شاخص مدیران خرید بخش تولیدی آلمان – سپتامبر- German Flash Manufacturing PMI
- واقعی ………………40.3
- پیشبینی ………….. 42.4
- قبلی ………………… 42.4 (این داده از 42.1 تجدید نظر شده است)
شاخص مدیران خرید بخش خدماتی آلمان – سپتامبر- German Flash Services PMI
- واقعی ………………50.6
- پیشبینی ………….. 51.1
- قبلی ………………… 51.2 (این داده از51.4 تجدید نظر شده است)
شاخص مدیران خرید ترکیبی – سپتامبر – Composite PMI Flash
- واقعی ………………47.2
- پیشبینی ………….. 48.2
- قبلی ………………… 48.4
دکتر سایروس دلا روبیا، اقتصاددان ارشد بانک تجاری هامبورگ، به بررسی دادههای شاخص مدیران خرید (PMI) پرداخته و وضعیت نگرانکننده بخش تولید و خدمات در آلمان را تحلیل کرده است.
وضعیت بخش تولید
دکتر دلا روبیا اشاره میکند که رکود در بخش تولید آلمان دوباره عمیقتر شده و امید به بهبود زودهنگام را از بین برده است. تولیدات با سریعترین نرخ در یک سال گذشته کاهش یافته و سفارشات جدید به شدت افت کردهاند. شرکتها به دلیل ناامیدی، کارکنان خود را با نرخی که از زمان همهگیری کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ دیده نشده بود، کاهش دادهاند. این وضعیت نگرانکننده با اعلام کاهش شغلهای عمده توسط چندین تأمینکننده بزرگ خودروسازی تشدید شده است. این ارقام نگرانکننده احتمالاً بحثهای جاری در آلمان درباره خطر صنعتیزدایی و اقدامات دولت برای مقابله با آن را تشدید خواهد کرد.
چشمانداز ناامیدکننده
وی بیان میکند که خوشبینی به گذشته تعلق دارد و تولیدکنندگان به شدت نسبت به فعالیتهای آینده خود ناامید هستند. انتظارات برای سال آینده به شدت کاهش یافته و خوشبینی معتدل در ماه اوت به بدبینی شدید در ماه سپتامبر تبدیل شده است. این تغییر سریع در احساسات احتمالاً به موجی از اخبار منفی پیرامون شرکت فولکسواگن مرتبط است که سایهای بر صنعت گستردهتر افکنده است.
تأثیر بر بخش خدمات
رکود در بخش تولید به تدریج به بخش خدمات آلمان که تا کنون مقاوم بوده، سرایت کرده است. رشد فعالیت در میان ارائهدهندگان خدمات برای چهار ماه متوالی کاهش یافته و به مرز رکود نزدیک شده است. در پاسخ به کاهش تقاضا، شرکتها به کاهش نیروی کار خود ادامه میدهند. چشمانداز بخش خدمات نیز چندان امیدوارکننده نیست. سفارشات معوقه با سریعترین نرخ در هفت ماه گذشته کاهش یافته و کسبوکارهای جدید نیز کاهش واضحی را تجربه کردهاند.
رکود فنی
دکتر دلا روبیا اشاره میکند که رکود فنی به نظر میرسد قطعی است. پیشبینی GDP برای سهماهه جاری که شاخص PMI بانک تجاری هامبورگ را نیز در نظر میگیرد، اکنون به کاهش ۰.۲ درصدی نسبت به سهماهه قبل اشاره دارد. در سهماهه دوم، GDP با نرخ ۰.۱ درصد کاهش یافته بود. با این حال، هنوز امیدی وجود دارد که سهماهه چهارم بهتر باشد، زیرا افزایش دستمزدها همراه با کاهش تورم باید نه تنها درآمد واقعی بلکه مصرف را نیز افزایش دهد و از تقاضای داخلی حمایت کند.