تقاضای طلا از سوی بخش رسمی همچنان نقش غالبی در بازار ایفا میکند و از قیمتها در نزدیکی رکوردهای تاریخی حمایت میکند. همزمان، تنها بانکهای مرکزی بازارهای نوظهور نیستند که در تلاش برای حفظ ارزش ارزهای خود هستند.
در یک پست در شبکههای اجتماعی، کریشان گوپال، تحلیلگر ارشد منطقه اروپا، خاورمیانه و آفریقا (EMEA) در شورای جهانی طلا، به دادههای ذخایر منتشرشده توسط صندوق بینالمللی پول (IMF) اشاره کرد که نشان میدهد بانک مرکزی تایوان در ماه اکتبر ذخایر رسمی طلای خود را افزایش داده است. بر اساس این دادهها، موجودی طلای بانک مرکزی جمهوری چین (تایوان) سه ماه پیش به 424 تن رسیده است.
او در این پست نوشت: “این نمونهای از یک اقتصاد پیشرفته (بر اساس طبقهبندی صندوق بینالمللی پول) است که به ذخایر طلای خود میافزاید.”
گوپال همچنین در پستی دیگر در روز یکشنبه اشاره کرد که صندوق نفتی دولتی جمهوری آذربایجان در سهماهه پایانی سال 2024 مقدار 20 تن طلا خریداری کرده است که مجموع خرید طلای این کشور در سال 2024 را به 45 تن رسانده است.
گوپال گفت: “مجموع ذخایر طلای این صندوق در پایان سال 2024 به 147 تن رسید که معادل 21% از پرتفوی سرمایهگذاری آن است (در مقایسه با 12% در پایان سال 2023).”
اگرچه بازار طلا در ماههای اخیر نوسانات قابلتوجهی را تجربه کرده است، تحلیلگران معتقدند که تقاضای بانکهای مرکزی همچنان از روند صعودی کلی این فلز گرانبها حمایت خواهد کرد.
✔️ خبر مرتبط: طلای جهانی رکورد جدیدی ثبت کرد: تعرفه های تجاری آمریکا عامل اصلی
جوی یانگ، رئیس جهانی مدیریت محصولات شاخص در MarketVector Indexes، گفت که با توجه به عدم قطعیتهای ژئوپلیتیکی گستردهای که توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور، و سیاستهای اقتصادی جدید اول آمریکا ایجاد شده است، تعجبآور نیست که بانکهای مرکزی در یک دارایی بیطرفتر سرمایهگذاری میکنند.
آخر هفته گذشته، دونالد ترامپ جنگ تجاری با کانادا و چین را آغاز کرد و تهدید کرد که اتحادیه اروپا را نیز با تعرفههای تجاری مشابه هدف قرار خواهد داد. روز دوشنبه، برای پیچیدهتر کردن شرایط اقتصادی، ترامپ اعمال تعرفههای برنامهریزیشده بر مکزیک را به مدت یک ماه به تعویق انداخت.
یانگ گفت که این تهدیدهای دولت ترامپ باعث میشود طلا برای کشورهایی که میخواهند در برابر عدم قطعیت پوشش ریسک داشته باشند و وابستگی خود را به دلار آمریکا و اوراق خزانهداری محدود کنند، جذابتر شود.
کتی کریسکی، استراتژیست کامودیتی در Invesco، گفت که تقاضای بانکهای مرکزی همچنان برای سرمایهگذاران خرد ارزش ایجاد میکند و افزود که انتظار ندارد تقاضای بانکهای مرکزی به این زودیها کاهش یابد. او از بانک مرکزی چین بهعنوان نمونهای برجسته یاد کرد.
بانک خلق چین به مدت 18 ماه متوالی طلا خریداری کرد، سپس در میانه سال 2024 خریدها را برای شش ماه متوقف کرد و در پایان سال دوباره وارد بازار شد.
او گفت: “ذخایر چین تنها پنج درصد در طلا است، بنابراین این موضوع به من امید زیادی میدهد که چین به خرید ادامه خواهد داد، بهویژه با توجه به درگیریهایش با ترامپ. آنها نیاز دارند که از دلارزدایی کنند.” افزود: “پس چین بهویژه، اما دیگر بانکهای مرکزی هم، کف مهمی برای قیمت طلا فراهم میکنند.”
بیشتر بخوانید: