اخبار فوری فارکس | کامودیتی | ارز دیجیتال | تحلیل فوری اخبار
پر مخاطب ترین

با عضویت در خبر نامه یـــــــــوتــــــــو تایــــــــــمز از اخبار بروکر‌ها مطلع شوید

آژیر قرمز برای اقتصاد جهانی: چرا باید نگران چین باشیم؟

china economy 1

به گفته، ایگور ایسایف، رئیس بخش تحلیل در Mind Money: از آنجا که اقتصاد چین تأثیر نامتناسبی بر بازار کامودیتی‌ها دارد، کاهش شدید رشد اقتصادی این کشور احتمالاً بازار جهانی را به‌طور کامل مختل خواهد کرد.

کامودیتی‌ها با چالش‌های متعددی روبرو هستند که می‌تواند نوسانات قیمت را تشدید کند. این چالش‌ها شامل دولت آینده ترامپ، درگیری‌های جاری در خاورمیانه و بلایای طبیعی در سواحل مکزیک و ایالات متحده می‌شود.

وی گفت: “با این حال، عامل دیگری نیز وجود دارد که احتمالاً بیش از همه دست کم گرفته شده است – وخامت اقتصادی رو به رشد چین.”چین چرا و چگونه دقیقاً بر بازار کامودیتی‌ها تأثیر می‌گذارد و چه تغییراتی را می‌توانیم در آینده نزدیک انتظار داشته باشیم؟”

وی افزود: “چین مدت‌ها است که یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان محسوب می‌شود، اما پیش‌بینی‌های امروز دیگر روشن نیست – بسیاری از تحلیل‌گران فکر می‌کنند اوج اقتصادی این کشور در سال 2021 بوده است.”

ایساوف گفت که دلایل اصلی این کاهش، ظرفیت تولید اضافی، رکود بازار مسکن و ضعف هزینه‌های مصرف‌کننده است که همگی به کاهش فشار بر قیمت‌ها ادامه خواهند داد.

وی خاطرنشان کرد: “در نتیجه، قیمت‌های مصرف‌کننده چین در ماه سپتامبر هیچ رشدی نشان نداد و افزایش سالانه آن تنها 0.4 درصد بود.” “تورم هسته که قیمت‌های نوسانی انرژی و غذا را حذف می‌کند، به 0.1 درصد کاهش یافت که نشانه روشنی از کند شدن گسترده‌تر اقتصاد است.”

oil demand

این تضعیف بازار مصرف داخلی همچنین با از دست رفتن مزیت نیروی کار ارزان چین، افزایش بیکاری جوانان، پیری جمعیت و کاهش واردات کامودیتی‌ها چینی از سوی اروپا همزمان شده است.

وی نوشت: “دولت چین در حال تلاش برای مدیریت این تغییرات است، اما وضعیت همچنان چالش‌برانگیز است. اگر محرک‌های بیشتر وجود نداشته باشد، چین در معرض خطر سقوط به دوره طولانی‌مدت رکود مشابه تجربه ژاپن در دهه 1990 است. این محرک‌ها احتمالاً برای جلوگیری از سناریوی ژاپن و فراهم کردن کندی تدریجی رشد اقتصادی به حدود 3.5 تا 4.5 درصد در سال طی سه تا پنج سال آینده افزایش خواهند یافت.”

✔️  خبر مرتبط: بلومبرگ: چین به تولیدکنندگان داخلی برای مقابله با تعرفه‌های آمریکا کمک می‌کند

“اقتصاد چین بازارهای کامودیتی را هدایت می‌کند، بنابراین این تغییرات اقتصادی و جمعیتی مطمئناً تأثیر نامتناسبی بر کامودیتی‌های جهانی خواهد داشت.”

“این کشور همچنان بزرگ‌ترین واردکننده منابع کلیدی مانند نفت در جهان است و هر تغییری در رفتار خرید آن در بازارهای جهانی منعکس می‌شود.” “میزان واردات نفت چین به 11 میلیون بشکه در روز می‌رسد که تنها کمی پایین‌تر از سطح سپتامبر سال گذشته است و با میانگین ارقام ماه‌های گذشته مطابقت دارد.”

وی اضافه کرد: “اما در حالی که حجم کلی واردات ثابت مانده است، “قیمت متوسط نفت وارداتی در ماه سپتامبر به دلیل نگرانی در مورد تقاضای چین، سنتیمنت بازار را تحت فشار قرار داد.” “قیمت نفت از آن زمان به بیش از 60 دلار در هر بشکه رسیده است.”

“انرژی همچنان یکی از اجزای کلیدی اقتصاد چین است. با وجود موانع اقتصادی ذکر شده، چین تنظیمات استراتژیک در بخش انرژی خود انجام داده که ممکن است فرود اقتصادی آن را نرم‌تر کند.” “از سال 2022 تا 2024، این کشور توانست هزینه‌های انرژی در هر واحد تولید ناخ داخلی را 5 تا 15 درصد کاهش دهد.”

✔️  خبر مرتبط: درگیری آمریکا و چین بر سر نیمه‌هادی‌ها چه نتایجی خواهد داشت؟

این کاهش در هزینه‌های انرژی ناشی از عوامل متعددی است. “اولین مورد مربوط به منابع خریداری شده ارزان‌تر است چرا که چین عمدتاً منابع را از کشورهایی با شرایط اقتصادی دشوار وارد می‌کند و تخفیف‌هایی تا 30 درصد نسبت به قیمت‌های بازار به آن‌ها پیشنهاد می‌دهد.” “دوم اینکه این کشور سیستم انرژی خود را مدرن کرده که باعث افزایش کارایی و کاهش قیمت‌ها شده است.”

با توجه به تمام مشکلات در حال افزایش در اقتصاد چین، ایساوف فکر می‌کند سرمایه‌گذاران باید به دنبال فرصت‌های جدید در مناطق و بخش‌های مختلف بازار باشند.

شایان ذکر است که به شرکت‌های آمریکایی، به ویژه در زمینه‌های امیدوارکننده مانند انرژی، هوش مصنوعی، رباتیک و داده‌های بزرگ نگاه کنید.” “آن‌ها احتمالاً تولید خود را افزایش خواهند داد که این امر همچنین فرصت‌های سرمایه‌گذاری جدیدی را ایجاد می‌کند. شرکت‌های هندی و مکزیکی که می‌توانند جایگزین تولیدکنندگان چینی در بازارهای مصرف جهانی شوند نیز ممکن است امیدوارکننده باشند. این دو کشور در حال توسعه فعال تاسیسات تولیدی خود هستند و به مراکز تولید جایگزین کلیدی تبدیل می‌شوند.”

“در عین حال، نظارت بر حجم بالای منابع طبیعی که چین صادر می‌کند و جستجوی تامین‌کنندگان جایگزین مهم است.” “این مسئله به آماده شدن برای محدودیت‌های احتمالی بر صادرات چین یا معرفی تعرفه‌های صادراتی کمک خواهد کرد.”

“برخی از سرمایه‌گذاران در حال حاضر از دارایی‌های چینی فاصله می‌گیرند و به سمت ابزارهای قابل اطمینان‌تر مانند طلا یا اوراق قرضه آمریکا می‌روند، در حالی که سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در چین برای اولین بار از سال 1998 منفی شده است.”

بیشتر بخوانید:

عضو کانال تلگرامی اخبار و تحلیل فوری فارکس و انس طلا شوید

پرمخاطب ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *