بر اساس دادههای اداره اطلاعات انرژی، ایران سومین تولیدکننده بزرگ نفت در میان کشورهای صادرکننده نفت است و تقریباً 4 میلیون بشکه در روز نفت تولید میکند.
تنشهای خاورمیانه باعث افزایش قیمت نفت شد
اتفاقات بسیاری در یک هفته اخیر رخ داده است. درست یک هفته پیش بود که اوپک تمایل خود را برای تضعیف قیمت نفت برای دفاع از سهم بازار نشان داد. اما اکنون با افزایش نگرانیها مبنی بر اینکه تشدید تنشها در خاورمیانه میتواند قیمت نفت را به سه رقمی بازگرداند، این روایت به سرعت در جهت مخالف تغییر کرده است.
این پویاییهای بازار که به سرعت در حال تغییر هستند، مجموعهای از فرصتهای بسیار سودآور را برای معاملهگران باتجربه ارائه کرده تا از عقبنشینی اخیر قیمت استفاده کنند.
بر اساس اطلاعات GSC Commodity Intelligence – «منظره مالی در حال تغییر و تغییر چشمگیر امروزی آغاز یک «عصر جدید» برای معاملهگران کلان (بنیادی) است. به همین دلیل است که فهرست بلندبالایی از قدرتمندترین بانکهای وال استریت جهان، فضای اقتصادی کنونی را «عصر طلایی معاملهگری» نامیدهاند.
به نقل از تحلیلگران در GSC Commodity Intelligence – “وقتی نفت کاهش مییابد، باید آن را سریع خریداری کنید چرا که در این محیط ژئوپلیتیک فعلی قیمتها برای مدت طولانی ارزان نمیمانند.”
و این دقیقاً روندی است که در حال حاضر در بازار نفت خام شاهد آن هستیم.
حملات اخیر ایران به اسرائیل پریمیوم جنگ ژئوپلیتیکی را به بازارهای نفت بازگردانده است چرا که چشم انداز تشدید تنش نظامی بین دو دشمن خاورمیانه جریانهای حیاتی از بزرگترین منطقه تولید کننده نفت جهان را زیر سوال میبرد.
روز سه شنبه، پس از حمله موشکی ایران به اسرائیل، قیمت نفت خام برنت بیش از 5% افزایش یافت. قیمت نفت در روز چهارشنبه به افزایش خود ادامه داد و به بالای 76 دلار در هر بشکه رسید که طی دو روز بیش از 6 دلار افزایش یافت.
سوال بزرگ اکنون این است: قیمت نفت در سه ماهه چهارم 2024 چقدر بالا خواهد رفت؟
بر اساس دادههای اداره اطلاعات انرژی، ایران سومین تولیدکننده بزرگ نفت در میان کشورهای صادرکننده نفت است و تقریباً 4 میلیون بشکه در روز نفت تولید میکند.
شواهد قاطع نشان میدهد، با روی آوردن اسرائیل از غزه به لبنان و ایران، جنگ وارد مرحله جدید و مرتبط با انرژی میشود. زیرساختهای نفتی ایران از جمله شبکه گسترده میادین نفتی، خطوط لوله، مخازن ذخیرهسازی، پایانههای صادرات و کارخانههای فرآوری ممکن است به زودی به هدف اسرائیل تبدیل شوند.
در نهایت مناقشه خاورمیانه میتواند بر عرضه جهانی نفت در مقیاسی بسیار بیشتر از گذشته تأثیر بگذارد.
با توجه به آخرین پیشرفتها، سه سناریو احتمالی وجود دارد که میتواند رخ دهد.
اگر آمریکا و متحدانش تحریمهای اقتصادی جدیدی علیه ایران وضع کنند، احتمالاً قیمت نفت به 85 دلار در هر بشکه افزایش مییابد. فراتر از آن، در صورتی که اسرائیل به زیرساختهای انرژی ایران ضربه بزند، قیمت نفت میتواند بشکهای 90 دلار را تست کند. با این حال، بزرگترین و مهمترین تأثیر آن اختلال در جریان عبوری از تنگه هرمز است که میتواند قیمت نفت را به بالای 100 دلار در هر بشکه برساند.