ماهه دوم در سری دادههای ما از سال 2000 است.
شرایط بی سابقه قیمت طلا تاثیر خود را بر مصرف جواهرات سه ماهه دوم گذاشت: حجم معاملات 19 درصد سالانه کاهش یافت و به 391 تن رسید.
خرید خالص طلای بانک مرکزی با افزایش 6 درصدی نسبت به سال قبل به 184 تن رسید که ناشی از نیاز به حمایت و متنوع سازی پرتفوها بود.
کاهش جزئی 7 تنی در ذخایر ETF جهانی طلا در سه ماهه دوم در مقایسه با کاهش 21 تنی در سه ماهه دوم 2023 مثبت تقلی میشود. جریانهای خروجی بزرگ، جریانهای ورودی نوپایی را به دنبال دارند.
سرمایه گذاری در شمش و سکه خرده فروشی 5 درصد کاهش یافت و به 261 تن رسید که در درجه اول به دلیل تقاضای ضعیف بازارهای غربی بود.
طلای مورد استفاده در بخش فناوری جهش 11 درصدی نسبت به سال قبل داشت چرا که هوش مصنوعی به افزایش تقاضا در این بخش کمک کرده است.
نکات برجسته
قیمت طلای LBMA در سه ماهه دوم به رکورد 2338 دلار آمریکا در هر اونس رسید – 18 درصد بالاتر در ارزیابی سالانه و 13 درصد بالاتر در سه ماهه. طلا در ماه مه به رکورد جدید 2427 دلار آمریکا در هر اونس رسید.
سرمایه گذاری 329 تنی فرابورس جزء مهمی از تقاضای کل طلا در سه ماهه دوم بود که در کنار خریدهای بانکهای مرکزی مرکزی، به رساندن قیمت به یک سری رکوردها در طول سه ماهه کمک کرد.
کل عرضه طلا با 4 درصد رشد در سال به 1258 تن رسید. تولید معدن 929 تن برای سه ماهه دوم یک رکورد بود. عرضه بازیافت بالاترین میزان در سه ماهه دوم از سال 2012 بود که در واکنش به افزایش قیمت طلا بود.
روندهای سرمایه گذاری منطقهای همچنان متفاوت بود. تقاضا برای شمشها، سکهها و ETFها در شرق در مقایسه با کاهش محسوس در غرب، قوی بود. با این حال، جریانهای سرمایه گذاری ETF غربی تاکنون در سه ماهه سوم شروع به بازگشت کرده است.
چشم انداز کامل سال 2024: جریانهای سرمایه گذاری غربی احیا شده که تقاضای ضعیف شده مصرف کننده و احتمال خرید کندتر بانکهای مرکزی در مقایسه با سال 2023 را متعادل میکند.