مقدمه
قیمتهای نفت در آغاز هفته جاری با افزایش قابل توجهی مواجه شدند که دلیل اصلی آن نگرانیها از تشدید درگیریها در خاورمیانه و تاثیر احتمالی آن بر تأمین نفت منطقه بود. به علاوه، انتظار کاهش نرخ بهره در ایالات متحده نیز به افزایش قیمتهای نفت کمک کرد.
افزایش قیمت نفت
بر اساس گزارشها، قیمت نفت برنت با 53 سنت افزایش، معادل 0.7%، به 79.55 دلار در هر بشکه رسید. همچنین، قیمت نفت خام آمریکا (WTI) نیز با 51 سنت افزایش، معادل 0.7%، به 75.34 دلار در هر بشکه رسید.
تشدید درگیریها و نگرانیهای منطقهای
در یکی از بزرگترین درگیریها در بیش از 10 ماه گذشته، حزبالله لبنان صدها راکت و پهپاد به اسرائیل شلیک کرد و ارتش اسرائیل نیز با حدود 100 جت به لبنان حمله کرد تا از یک حمله بزرگتر جلوگیری کند. این درگیریها نگرانیهایی را به وجود آورده که ممکن است منازعه غزه به یک درگیری منطقهای گستردهتر تبدیل شود که ایران و ایالات متحده را نیز درگیر کند.
تأثیر کاهش نرخ بهره بر قیمت نفت
در همین حال، قیمتهای نفت در روز جمعه پس از آنکه جروم پاول، رئیس فدرال رزرو ایالات متحده، از احتمال نزدیک به وقوع کاهش نرخبهره خبر داد، بیش از 2% افزایش یافت. تحلیلگران بانک ANZ پیشبینی کردند که فدرال رزرو یک سری کاهش تدریجی نرخ بهره را اجرا خواهد کرد که این امر به بهبود سنتیمنت در بازارهای کالا کمک کرده است.
نگرانیها از عرضه و تقاضا
با این حال، قیمتهای نفت در هفته گذشته کاهش یافتند، به دلیل چشمانداز ضعیف اقتصادی و تأثیر آن بر تقاضای سوخت. معاملهگران نفت همچنین نگران اقدامات سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک+) هستند که برنامههایی برای افزایش تولید نفت در اواخر سال جاری دارند.
پریانکا سچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در فیلیپ نووا، اشاره کرد که اوپک به تازگی پیشبینی خود از تقاضای جهانی نفت را کاهش داده است، به دلیل نگرانیها از ضعف تقاضا در چین، بزرگترین واردکننده نفت. وی افزود که تقاضای قوی در ایالات متحده و پر کردن ذخایر نفتی استراتژیک ایالات متحده (SPR) تنها حمایتکنندههای فعلی قیمتهای نفت در برابر ریسک عرضه اضافی اوپک هستند.
وزارت انرژی ایالات متحده نیز اعلام کرد که در روز جمعه، نزدیک به 2.5 میلیون بشکه نفت خریداری کرده است تا به پر کردن ذخایر نفتی استراتژیک کمک کند.